Ženy po 40-tke a zdravotné problémy
Prečo mnoho žien za všetkým vidí hormóny a nedokážu si priznať, že môže byť za tým psychické vyčerpanie, vyhorenie,alebo iné veci ...
Stretávam sa s tým bežne v práci v okolí v rodine..
Myslím tým ženy po 40tke...
Väčšina rieši výkyvy nálad, precitlivenosť, strata radosti,výbošnosť,stres,
návaly tepla, cítia sa bez energie...
Niektoré majú aj občasnú slabosť ,búšenie srdca,vysoký tep..a stále sa sledujú.
V ženskom kolektíve je to občas iný záhul .
Áno samozrejme, že v perimenopaze sú tieto príznaky úplne bežné..sama som v menopauze a viem o čom hovorim..
Ale mnohé nemajú ani potvrdenú perimenopazu.
Sem tam som zo žartu utrúsila nech si kúpia depress,alebo polku neurol a hneď bol oheň na streche.
Takmer každá je proti liekom. Riešia alternatívne liečby a nemám pocit, že by im to pomáhalo..
Ale keď si šupnú ibalgin aby vládali odpracovať to už je ok.
Ako to máte a vnímate vy ženy v období perimenopazi v menopauze..?
@anonym_autor a nezavidis im tak nahodou, ze si dovolia sa postazovat, zatial co ty vsetko musis zvladat a este aj im pomahas? vsak si zapicuj aj ty, mozno ti potom prestanu tolko liezt na nervy 😝
@reanda Preco by mala zavidiet? Denne pocuvat pretekanie sa,kto ma ake zdravotne problemy,je naozaj otravne. Mam jednu taku kolegynu a staci mi. To je slovensky narodny sport pretekat sa,kto sa ma horsie
a nie je to jedno, ci si supnu ibalgin, alebo neurol? lepsie riesenie nemas? asi ani ony, tak o co ti ide?
@reanda no lepsi je Ibalgin, ako Neurol, ten je navykovy. Tvari sa, akoby to boli lentilky. Ze zart. No s tymto by som bola opatrna. A ja tusim, ako to ona poda tym zenam, akym tonom...Nevyziadane rady a zlahcovanie problemov nema nikto rad, aj ked su podane akoze "vtipne".
@anonym_019aa3 Tak pravdu povediac áno, keďže som s nimi 12 hodín a počúvať to je iný záhul..tomu ver. Inak som ich dala rady co pomáha mne ,ale nie každému zaberá rovnaké..Aj sa im snažím pomáhať aby stíhali keď majú problémy..len niekedy mám pocit,že sa pretekajú ktorá je horšie natom zdravotne.@anonym_390bf1 Áno mám to, beriem nato hormonálnu liečbu a nepotrebujem nonstop hovoriť a každému. Dosť,xe tým žijem...
@anonym_autor áno je to nervy a je to otravné, asi s tým nič nespraviš. Keď zavolám kmotre tiež po počúvam,oveľa horšie to bolo keď to vykríkla v podniku,kde sme boli na víno 🤦🏻♀️.
@anonym_autor toto k ženskému kolektívu patrí najprv deti, intrigy potom lekari a zdr.problemy, lieky.Chod pracovať do mužského kolektívu😆
Ja yo tiež neznášam, keď moja blízka suseda stále riešila jej stavy, len co som cez leto vyšla von, uz mala ráno minimalne 3 diagnózy. Chvalabohu, ze je zima a málo sa stretávame . Ja som si tiež všeličím prešla a nikdy som od rána do večera nezaťažovala tym svoje okolie. Je to obdobie v živote ženy, treba to prežiť a radšej si hlavu zamestnať nejakým zmysluplným koníčkom alebo prácou.
@anonym_autor a nezavidis im tak nahodou, ze si dovolia sa postazovat, zatial co ty vsetko musis zvladat a este aj im pomahas? vsak si zapicuj aj ty, mozno ti potom prestanu tolko liezt na nervy 😝
@reanda závidieť a čo preboha, že začali byť večné sťažovateľky...mladé ženy..ďakujem neprosim .
@reanda no lepsi je Ibalgin, ako Neurol, ten je navykovy. Tvari sa, akoby to boli lentilky. Ze zart. No s tymto by som bola opatrna. A ja tusim, ako to ona poda tym zenam, akym tonom...Nevyziadane rady a zlahcovanie problemov nema nikto rad, aj ked su podane akoze "vtipne".
@anonym_776bbb Veď mi robíme spolu roky, poznáme sa a vieme ak posrandovať a všetci vieme ako tp vo veľkých firmách je,že si občas "lentilky"vymieňame tu všetci 🤣🤣 Ja sa smejem, že keď som nastúpila namiesto cukríkov (aj tie) si dávali ženy brufen lebo jednu bolelo to druhú to..😁
@anonym_autor áno je to nervy a je to otravné, asi s tým nič nespraviš. Keď zavolám kmotre tiež po počúvam,oveľa horšie to bolo keď to vykríkla v podniku,kde sme boli na víno 🤦🏻♀️.
@anonym_390bf1 😄😄😄
@anonym_autor toto k ženskému kolektívu patrí najprv deti, intrigy potom lekari a zdr.problemy, lieky.Chod pracovať do mužského kolektívu😆
@moony99 Nejak tak..ja som tým len chcela ,že počúvať celé dni o chorobách dá zabrať ..Veľa krat sa cítim akoby všetka negatívna energia bola na mne...no čo už každá starneme inak . Ja viem pochopiť, poradiť (ja som tiež svoje stavy riešila a keď nepomáhali preparáty na bylinnej baze ,musela siahnuť aj po hormónoch ) Ale nebudem im denne to opakovať.
@anonym_885ba0 Ha ha ja viem,ženský kolektív hotové peklo 👹😂😂 Ja už viem všetko o celej dedine každej kolegyne, kto kde s kým ,kedy aj prečo 😅😄
@anonym_autor Hm,v 40ke som bola matkou malého dieťaťa -dvojrocneho, nebol veľmi čas upriamiť pozornosť na svoje problémy.Pre poriadok treba však povedať, že mnohé ženy po 40ke prichádzajú do prechodu a to môže byť jedným z dôvodov, že prečo klesá ich výkonnosť i psych.odolnost.Ja som mala to šťastie, že tieto zmeny prišli až niekoľko rokov po 50ke

@anonym_019aa3 Tak pravdu povediac áno, keďže som s nimi 12 hodín a počúvať to je iný záhul..tomu ver. Inak som ich dala rady co pomáha mne ,ale nie každému zaberá rovnaké..Aj sa im snažím pomáhať aby stíhali keď majú problémy..len niekedy mám pocit,že sa pretekajú ktorá je horšie natom zdravotne.@anonym_390bf1 Áno mám to, beriem nato hormonálnu liečbu a nepotrebujem nonstop hovoriť a každému. Dosť,xe tým žijem...