Aké máte príznaky perimenopauzy?
Ahojte, táto otázka je určená pre tie ženy, ktoré ešte nie sú v menopauze, teda ešte mávajú menštruáciu ( ako kedy ) a sú v období perimenopauzy a neberú HSL - hormonálnu substitučnú liečbu. Aké rôzne príznaky máte, koľko máte rokov a ako proti tomu bojujete ( okrem stravy, cvičenia, magnézia apd.). Ďakujem.
Napíšem ja:
45r
príznaky - nespavosť, únava, výkyvy nálad, výbušnosť a nervozita, mozgová hmla, nadúvanie, zmeny chutí, priberanie v oblasti brucha, bolesti hlavy, vypadávanie vlasov. Zatiaľ nemám návaly tepla.
Ja presne ako ty. Tiež 45 rokov. Budím sa o 3 v noci a cez deň únava. Nič sa mi nechce.
vek 45 rokov... dnes som sa zobudila 4.30 a ani za svet spat... samozrejme pred 7 som zaspala a nevedela sa prebrat az do 8...
ja sa neskutocne potim (je uplne jedno ci je teplo alebo nie), az ma to zaraza a to si dam ciste oblecenie na osprchovane telo, vymenila som uz niekolko druhov guliciek - paradox ze jedine Lady speed stick mi ucinkoval a ten obsahuje hlinik, takze menim kazdu chvilu. Inak unava, nespavost, .
Priberanie, únava, mozgové hmly, zmena pleti, zmena kvality vlasov. Priberanie sa mi darilo celkom brzdiť pohybom a silovym tréningom, ale teraz som v šetriacom režime, tak nechcem vedieť, čo bude 🙊
A ako bojujete s priberaním v oblasti brucha? Doteraz nič a v riebehu 2-3mesiacov brucho ako v 4mesiaci....Pritom som štíhla len to brucho🙉
Mám 49 rokov a okrem nepravidelnej, sem tam veľmi silnej menštruácie, ktorá sa dá zastaviť len liekmi, nemám iné príznaky. Kvôli epizódam silného krvácania a špinenia som sa dostala do anémie. Budila som sa aj o 3tej ráno, ale to už prešlo. Priberám, ale to skôr vtedy, keď nekontrolovanej žeriem 🙂
Pridávam sa, že sa budím v noci medzi 3,00 - 4,00 a už nezaspím. Cez deň som rozbitá. Priberám na prsiach a na bruchu, som naliata a spuchnutá. Ja som ako v 6m dokonca. Cvíčim pravidelne, brucho a zadok každý deň. Včera som nevedela zaspať, čo mi pred spaním vibrovalo celé telo. Dnes som dostala, o 8 dní neskôr ako som mala. Neskutočne zabúdam a mám pocit dopletenosti.
Vy nevyzerate v 50tke o 20 rokov mladsie ako ostatne baby na mk ...?
Ja perimenopauzu tiez teraz riesim🙂
Za tri roky som pribrala 10 kg na moje vahove maximum v dospelosti, z priemernych 55kg na 65 kg. Nech som robila, co som chcela, kazdy mesiac som vazila viac a viac. Akoze mozno poviete, ze 65 kg nie je vela, ale bojim sa skor toho, ze kde sa to zastavi, ked to pojde takto dalej.
Okrem toho prvy a posledny den ms nenormalna migrena na zomretie aj s vracanim.
A novinka, myslela som si ze mam zlcnik alebo pankreatitidu, kym som si neuvedomila, ze bolesti sa opakuju raz za mesiac. Uz som sem pisala, bola som na pohotovosti s podozrenim na pankreatitidu, kde mi urobili vsetky mozne vysetrenia a skonstatovali, ze mi nic nie je...resp.nevedia, co mi je. A ked som odisla z nemocnice a chytila mobil do ruky, prve video, ktore mi vygenerovala UI, bolo o desiatich prevavoch perimenopauzy a medzi prvymi boli zapaly lôžok ci chrupaviek v ramene, rebrach, ci na chrbtici, lebo v perimenopavze je ta oblast menej prekrvena a nachylna na prechladnutie.
@anonym_405a98 Vyzerame😀 Ved to sa nevylucuje.
Ja perimenopauzu tiez teraz riesim🙂
Za tri roky som pribrala 10 kg na moje vahove maximum v dospelosti, z priemernych 55kg na 65 kg. Nech som robila, co som chcela, kazdy mesiac som vazila viac a viac. Akoze mozno poviete, ze 65 kg nie je vela, ale bojim sa skor toho, ze kde sa to zastavi, ked to pojde takto dalej.
Okrem toho prvy a posledny den ms nenormalna migrena na zomretie aj s vracanim.
A novinka, myslela som si ze mam zlcnik alebo pankreatitidu, kym som si neuvedomila, ze bolesti sa opakuju raz za mesiac. Uz som sem pisala, bola som na pohotovosti s podozrenim na pankreatitidu, kde mi urobili vsetky mozne vysetrenia a skonstatovali, ze mi nic nie je...resp.nevedia, co mi je. A ked som odisla z nemocnice a chytila mobil do ruky, prve video, ktore mi vygenerovala UI, bolo o desiatich prevavoch perimenopauzy a medzi prvymi boli zapaly lôžok ci chrupaviek v ramene, rebrach, ci na chrbtici, lebo v perimenopavze je ta oblast menej prekrvena a nachylna na prechladnutie.
@anonym_405a98 Vyzerame😀 Ved to sa nevylucuje.
@anonym_faa729 Ja mám 39 a tiež mám svoje maximum 65 kg. Vlani som mala asi 63, a už som sa necítila vo svojej koži, chcela som schudnúť na svojich 61-62 kg. Teraz ja neviem, až na tú zhoršujúcu sa celulitídu som so svojimi hrubšími stehnami a väčším zadkom záhadne spokojná 😀 Vlasy mi padajú už roky, bojím sa , keď príde tá perimenopauza, čo mi ostane na hlave.
Mám 49 rokov a okrem nepravidelnej, sem tam veľmi silnej menštruácie, ktorá sa dá zastaviť len liekmi, nemám iné príznaky. Kvôli epizódam silného krvácania a špinenia som sa dostala do anémie. Budila som sa aj o 3tej ráno, ale to už prešlo. Priberám, ale to skôr vtedy, keď nekontrolovanej žeriem 🙂
@monro anemiu mám aj ja. Tiež kvôli krvácaniu. Nekontrolovateľne žeriem kvôli hormónom 😂, alecto nemavam často
@anonym_405a98 ešte nemám 50. Keď budem mat, určite budem vyzerať o 20 rokov mladšie, ako ostatné 🤣🤣🤣🤣
Na budúci týždeň oslávim 38. narodeniny. Bola mi diagnostikovaná perimenopauza a vzhľadom na vek, predčasná. Mám dvojročné dieťa a spočiatku som symptómy pripisovala hormonálnym zmenám a zastaveniu laktácie. Taktiež som pribrala 8kg od svojej pôvodnej váhy, na ktorú som sa bez problémov dostala aj po druhom pôrode. Takisto horšie spávam a niekedy, veľmi výnimočne mávam aj návaly tepla (tie som ale mávala aj v treťom trimestri tehotenstva).....MS zatiaľ chodí, ale niekedy mešká aj dva týždne a inokedy príde aj o 10 dní skôr....najbližšie, keď zaznamenám nejakú väčšiu anomáliu v cykle, tak zavolám na gyn a začnem liečbu. Radšej budem na liekoch ako podstúpiť riziko osteoporózy, ktorá mi hrozí vzhľadom na inú diagnózu....psychicky som to už spracovala, takže už len čakám, čo bude a kedy sa zaháji liečba.
@anonym_autor ako sa prejavuje mozgova hmla?
@anonym_autor ako sa prejavuje mozgova hmla?
@anonym_d63113 hlava sa zdá byť zahmlená, myšlienky sa ťažko skladajú dohromady, nemôžeš sa sústrediť a koncentrovať na úlohy, vypadávajú ti slová, termíny. Písmenka sa ti pri čítaní zlievajú dohromady.
Ja mám o mesiac 44 a nespavosť ma teda trápi najviac. Chodím spať pravidelne o 22-tej a keď by som sa budila o 4:30, strieľam od radosti šampanské. To by som mala za sebou krásnych 6,5 h spánku. No ja vstávam aj o jednej, druhej, či tretej s tým, že niekedy som hore bežnehodinu a aj viac a ráno je zabijak. Vstávať 4:30 je pre mňa sen. Sem tam sa tak vyspím a to je úplne o inom. Som plná energie, nálada fajn. Inak veľakrát len prežívam. Kto nemá problém so spánkom, nepochopí... Taktiež som sa trochu zaokrúhlila, ale viac by som nerada. Vlasy, pleť mám v pohode, avšak veľmi dlho sa mi čokoľvek hojí... dáka trápna vyrážka aj dva týždne. Pamäť kedy ako, raz tak, raz tak. Cyklus mám pravidelný zatiaľ.
@anonym_autor 46 rokov, tie isté príznaky, ako píšeš. K tomu silný menzes, ale to sa dúfam vyriešilo odstránením polypu. Snažím sa podporovať tvorbu progesterónu a estrogen naopak držať na uzde. Cvičenie, magne b 6, pupalkovy olej, rebríčkovy čaj, v druhej polke cyklu sa snažiť eliminovať stres....
@anonym_autor 46r. Menzes ako kedy, priberanie co mesiac to kilo jem rovnako, nocne potenie, nocne busenie srdca, nespavost, depresia, denna spavost, bolest hlavy, zavraty a nausea pred cyklom aj niekolko dni, v praci robim chyby nesustredim sa, nizke zelezo furt, vysoky cholestetol, vaha v norme. Magnerot + koenzyn q10 kazdy den
Ja mám o mesiac 44 a nespavosť ma teda trápi najviac. Chodím spať pravidelne o 22-tej a keď by som sa budila o 4:30, strieľam od radosti šampanské. To by som mala za sebou krásnych 6,5 h spánku. No ja vstávam aj o jednej, druhej, či tretej s tým, že niekedy som hore bežnehodinu a aj viac a ráno je zabijak. Vstávať 4:30 je pre mňa sen. Sem tam sa tak vyspím a to je úplne o inom. Som plná energie, nálada fajn. Inak veľakrát len prežívam. Kto nemá problém so spánkom, nepochopí... Taktiež som sa trochu zaokrúhlila, ale viac by som nerada. Vlasy, pleť mám v pohode, avšak veľmi dlho sa mi čokoľvek hojí... dáka trápna vyrážka aj dva týždne. Pamäť kedy ako, raz tak, raz tak. Cyklus mám pravidelný zatiaľ.
@janulka1802 ja vzdy som hore po tretej, zaspim okolo 6tej. Rano som na kašu rste aj spotena
@janulka1802 ja vzdy som hore po tretej, zaspim okolo 6tej. Rano som na kašu rste aj spotena
@anonym_bd90ac o tretej je veru skoro. Ja som si kúpila výživový doplnok, magnézko na spanie. Beriem ho pred spaním a mne ozaj zafungoval. Nevravím, že na 100%, ale ten spánok sa mi akoby skľudnil. Momentálne som na dovolenke a tu nemám nič. Spím tak všelijako, ale nevadí mi, lebo vždy po obede si dávame všetci siestu. Horšie bude, že v práci siestu mať nebudem.
@anonym_autor pribrala som 10 kg, mávam búšenie srdca, všetci mi idú na nervy, opuchaju mi nohy
Dievčatá ja idem spať o 23,30 a som hore niečo po 3,00. Spím teda sotva 4h, a som zúfalá. A to mám aj ZZZquil. Len mi povedzte, ako to robia Dara Rolins, Jana Hospodarova, Zora Czoborová, Simona Krainová, Jennifer Aniston, Jenniger Lopez,
Mala som veľmi nepravidelnù ms, každé 2 - 3 m, raz dva x do roka aj 4 m chýbala. Začala som priberať, najmä brucho, vysoké hodnoty cholesterolu a triglyceridov, návaly, mozgová hmla až totálna zábudlivosť, nespavosť, nervozita, podráždenosť, migréna sem tam, padanie vlasov, extrémne búšenie srdca, pocit ma zvracanie, zapcha, totálna únava že po práci som musela ľahnúť a niekedy som aj zaspala čo som nikdy nerobila. Dalej neschopnosť sa sústrediť, zadržiavanie vody, výkyvy nalad, plačlivosť, bolesti kĺbov...
Minulý rok som užívala myo d chiro inositol, pridala som vysoko dávkovanú omegu, psyllium a shake kde je l carnitin a ešte niečo. Keďže hormóny nemôžem užívať kv poruche zrážanlivosti krvi, doplnky na menopauzu nepomohli absolútne. Tento rok sa mi podarilo schudnúť 15 kg, chol a 3glyceridy v norme, mám viac energie, lepšie sa mi spí, ms každých 30 dni, zábudlivosť a náladovosť ok, padanie vlasy sa zlepšilo a som si ostrihla na krátko, cítim sa oveľa lepšie
Mala som veľmi nepravidelnù ms, každé 2 - 3 m, raz dva x do roka aj 4 m chýbala. Začala som priberať, najmä brucho, vysoké hodnoty cholesterolu a triglyceridov, návaly, mozgová hmla až totálna zábudlivosť, nespavosť, nervozita, podráždenosť, migréna sem tam, padanie vlasov, extrémne búšenie srdca, pocit ma zvracanie, zapcha, totálna únava že po práci som musela ľahnúť a niekedy som aj zaspala čo som nikdy nerobila. Dalej neschopnosť sa sústrediť, zadržiavanie vody, výkyvy nalad, plačlivosť, bolesti kĺbov...
Minulý rok som užívala myo d chiro inositol, pridala som vysoko dávkovanú omegu, psyllium a shake kde je l carnitin a ešte niečo. Keďže hormóny nemôžem užívať kv poruche zrážanlivosti krvi, doplnky na menopauzu nepomohli absolútne. Tento rok sa mi podarilo schudnúť 15 kg, chol a 3glyceridy v norme, mám viac energie, lepšie sa mi spí, ms každých 30 dni, zábudlivosť a náladovosť ok, padanie vlasy sa zlepšilo a som si ostrihla na krátko, cítim sa oveľa lepšie
@stellarstar napis prosim presne čo užívaš v akých dávkach. Ďakujem
@stellarstar ja tiež nemôžem užívať HSL. Nepomohli vôbec doplnky? Mám Omega 3, extra silné, mám Isonitol. A kúpila som si teraz ešte Divoký jam (Wild yam) prášok 250 g, tak som zvedavá. Objednala som aj Indonal Woman, ale neviem, či ho mám začať užívať.
Dievčatá ja idem spať o 23,30 a som hore niečo po 3,00. Spím teda sotva 4h, a som zúfalá. A to mám aj ZZZquil. Len mi povedzte, ako to robia Dara Rolins, Jana Hospodarova, Zora Czoborová, Simona Krainová, Jennifer Aniston, Jenniger Lopez,
@anonym_autor sú na hormonoch.Ja mam problem zaspať som unavená a nejde to.A ešte niečo z čoho som najviac na nervy začala som si ucvrkavat.Kychnem si a unikne mi trocha moču nie vždy, ale stane sa.A mám až stavy depresie pocit, že všetko dobre je za mnou😭
@stellarstar ja tiež nemôžem užívať HSL. Nepomohli vôbec doplnky? Mám Omega 3, extra silné, mám Isonitol. A kúpila som si teraz ešte Divoký jam (Wild yam) prášok 250 g, tak som zvedavá. Objednala som aj Indonal Woman, ale neviem, či ho mám začať užívať.
@anonym_autor indonal women je viac na cysty a zle cyto ale nie na perimenopauzu. Ked tak ten inositol
@stellarstar napis prosim presne čo užívaš v akých dávkach. Ďakujem
@isabellaa 2 kps psyllium ráno, na obed 2 ksp omega³, vit D³ mám teraz prestávku. Minulý týždeň mi končila po ca 4 m užívania červená ryža namiesto toho začínam s glucomannan

unava, naladovost,, priberanie, plynatost, zazdrziavanie vody, padanie vlasov, menzes vynechava, nervozita, navaly tepla mam cely zivot...a kazia sa mi velmi zuby...
a tazsie sa mi chudne, ovela tazsie