icon

Aké máte príznaky perimenopauzy?

Včera o 11:44

Ahojte, táto otázka je určená pre tie ženy, ktoré ešte nie sú v menopauze, teda ešte mávajú menštruáciu ( ako kedy ) a sú v období perimenopauzy a neberú HSL - hormonálnu substitučnú liečbu. Aké rôzne príznaky máte, koľko máte rokov a ako proti tomu bojujete ( okrem stravy, cvičenia, magnézia apd.). Ďakujem.

Napíšem ja:
45r
príznaky - nespavosť, únava, výkyvy nálad, výbušnosť a nervozita, mozgová hmla, nadúvanie, zmeny chutí, priberanie v oblasti brucha, bolesti hlavy, vypadávanie vlasov. Zatiaľ nemám návaly tepla.

Strana
z2
anonym_05725b
Včera o 11:46

unava, naladovost,, priberanie, plynatost, zazdrziavanie vody, padanie vlasov, menzes vynechava, nervozita, navaly tepla mam cely zivot...a kazia sa mi velmi zuby...
a tazsie sa mi chudne, ovela tazsie

anonym_9e148c
Včera o 11:47

Ja presne ako ty. Tiež 45 rokov. Budím sa o 3 v noci a cez deň únava. Nič sa mi nechce.

katkaseiner
Včera o 11:50

vek 45 rokov... dnes som sa zobudila 4.30 a ani za svet spat... samozrejme pred 7 som zaspala a nevedela sa prebrat az do 8...
ja sa neskutocne potim (je uplne jedno ci je teplo alebo nie), az ma to zaraza a to si dam ciste oblecenie na osprchovane telo, vymenila som uz niekolko druhov guliciek - paradox ze jedine Lady speed stick mi ucinkoval a ten obsahuje hlinik, takze menim kazdu chvilu. Inak unava, nespavost, .

tilly
Včera o 11:54

Priberanie, únava, mozgové hmly, zmena pleti, zmena kvality vlasov. Priberanie sa mi darilo celkom brzdiť pohybom a silovym tréningom, ale teraz som v šetriacom režime, tak nechcem vedieť, čo bude 🙊

mogaa
Včera o 11:59

A ako bojujete s priberaním v oblasti brucha? Doteraz nič a v riebehu 2-3mesiacov brucho ako v 4mesiaci....Pritom som štíhla len to brucho🙉

monro
Včera o 12:05

Mám 49 rokov a okrem nepravidelnej, sem tam veľmi silnej menštruácie, ktorá sa dá zastaviť len liekmi, nemám iné príznaky. Kvôli epizódam silného krvácania a špinenia som sa dostala do anémie. Budila som sa aj o 3tej ráno, ale to už prešlo. Priberám, ale to skôr vtedy, keď nekontrolovanej žeriem 🙂

autor
Včera o 12:05

Pridávam sa, že sa budím v noci medzi 3,00 - 4,00 a už nezaspím. Cez deň som rozbitá. Priberám na prsiach a na bruchu, som naliata a spuchnutá. Ja som ako v 6m dokonca. Cvíčim pravidelne, brucho a zadok každý deň. Včera som nevedela zaspať, čo mi pred spaním vibrovalo celé telo. Dnes som dostala, o 8 dní neskôr ako som mala. Neskutočne zabúdam a mám pocit dopletenosti.

anonym_405a98
Včera o 12:14

Vy nevyzerate v 50tke o 20 rokov mladsie ako ostatne baby na mk ...?

anonym_faa729
Včera o 12:18
@anonym_405a98

Ja perimenopauzu tiez teraz riesim🙂
Za tri roky som pribrala 10 kg na moje vahove maximum v dospelosti, z priemernych 55kg na 65 kg. Nech som robila, co som chcela, kazdy mesiac som vazila viac a viac. Akoze mozno poviete, ze 65 kg nie je vela, ale bojim sa skor toho, ze kde sa to zastavi, ked to pojde takto dalej.
Okrem toho prvy a posledny den ms nenormalna migrena na zomretie aj s vracanim.
A novinka, myslela som si ze mam zlcnik alebo pankreatitidu, kym som si neuvedomila, ze bolesti sa opakuju raz za mesiac. Uz som sem pisala, bola som na pohotovosti s podozrenim na pankreatitidu, kde mi urobili vsetky mozne vysetrenia a skonstatovali, ze mi nic nie je...resp.nevedia, co mi je. A ked som odisla z nemocnice a chytila mobil do ruky, prve video, ktore mi vygenerovala UI, bolo o desiatich prevavoch perimenopauzy a medzi prvymi boli zapaly lôžok ci chrupaviek v ramene, rebrach, ci na chrbtici, lebo v perimenopavze je ta oblast menej prekrvena a nachylna na prechladnutie.

@anonym_405a98 Vyzerame😀 Ved to sa nevylucuje.

anonym_ef03b7
Včera o 12:22
@anonym_faa729

Ja perimenopauzu tiez teraz riesim🙂
Za tri roky som pribrala 10 kg na moje vahove maximum v dospelosti, z priemernych 55kg na 65 kg. Nech som robila, co som chcela, kazdy mesiac som vazila viac a viac. Akoze mozno poviete, ze 65 kg nie je vela, ale bojim sa skor toho, ze kde sa to zastavi, ked to pojde takto dalej.
Okrem toho prvy a posledny den ms nenormalna migrena na zomretie aj s vracanim.
A novinka, myslela som si ze mam zlcnik alebo pankreatitidu, kym som si neuvedomila, ze bolesti sa opakuju raz za mesiac. Uz som sem pisala, bola som na pohotovosti s podozrenim na pankreatitidu, kde mi urobili vsetky mozne vysetrenia a skonstatovali, ze mi nic nie je...resp.nevedia, co mi je. A ked som odisla z nemocnice a chytila mobil do ruky, prve video, ktore mi vygenerovala UI, bolo o desiatich prevavoch perimenopauzy a medzi prvymi boli zapaly lôžok ci chrupaviek v ramene, rebrach, ci na chrbtici, lebo v perimenopavze je ta oblast menej prekrvena a nachylna na prechladnutie.

@anonym_405a98 Vyzerame😀 Ved to sa nevylucuje.

@anonym_faa729 Ja mám 39 a tiež mám svoje maximum 65 kg. Vlani som mala asi 63, a už som sa necítila vo svojej koži, chcela som schudnúť na svojich 61-62 kg. Teraz ja neviem, až na tú zhoršujúcu sa celulitídu som so svojimi hrubšími stehnami a väčším zadkom záhadne spokojná 😀 Vlasy mi padajú už roky, bojím sa , keď príde tá perimenopauza, čo mi ostane na hlave.

tilly
Včera o 12:22
@monro

Mám 49 rokov a okrem nepravidelnej, sem tam veľmi silnej menštruácie, ktorá sa dá zastaviť len liekmi, nemám iné príznaky. Kvôli epizódam silného krvácania a špinenia som sa dostala do anémie. Budila som sa aj o 3tej ráno, ale to už prešlo. Priberám, ale to skôr vtedy, keď nekontrolovanej žeriem 🙂

@monro anemiu mám aj ja. Tiež kvôli krvácaniu. Nekontrolovateľne žeriem kvôli hormónom 😂, alecto nemavam často

tilly
Včera o 12:23
@anonym_405a98

@anonym_405a98 ešte nemám 50. Keď budem mat, určite budem vyzerať o 20 rokov mladšie, ako ostatné 🤣🤣🤣🤣

lilinka76
Včera o 12:27

@anonym_autor ja presne tak ako Ty a k tomu štípanie jazyka a ústnej dutiny.

andrejka1974
Včera o 12:35

@anonym_autor podobne a mám už 52 takže ešte pár rokov si asi počkám

anonym_666d6f
Včera o 12:36

Na budúci týždeň oslávim 38. narodeniny. Bola mi diagnostikovaná perimenopauza a vzhľadom na vek, predčasná. Mám dvojročné dieťa a spočiatku som symptómy pripisovala hormonálnym zmenám a zastaveniu laktácie. Taktiež som pribrala 8kg od svojej pôvodnej váhy, na ktorú som sa bez problémov dostala aj po druhom pôrode. Takisto horšie spávam a niekedy, veľmi výnimočne mávam aj návaly tepla (tie som ale mávala aj v treťom trimestri tehotenstva).....MS zatiaľ chodí, ale niekedy mešká aj dva týždne a inokedy príde aj o 10 dní skôr....najbližšie, keď zaznamenám nejakú väčšiu anomáliu v cykle, tak zavolám na gyn a začnem liečbu. Radšej budem na liekoch ako podstúpiť riziko osteoporózy, ktorá mi hrozí vzhľadom na inú diagnózu....psychicky som to už spracovala, takže už len čakám, čo bude a kedy sa zaháji liečba.

anonym_d63113
Včera o 12:53

@anonym_autor ako sa prejavuje mozgova hmla?

autor
Včera o 13:14
@anonym_d63113

@anonym_autor ako sa prejavuje mozgova hmla?

@anonym_d63113 hlava sa zdá byť zahmlená, myšlienky sa ťažko skladajú dohromady, nemôžeš sa sústrediť a koncentrovať na úlohy, vypadávajú ti slová, termíny. Písmenka sa ti pri čítaní zlievajú dohromady.

janulka1802
Včera o 13:19

Ja mám o mesiac 44 a nespavosť ma teda trápi najviac. Chodím spať pravidelne o 22-tej a keď by som sa budila o 4:30, strieľam od radosti šampanské. To by som mala za sebou krásnych 6,5 h spánku. No ja vstávam aj o jednej, druhej, či tretej s tým, že niekedy som hore bežnehodinu a aj viac a ráno je zabijak. Vstávať 4:30 je pre mňa sen. Sem tam sa tak vyspím a to je úplne o inom. Som plná energie, nálada fajn. Inak veľakrát len prežívam. Kto nemá problém so spánkom, nepochopí... Taktiež som sa trochu zaokrúhlila, ale viac by som nerada. Vlasy, pleť mám v pohode, avšak veľmi dlho sa mi čokoľvek hojí... dáka trápna vyrážka aj dva týždne. Pamäť kedy ako, raz tak, raz tak. Cyklus mám pravidelný zatiaľ.

anonym_f3fd1f
Včera o 13:49

@anonym_autor 46 rokov, tie isté príznaky, ako píšeš. K tomu silný menzes, ale to sa dúfam vyriešilo odstránením polypu. Snažím sa podporovať tvorbu progesterónu a estrogen naopak držať na uzde. Cvičenie, magne b 6, pupalkovy olej, rebríčkovy čaj, v druhej polke cyklu sa snažiť eliminovať stres....

anonym_bd90ac
Včera o 13:53

@anonym_autor 46r. Menzes ako kedy, priberanie co mesiac to kilo jem rovnako, nocne potenie, nocne busenie srdca, nespavost, depresia, denna spavost, bolest hlavy, zavraty a nausea pred cyklom aj niekolko dni, v praci robim chyby nesustredim sa, nizke zelezo furt, vysoky cholestetol, vaha v norme. Magnerot + koenzyn q10 kazdy den

anonym_bd90ac
Včera o 13:57
@janulka1802

Ja mám o mesiac 44 a nespavosť ma teda trápi najviac. Chodím spať pravidelne o 22-tej a keď by som sa budila o 4:30, strieľam od radosti šampanské. To by som mala za sebou krásnych 6,5 h spánku. No ja vstávam aj o jednej, druhej, či tretej s tým, že niekedy som hore bežnehodinu a aj viac a ráno je zabijak. Vstávať 4:30 je pre mňa sen. Sem tam sa tak vyspím a to je úplne o inom. Som plná energie, nálada fajn. Inak veľakrát len prežívam. Kto nemá problém so spánkom, nepochopí... Taktiež som sa trochu zaokrúhlila, ale viac by som nerada. Vlasy, pleť mám v pohode, avšak veľmi dlho sa mi čokoľvek hojí... dáka trápna vyrážka aj dva týždne. Pamäť kedy ako, raz tak, raz tak. Cyklus mám pravidelný zatiaľ.

@janulka1802 ja vzdy som hore po tretej, zaspim okolo 6tej. Rano som na kašu rste aj spotena

janulka1802
Včera o 14:01
@anonym_bd90ac

@janulka1802 ja vzdy som hore po tretej, zaspim okolo 6tej. Rano som na kašu rste aj spotena

@anonym_bd90ac o tretej je veru skoro. Ja som si kúpila výživový doplnok, magnézko na spanie. Beriem ho pred spaním a mne ozaj zafungoval. Nevravím, že na 100%, ale ten spánok sa mi akoby skľudnil. Momentálne som na dovolenke a tu nemám nič. Spím tak všelijako, ale nevadí mi, lebo vždy po obede si dávame všetci siestu. Horšie bude, že v práci siestu mať nebudem.

anonym_97369d
Včera o 14:02

@anonym_autor pribrala som 10 kg, mávam búšenie srdca, všetci mi idú na nervy, opuchaju mi nohy

autor
Včera o 14:03

Dievčatá ja idem spať o 23,30 a som hore niečo po 3,00. Spím teda sotva 4h, a som zúfalá. A to mám aj ZZZquil. Len mi povedzte, ako to robia Dara Rolins, Jana Hospodarova, Zora Czoborová, Simona Krainová, Jennifer Aniston, Jenniger Lopez,

stellarstar
Včera o 14:08

Mala som veľmi nepravidelnù ms, každé 2 - 3 m, raz dva x do roka aj 4 m chýbala. Začala som priberať, najmä brucho, vysoké hodnoty cholesterolu a triglyceridov, návaly, mozgová hmla až totálna zábudlivosť, nespavosť, nervozita, podráždenosť, migréna sem tam, padanie vlasov, extrémne búšenie srdca, pocit ma zvracanie, zapcha, totálna únava že po práci som musela ľahnúť a niekedy som aj zaspala čo som nikdy nerobila. Dalej neschopnosť sa sústrediť, zadržiavanie vody, výkyvy nalad, plačlivosť, bolesti kĺbov...
Minulý rok som užívala myo d chiro inositol, pridala som vysoko dávkovanú omegu, psyllium a shake kde je l carnitin a ešte niečo. Keďže hormóny nemôžem užívať kv poruche zrážanlivosti krvi, doplnky na menopauzu nepomohli absolútne. Tento rok sa mi podarilo schudnúť 15 kg, chol a 3glyceridy v norme, mám viac energie, lepšie sa mi spí, ms každých 30 dni, zábudlivosť a náladovosť ok, padanie vlasy sa zlepšilo a som si ostrihla na krátko, cítim sa oveľa lepšie

isabellaa
Včera o 14:11
@stellarstar

Mala som veľmi nepravidelnù ms, každé 2 - 3 m, raz dva x do roka aj 4 m chýbala. Začala som priberať, najmä brucho, vysoké hodnoty cholesterolu a triglyceridov, návaly, mozgová hmla až totálna zábudlivosť, nespavosť, nervozita, podráždenosť, migréna sem tam, padanie vlasov, extrémne búšenie srdca, pocit ma zvracanie, zapcha, totálna únava že po práci som musela ľahnúť a niekedy som aj zaspala čo som nikdy nerobila. Dalej neschopnosť sa sústrediť, zadržiavanie vody, výkyvy nalad, plačlivosť, bolesti kĺbov...
Minulý rok som užívala myo d chiro inositol, pridala som vysoko dávkovanú omegu, psyllium a shake kde je l carnitin a ešte niečo. Keďže hormóny nemôžem užívať kv poruche zrážanlivosti krvi, doplnky na menopauzu nepomohli absolútne. Tento rok sa mi podarilo schudnúť 15 kg, chol a 3glyceridy v norme, mám viac energie, lepšie sa mi spí, ms každých 30 dni, zábudlivosť a náladovosť ok, padanie vlasy sa zlepšilo a som si ostrihla na krátko, cítim sa oveľa lepšie

@stellarstar napis prosim presne čo užívaš v akých dávkach. Ďakujem

autor
Včera o 14:11
@stellarstar

@stellarstar ja tiež nemôžem užívať HSL. Nepomohli vôbec doplnky? Mám Omega 3, extra silné, mám Isonitol. A kúpila som si teraz ešte Divoký jam (Wild yam) prášok 250 g, tak som zvedavá. Objednala som aj Indonal Woman, ale neviem, či ho mám začať užívať.

anonym_97369d
Včera o 14:22
@anonym_autor

Dievčatá ja idem spať o 23,30 a som hore niečo po 3,00. Spím teda sotva 4h, a som zúfalá. A to mám aj ZZZquil. Len mi povedzte, ako to robia Dara Rolins, Jana Hospodarova, Zora Czoborová, Simona Krainová, Jennifer Aniston, Jenniger Lopez,

@anonym_autor sú na hormonoch.Ja mam problem zaspať som unavená a nejde to.A ešte niečo z čoho som najviac na nervy začala som si ucvrkavat.Kychnem si a unikne mi trocha moču nie vždy, ale stane sa.A mám až stavy depresie pocit, že všetko dobre je za mnou😭

stellarstar
Včera o 14:22
@anonym_autor

@stellarstar ja tiež nemôžem užívať HSL. Nepomohli vôbec doplnky? Mám Omega 3, extra silné, mám Isonitol. A kúpila som si teraz ešte Divoký jam (Wild yam) prášok 250 g, tak som zvedavá. Objednala som aj Indonal Woman, ale neviem, či ho mám začať užívať.

@anonym_autor indonal women je viac na cysty a zle cyto ale nie na perimenopauzu. Ked tak ten inositol

stellarstar
Včera o 14:24
@isabellaa

@stellarstar napis prosim presne čo užívaš v akých dávkach. Ďakujem

@isabellaa 2 kps psyllium ráno, na obed 2 ksp omega³, vit D³ mám teraz prestávku. Minulý týždeň mi končila po ca 4 m užívania červená ryža namiesto toho začínam s glucomannan

Strana
z2