icon

Zhoršil sa vám po covidovej pandémii zdravotný stav?

12. sep 2023

Mne sa velmi zhrosil zdrav. stav, tak ma napadlo ci ten psych stres nespustil vsetky mozne fyzicke choroby (neockovana, neprekonana)
Ako to mate vy? Nie ste castejsie u lekara?

rebellefleur
12. sep 2023

Z covidu som nemala ziaden psychicky stres, takze ani fyzicky stav sa mi nejak nezhorsil (covid som mala 1x, neockovana)

jaska25
13. sep 2023

Ano, po kovide zdravotne problemy, ktor vyustili do psychickych problemov. Ma to teraz vela ludi.

autor
13. sep 2023

@rebellefleur dakujem, ze si pochopila moju otazku

yvanielka
13. sep 2023

Žiaľ áno, aj veľa ľuďom z blízkeho okolia.
(Odpovedám na otázku v názve)

autor
13. sep 2023

@yvanielka cize psychika ti spustila vela zdravotnych problemov?

yvanielka
13. sep 2023

Nie, preto píšem že odpovedám na otázku v názve ktorá znie - "Zhoršil sa vám po covidovej pandémii zdravotný stav?"
Či to bol súbor faktorov, prekonaný covid alebo následky očkovania, ťažko povedať

kvetinka75
13. sep 2023

nie , nezhoršil. to, čo sa mi teraz objavilo, už ide pomaly aj vekom. Ale nič hrozné. Snažím sa starať sa o seba po všetkých stránkach. (neočkovaná, covid 2x)
A stres som nemala, hoci som bola vtedy na lôžkovom.

autor
13. sep 2023

@kvetinka75 PRacujes v zdravotnictve? v rodine mam lekarov a teda pamatam si vyhasnute tvare, krvave nosy od respiratorov, strach o nakazu roznesenu do celej rodiny...

kvetinka75
13. sep 2023

áno aj

stanulienkat
13. sep 2023

Nie, nezmenil. Srres je kedykolvek spustac roznych ochoreni, nielen pocas kovidu.

autor
13. sep 2023

@stanulienkat áno súhlasím moja otázka bola aká bola, lebo pre mňa to boli 3 roky veľkého stresu, tak som sa chcela s niekým poľutovať 🙂

kvetinka75
13. sep 2023

autorka - a aj sa ten stres nejako prejavil na zdraví u teba?

autor
13. sep 2023

@kvetinka75 ano spustil sa mi syndrom chronickej unavy, bola som leziaca pol roka, zlepsuje sa to, zistili mi poruchu vnutorneho ucha, velke zavrate a vertigo, upravujem si cvicenim, zrazu mi zacal blnut chrbat, mam ist na operaciu, vytkla som si clenok na rovine, dostala som syndrom zmrznuteho ramena, upravilo sa fyzioterapiou a cvicenim, roztrhol sa mi vaz na kolene pri beznej chodzi po rovine, proste som bola kazdych desat dni u nejakeho lekara, 2 roky som pn lebo jedno skonci a druhe zacne, cakam teraz na 2 operacie, lekari sa natahuju ktora skor a nic z mojich problemov nie je sposobene koronou ci ockovanim....takze som sa upala na to, ze stres a psychika mi zrutili organizmus inak si neviem vysvetlit tento sled urazov a chorob a zraneni....(malickosti ako herpesy, afty, vytoky, plesne na nechtoch neberiem vobec v uvahu....)

kvetinka75
13. sep 2023

autorka - tak to mi je ľúto, že až takto. Stres je sviňa spúšťač veľkých zdr.problémov ale ja by som nevylučovala ani covid a ani očko. Ono to ťažko povedať, čo to bolo. Možno všetko dokopy. Ale to je teraz už jedno. Držím palce nech sa dáš čo najviac dokopy.
A teraz si ako na tom psychicky?

autor
13. sep 2023

@kvetinka75 psychicky si pomaha kazdodenymi meditaciami a vierou ze to raz skonci

tiezjedna
13. sep 2023

@autorka kovid som mala 3x, očkovaná nie som, stav nezmenený, k lekárovi stále chodím iba na preventívne prehliadky👍

tiezjedna
13. sep 2023

@autorka stres je v mnohom horší než diagnostikovaná choroba. Skús sa pozbierať a nabrať sily, upokojiť myseľ, vyhľadaj psychológa, nie je to žiadna ostuda, skôr naopak. Držím ti palce!

kvetinka75
13. sep 2023

autorka - tak to je super. Treba si niečo nájsť čo človeku pomáha

nikha2809
13. sep 2023

Mne nie, ale dcére, vtedy 6 ročnej áno a veľmi.

autor
13. sep 2023

@tiezjedna dakujem psychologicku mam, vobec sa za to nehanbim, to bolo medzi prvym, nezacnem chlastat alebo drogovat ako sa u nas riesia problemy, ta ma prave naviedla na myslienku, ze mi toto spravila psychika, pozbierana som slusne tie problemy ktore som si zmensila az eliminovala boli len vdaka mojmu samostudiu podcastom a videam, nepomohol mi jeden jediny lekar, ti len kopu liekov....

tiezjedna
13. sep 2023

@autorka tak už len vedomie, že si na dobrej ceste musí byť psychická vzpruha! Je skvelé, že si to nevzdala a našla si spôsob ako si pomôcť👍 Lekárov by som ale tiež nezatracovala, myslím, že vhodná kombinácia alternatívnej a medicínskej pomoci môže byť často užitočná (nielen v tvojom prípade).

autor
13. sep 2023

@tiezjedna Boze chran!!!nechcela som ich zatratit len som chcela napisat, ze som sa nespolahla len na nich a na osud ale aktivne som sa snazila liecit, ale co sa mi uz deje nema obdobu...Pred dvoma dnami som nemohla otvorit oko, nejaka infekcia, herpes, sli sme na pohotovost Oko som mala 3 x vacsie ako druhe? S manzelom sme sa hystericky smiali, ze jeeej posledne dni ziadna novy choroba ziadny novy uraz. Uz sme v takej faze 🙂. Chem upozornit ze krvne vysledky amm vraj ako 20 rocna, aj imunitu,...

valeria_h
13. sep 2023

Nie som očkovaná, stále kýcham a mám plný nos

tiezjedna
13. sep 2023

@autorka vieš čo, ja som nechala synovi nabrať krvné testy, aby sme zistlili akú má bunkovú imunitu. Pretože aj napriek tomu, že mu klasické imuno výsledky vyšli dobre, tak bol stále "na kope", stále ho bolelo brucho atď. Výsledky bunkovej imunity katastrofálne, úplne rozkopnutý... Napísala by som ti akú liečbu podstupuje, ale keď tak do správy, aby ma tu niekto neobvinil z reklamy😂

kvetinka75
13. sep 2023

@valeria_h nemôže to byť alergia na niečo?

kvetinka75
13. sep 2023

@tiezjedna pošli aj mne prosím ťa. Ak to máš odskúšané, zaujímalo by ma , čo to je. Človek nikdy nevie kedy čo bude potrebovať

valeria_h
13. sep 2023

@kvetinka75 Nikdy predtým som to nemala. Možno to vo mne spustilo nejakú alergickú reakciu.

sense
13. sep 2023

Nemala som nejak extra zvýšený stres pri korone ako bežne. 2x bronchitída, spúšťačom. Bolo podľa lekára očkovanie, keďže zakaždým som ho dostala týždeň po očkovaní. Čiže som 2x očkovaná a raz prekonaná, keď už bolo paradoxne po pandémi

autor
13. sep 2023

@tiezjedna kde sa robia tie testy? plati ich vszp?

tiezjedna
13. sep 2023

@autorka nie, túto liečbu žiadna poisťovňa neplatí. Hradíme to my a lacné to nie je.