icon

Zhoršujúce sa zdravotné problémy a nedostupná lekárska pomoc

29. dec 2025

Dobrý deň, som už zúfalá a preto si idem za Vami po radu. Naozaj neviem ako ďalej a som v bezvychodiskovej situacii. Liečim sa už zopar rokov na uzkostnu poruchu. Brala som niekolko druhov liekov maloktore zabrali z vacsiny len vedlajsie ucinky, skusila som 3 roznych lekarov. Posledne som brala rok liek Brintellix 10mg pomohol na fungovanie doma ale zial nemohla som pracovat ani cestovat a byt medzi ludmi. Rok som aktualne iba doma bez toho ze by som chodila niekam mimo dom.
Zacala som po tom roku mat z liekov nevolnosti a problemy vzdy po uziti lieku tak mi boli vysadene. Od septembra nic neuzivam. Ochorel mi otec ktory bol v tazkom stave hospitalizovany, jeho stav uz je vporiadku je v domacej liecbe, uz sa len doliecuje, bol to pre mna stres a do toho som mala vztahovej problemy. V case asi 2 tyzdene po vysadeni liekov sa ki objavili abstinencne ako bolesti hlavy, chvenie ale odoznelo to potom ale mesiac na to som zacala mat problem s refluxom a palenim zahy, postupne to za 3 mesiace prislo do stavu kedy som vycerpana, nic nevladzem len lezim a ledva mam energiu prejst na wc a po vodu, nemozem jest teda v podstate zjem akekolvek jedlo ale male mnozstvo a po cca 10 minutach hrozna tazoba po celom tele, neznecitelny pocit tiesne, tazkeho dychania, pocit na omdlenie, skratka hnusny tazky pocit. Cim dohsie to trva tym som viac vycerpana, vystresovana, bojim sa aky problem to je. Tym ze si riesim dlh na zdravotnom poisteni ma odmieta vysetrit obvodny lekar aj pohotovost a akykolvek iny lekar, som uz naozaj vycerpana a moja obvodna miesto toho aby mi vysetrila aspon ekg, krv, proste zakladne veci ktore mi neboli vysetrene 2roky to len uzavrie s tym ze riesite si to s psychiatrickou lebo to su chronicke problemy zo psychiky, beriem mozu byt nie je ale povinnostou aby mi urobila v tak vaznom stave ktory sa neustale zhorsuje a obmedzuje ma v akomkolvek fungovani aspon zakladne vysetrenia? Neviem uz kde mam ziadat pomoc a je to uz naozaj neunosne. Potrebovala by som len raz vysetrit fyzicky stav a v pripade ze bude potvrdeny psychicky povod liecit psychiku. Aktualne v tomto stave neviem tak rychho doplatit este zvysok dohu ktory zostat v oktobri som zaplatila 1800€ naraz a zostalo tam 1200€. Žial ani to poistovni nestacilo na to ze som splatila v podostate viac ako polovicu dlhu aby mi povolili aspon zakladnu starostlivost. Na pohotovost som volala v stave kedy som myslela ze uz sa naudrzim ani na nohach a odbili ma s tym ze to nie je urgetny stav. Neviem uz kde hladat pomoc a kde sa doziadat aspon nejakej ulavy. Ak by nahodou niekto mal informacie co by v takejto situacii pomohlo bola by som Vam velmi vdacna za pomoc. Ďakujem za Vaš čas pri prečitani prispevku. Pride mi to ako keby kvoli tomu ze ma clovek uzkostnu poruchu vsetko bez tiadneho fyzickeho vylucenia hadžu na psychiku a skutocny problem sa odhali az ked bude neskoro a nieco sa mi stane alebo budem mat nasledky. Viem ze je moja chyba pritomnost dlhu, ale som tiez clovek a myslim ze ked je clovek v takomto stave mala by mu byt poskytnuta aspon nejaka mala starostlivost, aby clovek netrpel..

Strana
z3
autor
31. dec 2025
@anonym_329c3b

Ale cez to ako nic nevladzes a nezvladas tak celkom slusne zvladas pisat tu poriadne litanie....

@anonym_329c3b ano ked clovek lezi zvladne pomaly napisat odpoved. Ak neverite je to samozrejme na Vas ale poprosim Vas spon o to abyste sa nenavazali do ludi ktori maju problemy, mozno raz budete tie problemy mat Vy a zamyslite sa nad tym ako by Vam bolo ak sa niekto voci Vam bude spravat takto. Ja nenutim nikoho aby mi veril ale neviem aky hlupak by si vymyslal zdravotne problemy pokial by ich realne nemal, verte tomu ze by ste ani sekundu nechceli byt aktualne v mojej kozi a zazivat to co ja.

autor
31. dec 2025
@anonym_329c3b

Ale cez to ako nic nevladzes a nezvladas tak celkom slusne zvladas pisat tu poriadne litanie....

@anonym_329c3b ak mi nahodou zavidite tieto problemy tak velmi rada ich vymenim za plne zdravie kedykolvek vsetkymi desiatimi

luccija
31. dec 2025

@anonym_autor načo voláš na pohotovosť?Tak si choď sadnúť na urgent, ale toto neuznávam, lebo sama si vysadila lieky mohli ti dať druhé na psychiku.Stres ti robí zle na žalúdok to asi sama cítiš.Ak máš pocit, že potrebuješ gastro vyšetrenie choď a zaplať si ho.Ty každého robíš vinným.Ty si spravíš dlh, neriešis psychiatra, ale každému hovoríš čo ma robiť?bežný odber krvi stojí ako samoplatca 13 eur choď k akémukoľvek obvodnému a popros ho, alebo do laboratória ako to píšu.A to, či píšu hore som tiež počula už nemá byť pacient vedený ako dlžník.Co ti ten odber krvi pomôže?akurát sa zistí či máš zápal a potrebuješ ísť ďalej
Tebe nie je čudné, alebo tvojej rodine, že si rok doma?Už si mohla byť zaliekovana od psychiatra a viesť bežný život.Chod na liečenie, keď máš pocit, že ťa zle doktori liečia.Zacni od seba a hlavne sa niekam pohni.

anonym_0853fb
31. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_329c3b ak mi nahodou zavidite tieto problemy tak velmi rada ich vymenim za plne zdravie kedykolvek vsetkymi desiatimi

@anonym_autor to, čo robíš je psychické vydieranie rád si dostala dosť.Aj ten Brintelix si brala dosť nízku dávku.S obvodnou súhlasím aj moja sestra chodila od dverí k dverám, pokým jej zvýšeným hladom nepovedali, že ak sa nezačne liečiť dajú podnet na deti na sociálku.To bol jediný spôsob ako s ňou zatriasť a aby pochopila, že jej infarkt, zaveste spôsobuje psychika.A to ešte napísala na lekárku sťažnosť😆

autor
31. dec 2025
@anonym_0853fb

@anonym_autor to, čo robíš je psychické vydieranie rád si dostala dosť.Aj ten Brintelix si brala dosť nízku dávku.S obvodnou súhlasím aj moja sestra chodila od dverí k dverám, pokým jej zvýšeným hladom nepovedali, že ak sa nezačne liečiť dajú podnet na deti na sociálku.To bol jediný spôsob ako s ňou zatriasť a aby pochopila, že jej infarkt, zaveste spôsobuje psychika.A to ešte napísala na lekárku sťažnosť😆

@anonym_0853fb lenze ja som doteraz ziadne vysetrenia nemala, to co som napisala nebolo vydieranie ale to ze som pani slusne napisala nech neutoci ze ak ma pocit vymyslov tak si to mozeme vmenit ze budem mile rada za zdravie, brintellix mi naordinovala lekarka presne v tejto davke a tak som ho aj brala, rovnako ako vsetky lieky predtym. Nechodim od dveri ku dveram, ziadne fyzicke vysetrenie mi urobene zatial nebolo a absolutne nemam ziadne vysledky ani vylucenie nejakych problemov, ak niekomu urobia vysetrenia a su negativne chapem to ze nemazmysel dozadovat sa ich znova, mne ale urobene zatial neboli, preto viem ze mam pravo ziadat najprv vylucenie fyzickych problemov, obzvlast ked som taketo problemy nemala dovtedy..

anonym_7ac3ad
31. dec 2025

@anonym_autor mám to isté bola som na sono gastro hadica a z chronického stresu mám zápal žalúdka nadbytok kyseliny a výbava mi zle teraz kapustnica mi napr vôbec netrávi a denne chodím aj 10km a nič. Skúsila si Dietu? V zp sa vieš dohodnúť na splátkovom kalendári ale keď si Teraz neplatia zp tak fungujes ako neplatič a všade ťa berú ako samoplatcov. Si aspoň na úrade prace???

autor
31. dec 2025
@anonym_7ac3ad

@anonym_autor mám to isté bola som na sono gastro hadica a z chronického stresu mám zápal žalúdka nadbytok kyseliny a výbava mi zle teraz kapustnica mi napr vôbec netrávi a denne chodím aj 10km a nič. Skúsila si Dietu? V zp sa vieš dohodnúť na splátkovom kalendári ale keď si Teraz neplatia zp tak fungujes ako neplatič a všade ťa berú ako samoplatcov. Si aspoň na úrade prace???

@anonym_7ac3ad som na urade prace a sučasne mam aj PN od lekara. Co sa tyka jedla uz som vyskusala snad naozaj vsetko. Aj obmedzovat aj normalne jedla. Problem je ze ja som tak vycerpana ze nevladzem nic, len prejst po vodu, na wc a ked tak par krat po dome. To je vsetko na co nazbieram energiu. Aj ked nieco zjem, zle sa mi dycha, som cela ladova, je mi na ondlenie. Osobne mam pocit ze uz mam tak vycerpane telo ze nevladze ani to travenie.. 😕

anonym_0853fb
31. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_7ac3ad som na urade prace a sučasne mam aj PN od lekara. Co sa tyka jedla uz som vyskusala snad naozaj vsetko. Aj obmedzovat aj normalne jedla. Problem je ze ja som tak vycerpana ze nevladzem nic, len prejst po vodu, na wc a ked tak par krat po dome. To je vsetko na co nazbieram energiu. Aj ked nieco zjem, zle sa mi dycha, som cela ladova, je mi na ondlenie. Osobne mam pocit ze uz mam tak vycerpane telo ze nevladze ani to travenie.. 😕

.
@anonym_autor prečo o zbytok dlhú neppzisdas splátkový kalendár?Vieš si to spraviť sama v Apple.Tak zmeň obvodnu, keď ťa nechce poslať na gastro.Ja skôr píšem o tom strate energie a nevychádzani von krútis sa v kolotoči úzkosti a z toho sa zhoršujú ostatné problémy.

anonym_7ac3ad
31. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak teda mas hradene ZP mas narok na osetrenie.

Strana
z3