icon

Zhoršujúci sa vodnatý sekrét po testovaniach AG testami

23. mar 2021

Ahojte, chcela by som sa poradiť alebo aspoň spýtať, či má ešte niekto z vás takúto skúsenosť a ak áno, či to nejako riešil (ORL vyšetrenie a pod.).
Keďže už viackrát som sa neúspešne pokúsila o to, aby ma
testovali z ľavej nosnej dierky (AG testami), dávam sa pravidelne každý týždeň
testovať z pravej. Avšak mám problém, ktorý sa mi stupňuje, a tým je
zvláštny akoby vodnatý sekrét, ktorý mi začne tiecť vždy len bezprostredne hneď po hlbokom
testovaní, ktoré neraz býva aj bolestivé - pálivé. Som zdravá, hlieny nemám,
ale výtok - akoby voda, mi tečie po testovaní aj 24 hodín. Tečie z dierky, z ktorej mi robili
výter, ale nevyteká von z nosa, ale zateká akoby zhora dozadu, do hrdla. Potom ma čaká
prebdená noc, kedy nedokážem ani zaspať, nakoľko musím ležať v polohe na
chrbte tak, že mám hlavu zaklonenú dole z postele, ináč sa to nedá
vydržať a len prehĺtam po celú noc tú tekutinu, ako mi to zateká a
zateká a nemá to konca. Najnovšie po poslednom testovaní to však neprestalo už vôbec -
hneď potom ako mi spravili výter, mi začala tiecť tá zvláštna tekutina a
už je to tretí deň a stále tečie, no v každej polohe, sede, stoji aj
ľahu a vyteká a vyteká a ja mám pocit, že nerobím nič iné, len prehĺtam.
Hlieny nemám, som zdravá, nie som ani alergik. Je možné, že mi mohli pri
výteroch narušiť nejakú ochrannú vrstvu? Dosť ma to zaťažuje a
komplikuje normálne fungovanie. Už mám traumu ísť na testy o pár dní
zasa. Ak by sa k tomu vedel niekto vyjadriť, či už skúsenosťou alebo odborne, budem vám povďačná.

Strana
z2
aurorastone
23. mar 2021

je možné že ti niečo narušili, známa ma syna ktorý kvôli dual vzdelávaniu a praxi chodil na výter každý týždeň (ešte je aj diabetik) tak mu tak narušili sliznicu, že musel ísť na vypaľovanie k ORL a ten mu aj vystavil papier ze už na žiaden výter nesmie ísť.

majamat
23. mar 2021

to preco sa nedalo z lavej? ja mam v pravej prinosnej dutine polyp a teda davam sa testovat z lavej stale.

majamat
23. mar 2021

skus ist na ORL, nech to preveria.

autor
23. mar 2021

@aurorastone aj ja mám diabetes ach jaj :( vidím to teda cestou ORL. Ďakujem

jarmila2010
23. mar 2021

@aurorastone mozem sa spytat,to mu tiekla krv?lebo teraz si spajam..boli ste so synom vo stvrtok na testovani a zrazu ma v jednej dierke stale krvave...ale dost,ani dovytierat to nemozema a on mi stale tvrdi,ze sa mu zda,akoby mu to trochu tieklo..servitky uplne krvave ma..v druhej takmer nic...a sa ho teraz pytam,ze z ktorej ho testovali a veru z tej,kde ma problem..doteraz to nemal...vytieram mu to infadolanom..dufam,ze sa mu to zahoji...

sandri
23. mar 2021

Moja mama chytila po prvom AG testovani strasnu alergicku reakciu, 3 dni jej tieklo z nosa, cez tu dierku nemohla poriadne dychat. Podobne ako ty, opisovala pocit palenia priamo po testovani. Viac na testovani nebola - radsej chodi len do obchodu a domov ☹ mne po testovani do 24 hod totalne opuchlo oko ☹ ale stalo sa to len raz, nastastie. V obchode som si vypocula rozhovor (v rade na pokladnu), kde sa pan stazoval, ze dospelemu synovi po testovani uz niekolko hodin tecie krv z nosa a nijako to nevedia zastavit... Tolko k tomu skvelemu testovaniu. Ked mi niekto povie, ze ci neviem par sekund vydrzat, by som ho nakopala ☹ a to sa kvoli praci, skole a skolke musim davat testovat kazdy tyzden ☹

aurorastone
23. mar 2021

@jarmila2010 áno krv mu tiekla zakaždým a bolelo ho to co to už mal také rozsprtane a skrz to ze ma cukrovku sa mu to ťažšie hoji :(

autor
23. mar 2021

@sandri Veď toto, že to potrebujem do práce :(
Práve som volala so švagrinou, jej susede tiež po testovaní začal vytekať z nosa vodnatý sekrét a nakoniec po vyšetreniach zistili, že jej pri tstovaní niečo porušili a vytekal jej mozgový mok. Hrozila jej chirurgická operácia, ako to dopadlo, švagriná nevie, suseda o tom nechcela rozprávať, pvoedala iba že vraj už je to lepšie... Čo ale neznamená, že už jej to netečie. Ach jaj snáď sa dostanem ku doktorke, kým mi platí ten test 😢

jarmila2010
23. mar 2021

@aurorastone :/ och...vidis a ja cely cas rozmyslam,ze cim to moze, z nicoho nic, mat... celu zimu nemal,taky problem...

jaroe
23. mar 2021

ja uz nemam slov....ale testovaci fanatici sa budu testovat stale. Ludia skuste za seba zabojovat, toto nie je normalne.

jarmila2010
23. mar 2021

@jaroe tak,ludia chodia,lebo su donuteni...my tiez ideme,len ked je to nevyhnutne nutne...

sara07
23. mar 2021

@jaroe dobre a čo navrhuješ ? ignorovat ked ho od teba pytaju
štrajkovat sa nesmie spokutuju tak v oboch pripadoch
ja som proti aby sa chodilo testovat ale povedz mi ako sa mam vyhnut

autor
23. mar 2021

@jaroe Ak pracuješ v budove, kde je dvanásť zamestnancov, a desať z nich je za testovanie, príp. očkovanie, nepomôže, ak sa sama postavíš za svoj názor - napr. že sa nedáš testovať. Lebo bez toho papiera ťa jednoducho nepustia. A ľahko nájdu za teba náhradu. Obzvlášť v tomto období...
Ak by sa všetci (alebo aspoň väčšina) postavili zato, že testovať sa nepôjdu (nakoľko je to dobrovoľné), tak by mohli zavriť celý podnik, neverím, žeby vyhodili všetkých naraz. Museli by to nejako riešiť. ale ja žiaľ, som v tej menšine a tak nemám na výber. Alebo ako mám zabojovať? Mám hypotéku aj deti, takže si nemôžem dovoliť prísť o prácu.

mapa
23. mar 2021

😀😀😀😀 co vytekal?! Mozgovy mok?! A este stale zije? Neuveritelne, co su niektori ludia schopni si vymysliet... 🙄🤦‍♀️

lucia147852
23. mar 2021

To ja nie som zástanca stáleho testovania ani náhodou, ale mozgový mok? 😹😹😹😹 tak to už by tu ten človek nebol.

jenny224
23. mar 2021

Mozgomiechovy mok vytekal nosom? Nie som zástanca nekonečného testovania, ale ak niekto naozaj tomuto verí, tak prosím navštívte rovno psychiatra. Aspoň si nastudujte anatómiu, než vypustite takéto.... Ehm

jaga18
23. mar 2021

Niekto by si mal doštudovať trochu anatomiu. Áno, mozgovy mok môže vytekat nosom aj dlhodobo, odhalí to orl vyšetrenie. Dcéra to mala dávnejšie po úraze na tréningu, dlho len akoby čistá voda vytekala z nosa. A áno, žije.

Nie som zástanca testovania, tiež mam problém s krvácaním a drazdenim z jednej nosovej dierky. Treba navštíviť ORL doktora a môže vystaviť potvrdenie, že sa nemusíte zúčastňovať testovania.

jenny224
23. mar 2021

Len je rozdiel po úraze a po testovaní. Tu sa to prezentuje ako následok testovania, čo je nonsens. Ak má niekto nehodu a niečo v lebke praskne, tak to hovoríme o niečom úplne inom.

autor
23. mar 2021

@mapa áno, má to potvrdené od doktorov. Prečo by si to doktori vymýšľali? Zvažovali, že to budú musieť riešiť chirurgickou operáciou. A prečo sa pýtaš, či žije? Reagovala si ironicky? S ľuďmi komunikujem priamo a narovinu, bez okolkov a narážok. A také isté férové jednanie očakávam aj ja od druhých ľudí.

jaga18
23. mar 2021

@jenny224 no o testovaní neviem, tvrdím iba tolko, že to možné je.

mapa
23. mar 2021

Velmi zaujimava komunikacia, priamo a otvorene ako anonym prezentujuci absolutny nezmysel od svagrininej susedy, ktora o tom nechce hovorit 🤔

autor
23. mar 2021

@jenny224 Nevidím rozdiel v tom, či sa niečo poškodí mechanicky pádom alebo mechanicky predmetom. Myslím, že ak zdravotník vykoná zásah do tela neodborne alebo chybne, môže niečo poškodiť. Ale nečakám žiadnu diagnózu cez internet, len radu alebo prosbu o pomoc nakoľko už tri dni sa mi zdá ozaj veša aby to stále tieklo a nerobím nič iné len prehĺtam. Takto zlé som to ešte nemala ☹

lucia147852
23. mar 2021

Ale nechápeš, že tá tyčinka ide do nosohltsnu a nie mozgu? Veď to aj citis kde ti to pchá. Mozes mat alergickú reakciu alebo poškodenú sliznicu. Ja som alergik a astmatik a tiež mi zatekaju v určitých obdobiach “vodové” hlieny do hrdla aj mesiac. Navstiv orl a budeš aspoň vedieť na čom si

jenny224
23. mar 2021

@jaga18 áno, je to možné, to nehovorím, ale nie testovaním. Autorka - ster sa berie z nosohltana. Pozrite si normálne obrázky na internete, kde je nosohltan a kde mozgomiechova tekutina, to myslím v dobrom teraz

autor
23. mar 2021

@lucia147852 Rozumiem ti, ako to máš ty. Ja nie som alergik a ani astmatik a mám to vždy bezprostredne po testovaní. Z danej dierky. Len mne to netečie z nosa ako soplík. Mne to kakoby úplne zhora zatekí dozadu, ako keď máš zadné hlieny a tak len prehĺtam a prehĺtam a doslova to akoby tečie pramienkom. Cítim to akoby to pretekalo stále, nie je to že raz za čas alebo každú chvíľku. tečie to stále. Je to nepríjemné. Predtým mi to do 24 hodín vždy vymizlo. Teraz to tečie ale už tri dni a neprestáva to vôbec... Idem sa objednať, pozerám cez net ORL v okolí.

autor
23. mar 2021

@jaga18 Prosím vás, ako to riešili u vašej dcéry? ORL skúsim, snáď ma vezme už zajtra a nech to už bude čokoľvek nech mi vystaví potvrdenie. S krvácaním mávam aj ja problémy, ale to sa mi našťastie nespustilo ešte po testovaní.

jaroe
23. mar 2021

@jarmila2010
@sara07 zeny ja neviem, co robit. Aspon o tych problemoch hlasno hovorit, kde sa da. Tlacit na lekarov, nech Vam daju potvrdenie....Viem, ze sa vela ludi musi dat testovat kvoli praci, skolke...ale stale je vela ludi, ktori sa testuju aj ked nemusia, lebo "su zodpovedni", alebo co ak nahodou budu potrebovat test, pripadne vyhlasujú, ze im to neprekaza, ze to predsa vydrzia. Na Dusicky to mala byt jednorazova akcia a kam sme dosli? Zdravi ludia si maju davat opakovane drazdit sliznicu, ktora predstavuje ochrannu barieru aj proti covidu. Sialene. Ja sa uz chcem zobudit z tejto nocnej mory, kde sa clovek neboji len ochorenia ale hlavne opatrení.

jaroe
23. mar 2021

Inak tie, co ste boli alebo sa chystate k ORL, nemáte/nezistíte info od nich, kolko maju takýchto problémov v poslednej dobe? Na Markize sa to asi nedozvieme☹️

autor
23. mar 2021

@jaroe ak sa mi podarí stihnúť po práci ešte ordinačné hodiny, ja sa zajtra môžem skúsiť spýtať. Ale viem, že nebudem prvá a žiaľ najskôr ani posledná...
Ja sa musím testovať kvôli práci (hypotéka a deti) a aby mi vzali deti do školy, je to strašné, ale takto s nami manipulujú. A pritom sa podľa mňa najviac ľudí nakazí práve na testovaní. Dotkor, ktorý mi robil ster pred dvomi týždňami, mal taký istý názor. Každý kašle, spolí, smrká a potom zhlboka dýcha na tom istom mieste... :(

jaga18
24. mar 2021

Nebola nutná vtedy žiadna operácia, ale vyšetrenie jej robili v nemocnici v celkovej anestézii. Bola dlhšie pozorovana, pravidelne sme chodili na kontroly a teraz po cca 8 rokoch nás už ani na kontrolu nevolaju, všetko je v poriadku

Strana
z2