icon

Zistenie rakoviny žalúdka - skúsenosti s liečbou a príznakmi

Včera o 18:55

Ahojte prosím zistili mi rakovinu žalúdka. Lenže vraj už je to v štádiu kedy sa to operovať nedá. Lekár by to chcel skúsiť z liekmi zatiaľ. Prosím ak tu niekto je alebo niekoho pozná kto to ma. Ako reagovali na lieky? 🥺 Bojím sa toho. Momentálne mám príznaky hlavne take ze je mi zle zo všetkého co zjem občasné zvracanie, bolesť, slabosť nechuť do jedla. Mam len 25rokov mam Syna priateľa a nechcela by som to určite celé vzdať. 🥺🙏

Strana
z2
zuzkaa1991
Včera o 18:58

@anonym_autor mozem sa opytat ako vam to zistili??

Hlavne prajem aby všetko dobre dopadlo ste velmi mlada

Tiez.mam dlhodobo tazkosti s trávením

autor
Včera o 19:00
@zuzkaa1991

@anonym_autor mozem sa opytat ako vam to zistili??

Hlavne prajem aby všetko dobre dopadlo ste velmi mlada

Tiez.mam dlhodobo tazkosti s trávením

@zuzkaa1991 gastro

zuzkaa1991
Včera o 19:02
@anonym_autor

@zuzkaa1991 gastro

@anonym_autor ale cez hadicku alebo inac?
Bola som 2krat na gastro aj na tu hadicku a stale nevedia prist z coho mam bolesti😒

anonym_b47c25
Včera o 19:03

Fuuu, a mal niekto rakovinu v rodine? Predtym si nemala ziadne problemy so zaludkom, to v tak mladom veku?… Strasne ma to mrzi. Urcite chod do toho, co navrhuju lekari… onkologicka liecba ide stale dopredu, drzim ti silno palce.🍀🫶🏻🤍

autor
Včera o 19:04
@zuzkaa1991

@anonym_autor ale cez hadicku alebo inac?
Bola som 2krat na gastro aj na tu hadicku a stale nevedia prist z coho mam bolesti😒

@zuzkaa1991 áno cez hadičku

autor
Včera o 19:05
@anonym_b47c25

Fuuu, a mal niekto rakovinu v rodine? Predtym si nemala ziadne problemy so zaludkom, to v tak mladom veku?… Strasne ma to mrzi. Urcite chod do toho, co navrhuju lekari… onkologicka liecba ide stale dopredu, drzim ti silno palce.🍀🫶🏻🤍

@anonym_b47c25 mala som ale keď som bola mladšia cca 10-15 rokov keď som chodila na vyšetrenie tak len podráždený žalúdok viac nič. O niekom kto by mal z rodiny to neviem o nikom.

anonym_b47c25
Včera o 19:08
@anonym_autor

@anonym_b47c25 mala som ale keď som bola mladšia cca 10-15 rokov keď som chodila na vyšetrenie tak len podráždený žalúdok viac nič. O niekom kto by mal z rodiny to neviem o nikom.

@anonym_autor bozinku… drzim ti moc palce a myslim na teba, nech sa vyliecis.🤍

janinah
Včera o 19:09

Držim ti prsty a prosím ťa kvôli tebe nehľadaj žiadne info na nete od laikov.rozpravaj s lekarmi.mozes aj s viacerymi diskutovat o možnostiach luečby.
Chod na PN ak nie si .venuj sa synovi a sebe.oddychuj a samozrejme rieš lekarov.

autor
Včera o 19:14
@janinah

Držim ti prsty a prosím ťa kvôli tebe nehľadaj žiadne info na nete od laikov.rozpravaj s lekarmi.mozes aj s viacerymi diskutovat o možnostiach luečby.
Chod na PN ak nie si .venuj sa synovi a sebe.oddychuj a samozrejme rieš lekarov.

@janinah som na predlzenom rodičovskom do 6 rokov dieťaťa ale začala som pracovať len tento mesiac v novej práci. len stále ta únava je vo mne tak snažím sa chodiť ešte aj do tej prace aspoň trošku pohyb

janinah
Včera o 19:21

Tu nejde o pohyb..ten mas aj na prechadzke ale o stres.ranne vstavanie...treba sa o pn poradit s lekarom.

anonym_12247f
Včera o 19:32

@anonym_autor prepac ak mozem, v prvom rade, prajem vela zdravia ak sa to da este tak napisat ale...

mas 25, rakovina zaludka nie je zo dna na den , a vyvija sa dost pomaly 10-15 rokov.
to znamena ze v 25 som ozaj nepocula aby niekto mal RZ, jedine dedicne a to aj neskorsi vek ..dedo mal RZ ale v 65 rokoch a to denne pil a fajcil.

mas 25, mala si zjavne v 15 rokoch problemy s kyselinou, mozem sa opytat bulimia ci anorexia? fajcila si pila si?

ja mam celozivotne problemy so zaludkom tiez, tiez od puberty, mam po 40tke a mam chronicky zapal, sanmozrejme ze sa musim kontrolovat jedlom pitim a prestala som uplne fajcit...a ver ze je to pre mna velky strasiak...

mladi ludia maju R zaludka velmi ojedinele, alkohola cigarety urobia svoje..

vlastne je mi tazko verit ze 25 rokoch mas RZ. ( ale ako hovori peter celec, rakovina je nahoda a nahoda je svina)

ak toto cele je pravda a nie ziadna vymyslena tema, tak ti velmi drzim palce. s RZ poznam ludi az po 50-60tke. taka mlada som v zivote nepocula. zjavne dedicna forma potom. (prookogeny a skrizena reakciaa)

mozem sa opytat- si obezna? trpis chronickou kyselinou?

drzim ti silno palce, ak toto cele je pravda

anonym_187ab3
Včera o 19:59
@anonym_autor

@janinah som na predlzenom rodičovskom do 6 rokov dieťaťa ale začala som pracovať len tento mesiac v novej práci. len stále ta únava je vo mne tak snažím sa chodiť ešte aj do tej prace aspoň trošku pohyb

@anonym_autor Ahoj, mrzi ma co ti zistili, poslali ta predpokladam aj na onkologiu?
Moja teta mala rakovinu zaludka, ale ako pise zena vyssie, islo to postupne, zacala mat postupne problemy, nie zo dna na den alebo z mesiaca na mesiac. Podchytili jej to v stadiu, ked jej vyoperovali polku zaludka, zvysne roky brala lieky, bola pravidelne sledovana, musela jest skor taku kasovitu stravu, aj mäso uplne do mäkka a nadrobno...Ona to mala z toho, lebo velmi mala rada jest horuce jedla, dokazala jest tak,ze prave uvarena polievka a taku zjedla, ani neofukala,nic...Po operacii zila este dalsich 15 rokov, ale mala aj stavy pomedzi tie roky,kedy bola velmi slaba...
Ano na gastro to zistia, ale hned posielaju na onko, aby zistili realne moznosti liecby. Predsa tam maju techniku lepsiu ako u bezneho gastro lekara. Nevzdavaj to a skus zistit vsetky moznosti,ktore mas❤️

anonym_d08eb7
Včera o 19:59
@anonym_12247f

@anonym_autor prepac ak mozem, v prvom rade, prajem vela zdravia ak sa to da este tak napisat ale...

mas 25, rakovina zaludka nie je zo dna na den , a vyvija sa dost pomaly 10-15 rokov.
to znamena ze v 25 som ozaj nepocula aby niekto mal RZ, jedine dedicne a to aj neskorsi vek ..dedo mal RZ ale v 65 rokoch a to denne pil a fajcil.

mas 25, mala si zjavne v 15 rokoch problemy s kyselinou, mozem sa opytat bulimia ci anorexia? fajcila si pila si?

ja mam celozivotne problemy so zaludkom tiez, tiez od puberty, mam po 40tke a mam chronicky zapal, sanmozrejme ze sa musim kontrolovat jedlom pitim a prestala som uplne fajcit...a ver ze je to pre mna velky strasiak...

vlastne je mi tazko verit ze 25 rokoch mas RZ. ( ale ako hovori peter celec, rakovina je nahoda a nahoda je svina)

ak toto cele je pravda a nie ziadna vymyslena tema, tak ti velmi drzim palce. s RZ poznam ludi az po 50-60tke. taka mlada som v zivote nepocula. zjavne dedicna forma potom. (prookogeny a skrizena reakciaa)

@anonym_12247f od detstva má neliečený helikobaker a tu je výsledok, napriklad. Si pozri napr. na YouTube "patient story - stomach cancer", ak vieš dobre po anglicky, tam sú kopy a kopy mladých ľudí s rakovinou žalúdka v 4. štádiu. Úplne bežné, vážne. Tiež ma to trochu šokovalo, ale teda je to tak. Helikobaker je veľmi zlý, ak sa nelieči.

anonym_12247f
Včera o 20:05
@anonym_d08eb7

@anonym_12247f od detstva má neliečený helikobaker a tu je výsledok, napriklad. Si pozri napr. na YouTube "patient story - stomach cancer", ak vieš dobre po anglicky, tam sú kopy a kopy mladých ľudí s rakovinou žalúdka v 4. štádiu. Úplne bežné, vážne. Tiež ma to trochu šokovalo, ale teda je to tak. Helikobaker je veľmi zlý, ak sa nelieči.

@anonym_d08eb7 ano, pardon HP nelieceny je velka pliaga, tom som zabudla spomenut.HP je jedna z pricin rakovin zaludka. zial :( a lekari vela z podcenia priznaky aj samotny pacient. dakujem

anonym_4b0bdf
Včera o 20:07
@anonym_12247f

@anonym_12247f bohuzial u mladych ma rakovina rychlejsi priebeh ako u starych ludi. V starom tele sa rakovinove bunky mnozia ovela pomalsie a je preto aj lahsie rakovinu vyliecit alebo s nou dlhe roky plnohodnotne zit. V mladom tele sa mnozia rychlo, preto sa vacsinou zisti uz v pokrocilom stadiu a vtedy sa aj tazko lieci.

@autorka drzim palce a prajem vela sily 🙏🏻

anonym_12247f
Včera o 20:09
@anonym_4b0bdf

@anonym_12247f bohuzial u mladych ma rakovina rychlejsi priebeh ako u starych ludi. V starom tele sa rakovinove bunky mnozia ovela pomalsie a je preto aj lahsie rakovinu vyliecit alebo s nou dlhe roky plnohodnotne zit. V mladom tele sa mnozia rychlo, preto sa vacsinou zisti uz v pokrocilom stadiu a vtedy sa aj tazko lieci.

@autorka drzim palce a prajem vela sily 🙏🏻

@anonym_4b0bdf ale RZ ozaj nejde tak rychlo ako pankreas. napriklad. vela o tom som citala a mala som dovod mame RZ a RP v rodine :((((((( preto ozaj som necitala studie o 25r ktora nema geneticky podklad. RZ trva 10-20rokov. Pankreas a HC idu rychlejsie....HC ma ale dobre prognozy. Pankreas ak sa nedojde na zaciatku, je to smrt do 5 rokov.. :(((( ale bo uplne vyoperovanie a cely zivot brat Pankreati.enzymi a dieta.
vzdy ej dôležitá vcasna diagnostika ktora sa aj zo strany lekarov pri mladom veku pdcenuje...

iwesska
Včera o 20:25

Boze,to ma velmi mrzi a zaroven ti prajem vela sily a energie do boja 💪Ty si chodila na pravidelne kontroly od detstva? Uzivala si na to aj nejake lieky? Lebo podrazdeny zaludok je vlastne zapal,ktory ked sa nelieci,tak progreduje,sposobuje atrofiu sliznice az premenu buniek. Ja som zacala mat so zaludkom problemy pred 10r.ale ja zas mam GERD,to tiez nie je sranda.

autor
Včera o 20:34
@iwesska

Boze,to ma velmi mrzi a zaroven ti prajem vela sily a energie do boja 💪Ty si chodila na pravidelne kontroly od detstva? Uzivala si na to aj nejake lieky? Lebo podrazdeny zaludok je vlastne zapal,ktory ked sa nelieci,tak progreduje,sposobuje atrofiu sliznice az premenu buniek. Ja som zacala mat so zaludkom problemy pred 10r.ale ja zas mam GERD,to tiez nie je sranda.

@iwesska tak viac menej mam úplne od mala problémy zo žalúdkom alebo dedičné exem atď. Keďže po maminej strany nepoznám ani rodičov ani ju tak neviem povedať ci viem mat aj dedicnu rakovinu. Od 10 rokov som začala chodiť hlavne po lekárov problémy boli skôr ale nie tak strašne.? Stále bola odpoveď držať diétu, podráždený žalúdok problémy z pankreasom nič viac.

anonym_12247f
Včera o 20:40
@anonym_autor

@iwesska tak viac menej mam úplne od mala problémy zo žalúdkom alebo dedičné exem atď. Keďže po maminej strany nepoznám ani rodičov ani ju tak neviem povedať ci viem mat aj dedicnu rakovinu. Od 10 rokov som začala chodiť hlavne po lekárov problémy boli skôr ale nie tak strašne.? Stále bola odpoveď držať diétu, podráždený žalúdok problémy z pankreasom nič viac.

@anonym_autor aha nic viac. nemam slov.a stravovanie bolo ake?

autor
Včera o 20:44
@anonym_12247f

@anonym_autor aha nic viac. nemam slov.a stravovanie bolo ake?

@anonym_12247f tak samozrejme nie stále dobre 😁 ak sa to zlepšilo tak som si dala aj nejaké vyprážané a tak ak som sa na to cítila

anonym_12247f
Včera o 20:54
@anonym_autor

@anonym_12247f tak samozrejme nie stále dobre 😁 ak sa to zlepšilo tak som si dala aj nejaké vyprážané a tak ak som sa na to cítila

@anonym_autor mim prides daka vesela. prepac , verim ze toto je dalsia vymyslena tema. 😢

anonym_0ee749
Včera o 20:57

@anonym_autor aj mne v rodine umrela žena ostali po nej deti , chemo a ich liečba bola úplne na houby
Vraj pomôžu veľké úspechy s liečbou
Chodila do národného onkologického ústavu kde to každý chválil a nepomohlo nič
Rakovina nieje chrípka
Treba sa pripraviť na najhoršie a keď sa to nedá operovať tak to bude len horšie
Je to len otázka času priprav na to priateľa že bude sám na dieťa lebo taká je realita
Rakovina sa nedá liečiť
Môže sa to zmierniť ale bez operácie nemáš veľké šance

anonym_12247f
Včera o 20:59
@anonym_0ee749

@anonym_autor aj mne v rodine umrela žena ostali po nej deti , chemo a ich liečba bola úplne na houby
Vraj pomôžu veľké úspechy s liečbou
Chodila do národného onkologického ústavu kde to každý chválil a nepomohlo nič
Rakovina nieje chrípka
Treba sa pripraviť na najhoršie a keď sa to nedá operovať tak to bude len horšie
Je to len otázka času priprav na to priateľa že bude sám na dieťa lebo taká je realita
Rakovina sa nedá liečiť
Môže sa to zmierniť ale bez operácie nemáš veľké šance

@anonym_0ee749 mozem sa opytat kolko mala rokov? vela sil posielam, tazko sa to cita.

anonym_0ee749
Včera o 21:00
@anonym_12247f

@anonym_0ee749 mozem sa opytat kolko mala rokov? vela sil posielam, tazko sa to cita.

@anonym_12247f mala 30 a bola na Tom veľmi zle podstúpila všetky liečby
Presne na štedrý deň zomrela smutná ubolena s plienkami
Deti mali 4 a 5 dlho sa spamatavali

autor
Včera o 21:00
@anonym_12247f

@anonym_autor mim prides daka vesela. prepac , verim ze toto je dalsia vymyslena tema. 😢

@anonym_12247f prepáč no odpovedala som normálne na otázku to veselá len kvôli tomu smajlíku? Teraz zas nechcem pre plakať do vtedy ci ma zloží ta rakovina . Samozrejme nemusí sa mi veriť 🙂

anonym_12247f
Včera o 21:01
@anonym_0ee749

@anonym_12247f mala 30 a bola na Tom veľmi zle podstúpila všetky liečby
Presne na štedrý deň zomrela smutná ubolena s plienkami
Deti mali 4 a 5 dlho sa spamatavali

@anonym_0ee749 😢 neviem co mam napisat.

anonym_0ee749
Včera o 21:06
@anonym_12247f

@anonym_0ee749 😢 neviem co mam napisat.

@anonym_12247f netreba nič
Treba vidieť realitu aká je
Nosila som ju na chemo videla som tú obrovskú čakáreň smutných utrapenych ľudí , veľa z nich posledné štádium plienky
Beznádej
Snaha nestačí
Rakovina nieje chrípka kde človek berie lieky a bude fit
Ani operácia nepomôže a keď sa ani nedá operovať bude sa to rozširovať
Medicína nieje tak pokročilá aby pomohli onko pacientom
Veľa liečby nepreplácajú poisťovne
Treba byť pripravený že človek umrie kedykoľvek najmä keď to človek nebude čakať
Veľa známych zomrelo na rakovinu mladých
Taký je život
Choroby sú zákerné a nie liečiteľné
Ked sa človek dostane do miestnosti kde sú tí ľudia a vedia čo ich čaká to bude už len záťaž na psychiku
Pozerať sa na nich bude najväčšia depresia

anonym_758405
Včera o 21:07

Obrastený je len žalúdok alebo už aj ďalej?

anonym_12247f
Včera o 21:09
@anonym_0ee749

@anonym_12247f netreba nič
Treba vidieť realitu aká je
Nosila som ju na chemo videla som tú obrovskú čakáreň smutných utrapenych ľudí , veľa z nich posledné štádium plienky
Beznádej
Snaha nestačí
Rakovina nieje chrípka kde človek berie lieky a bude fit
Ani operácia nepomôže a keď sa ani nedá operovať bude sa to rozširovať
Medicína nieje tak pokročilá aby pomohli onko pacientom
Veľa liečby nepreplácajú poisťovne
Treba byť pripravený že človek umrie kedykoľvek najmä keď to človek nebude čakať
Veľa známych zomrelo na rakovinu mladých
Taký je život
Choroby sú zákerné a nie liečiteľné
Ked sa človek dostane do miestnosti kde sú tí ľudia a vedia čo ich čaká to bude už len záťaž na psychiku
Pozerať sa na nich bude najväčšia depresia

@anonym_0ee749 tak potom to mala geneticky? ja som zazila peklo pred rokom, zomrel mlady clovek. tazko je mi pochopitelne ale nemal 25 ani 30.

anonym_0ee749
Včera o 21:11
@anonym_12247f

@anonym_0ee749 tak potom to mala geneticky? ja som zazila peklo pred rokom, zomrel mlady clovek. tazko je mi pochopitelne ale nemal 25 ani 30.

@anonym_12247f nebolo to geneticky
Z ničoho nič sa začala tvoriť hrca ktoru sa nepodarilo včas odhaliť
Zdravá bola ako nikto

Strana
z2