icon

Zistenie rakoviny žalúdka - skúsenosti s liečbou a príznakmi

Včera o 18:55

Ahojte prosím zistili mi rakovinu žalúdka. Lenže vraj už je to v štádiu kedy sa to operovať nedá. Lekár by to chcel skúsiť z liekmi zatiaľ. Prosím ak tu niekto je alebo niekoho pozná kto to ma. Ako reagovali na lieky? 🥺 Bojím sa toho. Momentálne mám príznaky hlavne take ze je mi zle zo všetkého co zjem občasné zvracanie, bolesť, slabosť nechuť do jedla. Mam len 25rokov mam Syna priateľa a nechcela by som to určite celé vzdať. 🥺🙏

Strana
z2
anonym_12247f
Včera o 21:12
@anonym_0ee749

@anonym_12247f nebolo to geneticky
Z ničoho nič sa začala tvoriť hrca ktoru sa nepodarilo včas odhaliť
Zdravá bola ako nikto

@anonym_0ee749 nebola zdrava, Rakovina nepride zo dna na den. Rakovina zaludka urcite nie. Melanom a pankreas mas R ktore idu ''rychlo''

anonym_0ee749
Včera o 21:13
@anonym_12247f

@anonym_0ee749 nebola zdrava, Rakovina nepride zo dna na den. Rakovina zaludka urcite nie. Melanom a pankreas mas R ktore idu ''rychlo''

@anonym_12247f bola som pri nej pri každej návšteve lekára na každej chemo pri každej starostlivosti

anonym_12247f
Včera o 21:17
@anonym_0ee749

@anonym_12247f bola som pri nej pri každej návšteve lekára na každej chemo pri každej starostlivosti

@anonym_0ee749 ja som bola tiez , a viem ze to nie je zo dna na den. to je jedno, uz nic nezmenime :(

anonym_0ee749
Včera o 21:17
@anonym_12247f

@anonym_0ee749 ja som bola tiez , a viem ze to nie je zo dna na den. to je jedno, uz nic nezmenime :(

@anonym_12247f preto sa treba pripraviť keď to človek zistí , lebo chalan ostane sám na dieťa a bude bezradný

anonym_ddbe86
Včera o 21:55
@anonym_0ee749

@anonym_12247f preto sa treba pripraviť keď to človek zistí , lebo chalan ostane sám na dieťa a bude bezradný

@anonym_0ee749 poznám jedného čo pri poslednom štádiu rakoviny priateľky zorganizoval sobáš v nemocnici a to už deti mali dospelé okolo 20 ročné

anmaton
Dnes o 07:27

@anonym_autor Poznám 3 ľudí (osobne), ktorí sa s Breuss-kúrou vyliečili z rakoviny a ďalšie skúsenosti sú na youtube (veľmi zaujímavý je príbeh pána ing. Dvořáka z Liberca, ktorému dávali 3 mesiace života)
nižšie uvádzam linky na videá s ľuďmi, ktorí sa vyliečili pomocou Breussovej kúry

Ako sa vyliečiť z rakoviny – ing Stanislav Dvořák rok 2000

https://www.youtube.com/watch?v=IBKi2iB9eU4

Síla rozhodnutí - Celý dokument - Z cyklu Návraty dokumentaristů - Viliam Poltikovič - rok 2012

https://www.youtube.com/watch?v=5XN9ZcATxsE

Rakovina vyhladovená k životu – muž z Chorvátska (slovenský – trochu kostrbatý preklad)

https://www.youtube.com/watch?v=BQn9cdStPaY

Rakovina vyhladovená k životu – muž z Chorvátska (anglicky)

https://www.youtube.com/watch?v=TzHp7WSVZu0

Liečba pôstom, francúzsky dokument, RTVS 2014, SK dabing

https://www.youtube.com/watch?v=A7mHWSQcGNA
oslo1
Dnes o 07:33

Ahoj autorka,

urcite si si uz preluskala internet, tak vies, ake mas prognozy.
Tu ti budu hovorit, ze rakovina vznika roky, a podobne, bohuzial po covide je opak pravdou a mam pacientov, co mali ciste MRI/CT, krv krasnu, 3 mesiace na to uz boli v paliativnej starostlivosti.
Momentalne sa u nas zacal aj vyskyt rakoviny takzavanych vyliecenych pacientov, tz ze po vylieceni boli v dispenzari 5 rokov, ziadna metastaza, vsetko pekne. 5 rokov a 6 mesiacov a zakerne metastazy.

No ale naspat k tebe. Aky mas typ nadoru? Ponukli ti imunoterapiu? Kedy zacinas chemoterapiu? Bohuzial rakovina zaludka ma vacsinou poorly differentiate cells/adenocarcinoma, a preto je tam ta liecba taka aka je.

Dnes uz je pomaly uplne normalne, ze mame pacientov v tvojom veku, co maju rakovinu zaludka/pazeraka, co v minulosti bolo velmi vynimocne.

Ale k tebe. Vybav si invalidny dochodok/dhodobu pnku, popripade, ked do tej roboty chces ist, mala by si mat navrhnuty individualny program, popripade skrateny uvazok, full time velmi neodporucam.
Vela, ale vela oddychovat, zacat silove cvicenia, kludne zacni s kilovou vahou (muka, mlieko, to mas doma).
Obmedzit cukor na 0 , minimum karbohydratov, vela bielkovin a viac tukov aby si nahradila tu stratu energie. Pozri si aj clanky o cvikle, pupave a podobne, ale toto iba ako podporu.
Ja som si toto s manzelom prezila, dnes by som urobila velmi vela veci inak, ale ucime sa cely zivot. Tiez bol zdravy ako buk, a zrazu toto prislo.

Prajem ti velmi vela sil, trpezlivosti, energie. Teraz ma napadlo, ze lakari odporucili manzelovym rodicom, surodendcom a synovi, ked bude dospely Gastrofibroskopiu, aby sa toto, az to ma nejaky dedicny charakter, podchytilo.

alenka58
Dnes o 08:24
@oslo1

Ahoj autorka,

Tu ti budu hovorit, ze rakovina vznika roky, a podobne, bohuzial po covide je opak pravdou a mam pacientov, co mali ciste MRI/CT, krv krasnu, 3 mesiace na to uz boli v paliativnej starostlivosti.
Momentalne sa u nas zacal aj vyskyt rakoviny takzavanych vyliecenych pacientov, tz ze po vylieceni boli v dispenzari 5 rokov, ziadna metastaza, vsetko pekne. 5 rokov a 6 mesiacov a zakerne metastazy.

No ale naspat k tebe. Aky mas typ nadoru? Ponukli ti imunoterapiu? Kedy zacinas chemoterapiu? Bohuzial rakovina zaludka ma vacsinou poorly differentiate cells/adenocarcinoma, a preto je tam ta liecba taka aka je.

Dnes uz je pomaly uplne normalne, ze mame pacientov v tvojom veku, co maju rakovinu zaludka/pazeraka, co v minulosti bolo velmi vynimocne.

Ale k tebe. Vybav si invalidny dochodok/dhodobu pnku, popripade, ked do tej roboty chces ist, mala by si mat navrhnuty individualny program, popripade skrateny uvazok, full time velmi neodporucam.
Vela, ale vela oddychovat, zacat silove cvicenia, kludne zacni s kilovou vahou (muka, mlieko, to mas doma).
Obmedzit cukor na 0 , minimum karbohydratov, vela bielkovin a viac tukov aby si nahradila tu stratu energie. Pozri si aj clanky o cvikle, pupave a podobne, ale toto iba ako podporu.
Ja som si toto s manzelom prezila, dnes by som urobila velmi vela veci inak, ale ucime sa cely zivot. Tiez bol zdravy ako buk, a zrazu toto prislo.

Prajem ti velmi vela sil, trpezlivosti, energie. Teraz ma napadlo, ze lakari odporucili manzelovym rodicom, surodendcom a synovi, ked bude dospely Gastrofibroskopiu, aby sa toto, az to ma nejaky dedicny charakter, podchytilo.

@oslo1 presne ako píšeš, tiež známa dobré výsledky z krvi, rtg dobrý, a nakoniec rakovina rozšírená, bohužiaľ neplatí pri veľa prípadoch ani prevencia, treba ju absolvovať, ale rakovina je lotéria niekto sa vylieči v poslednom štádiu a niekto ani v začiatkoch, koľko je ľudí toľko je druhov rakoviny, každý to má ináč, v podstate lekári liečia najlepšie ako vedia, ale väčšinou sú to štandardné postupy a tie vždy a na každého neplatia, tu ti budú radiť ale to nemôžeš brať vážne, drž sa lekára a tak ako ti radí oslo1

anonym_12247f
Dnes o 08:59
@oslo1

Ahoj autorka,

@oslo1 mozem sa opytat, si lekarka? chcem sa opytat myslis ze rakovina gastro sustavy je kvoli prekonanemu kovidu ci ockovaniu? zial my mame smutnu skusenost s pankreasom u 40r. cloveka :(

oslo1
Dnes o 09:32
@anonym_12247f

@oslo1 mozem sa opytat, si lekarka? chcem sa opytat myslis ze rakovina gastro sustavy je kvoli prekonanemu kovidu ci ockovaniu? zial my mame smutnu skusenost s pankreasom u 40r. cloveka :(

@anonym_12247f
Som sestricka,
Ohladom kpvidu, ockovania a pod SA nevyjadrujem, nie je to moja parketa.

anonym_d08eb7
Dnes o 10:13

@anonym_autor mám susedu, zobrali jej celý žalúdok, zostala na invalidnom, ale vylízala sa z toho. Žije od diagnózy už skoro 25 rokov. Musí jesť varené, diétne a malé porcie. Si mladá, určite to nejako dáš. Držím ti palce. 👍

anonym_12247f
Dnes o 15:02
@oslo1

@anonym_12247f
Som sestricka,
Ohladom kpvidu, ockovania a pod SA nevyjadrujem, nie je to moja parketa.

@oslo1 vies, lebo par mesiacov sme boli na onkologii a ked som sa bavila s chirurgami a onkologmi, mam celkom hrozu. :(

oslo1
Dnes o 15:09
@anonym_12247f

@oslo1 vies, lebo par mesiacov sme boli na onkologii a ked som sa bavila s chirurgami a onkologmi, mam celkom hrozu. :(

@anonym_12247f
To mame viaceri.

Plus stav slovenskeho zdravotnictva a British NHS je katastrofalny.
My sme uplne vymedzili upf (polotovary). Uz aj chleba peciem a podobne.

Autorke prajem velmi Vela sil x

anonym_d0a48e
Dnes o 15:20

Pri zápale žalúdka je úplne základné držať diétu, ktorú máloktori pacienti dodržiavajú. Vyprážané je karcinogén aj pre zdravého človeka, je to veľmi nezdravé. Určite by som nejedla údeniny, tučné jedlá, kalorické, pikantné, alkohol, fajcenie. A už vôbec nevyprážané. O tom, že vyprážané je karcinogén sa vie aspoň 40 rokov. To je problém ľudí ktorých keď nič neboli, tak nič neriešia. Druhá skupina sú ľudia, ktorí sa tu denne prihlasujú a chcu si helikobaktera liečiť bylinkami. Toto by si mali prečítať hlavne tí ľudia, ktorí sa chodia liečiť šarlatánom. Čím skôr sa choroba lieči a podchytí, tým je to pre pacienta lepšie.

krtko1313
Dnes o 15:22

Prosím, uvedom si ešte jednu vec, píšeš, že máš priateľa. Ak sa dostaneš do nemocnice nedajú mu o tebe žiadnu informáciu, toto si prosím uvedom. Nechcem ťa strašiť, ale je to realita. Papiere, veci si treba dať na poriadok. Držím palce.

anonym_12247f
Dnes o 17:01
@oslo1

@anonym_12247f
To mame viaceri.

Plus stav slovenskeho zdravotnictva a British NHS je katastrofalny.
My sme uplne vymedzili upf (polotovary). Uz aj chleba peciem a podobne.

Autorke prajem velmi Vela sil x

@oslo1 polotovary obmedzujem aj ja, mame domacu stravu.

anonym_12247f
Dnes o 17:02
@anonym_d0a48e

Pri zápale žalúdka je úplne základné držať diétu, ktorú máloktori pacienti dodržiavajú. Vyprážané je karcinogén aj pre zdravého človeka, je to veľmi nezdravé. Určite by som nejedla údeniny, tučné jedlá, kalorické, pikantné, alkohol, fajcenie. A už vôbec nevyprážané. O tom, že vyprážané je karcinogén sa vie aspoň 40 rokov. To je problém ľudí ktorých keď nič neboli, tak nič neriešia. Druhá skupina sú ľudia, ktorí sa tu denne prihlasujú a chcu si helikobaktera liečiť bylinkami. Toto by si mali prečítať hlavne tí ľudia, ktorí sa chodia liečiť šarlatánom. Čím skôr sa choroba lieči a podchytí, tým je to pre pacienta lepšie.

@anonym_d0a48e pri vyprazani je problem ten, ze sa prepaluje olej. uz davno vieme, ze mast je na vysmazanie zdravsia.

anonym_d0a48e
Dnes o 17:05
@anonym_12247f

@anonym_d0a48e pri vyprazani je problem ten, ze sa prepaluje olej. uz davno vieme, ze mast je na vysmazanie zdravsia.

@anonym_12247f neviem či je masť zdravšia a osobne si to ani nemyslím. Problém je to, že vyprážané by sa vôbec nemalo jesť. Slováci majú príšernú stravu. A keď aj povedia chorému aby sa dietne stravoval, skoro nik to nedodržiava. Ďalej sa prejedajú, fajčia,piju alkohol. Ved načo by som sa obmedzoval,na to je lekár aby ma dostal z bryndy.

anonym_12247f
Dnes o 17:07
@anonym_d0a48e

@anonym_12247f neviem či je masť zdravšia a osobne si to ani nemyslím. Problém je to, že vyprážané by sa vôbec nemalo jesť. Slováci majú príšernú stravu. A keď aj povedia chorému aby sa dietne stravoval, skoro nik to nedodržiava. Ďalej sa prejedajú, fajčia,piju alkohol. Ved načo by som sa obmedzoval,na to je lekár aby ma dostal z bryndy.

@anonym_d0a48e ja jem vysmazane, ale zas nie kazdy tyzden. mam hodne vela zeleniny a strukovin kazdy tyzden...alo slovaci maju prisernu stravu, tak hold, mozeme sa potom cudovat ze primorske oblasti, maju dlhovelkost, tzv modre zony. vacsina zije na ostrovoch, pobrezi. hlavne neziju v mestach s neviem akym znecistenim napriklad.

anonym_12247f
Dnes o 17:08
@anonym_d0a48e

@anonym_d0a48e hlavne ma sokuje, kolko ludi fajci. a pritom aj ja som zvykla prilezitostne, stale som sa bala Rakoviny pluc, pritom najviac trpi zaludok a pankreas, pri fajceni.

anonym_d0a48e
Dnes o 17:10
@anonym_12247f

@anonym_d0a48e hlavne ma sokuje, kolko ludi fajci. a pritom aj ja som zvykla prilezitostne, stale som sa bala Rakoviny pluc, pritom najviac trpi zaludok a pankreas, pri fajceni.

@anonym_12247f Presne tak-primorské krajiny majú veľa tri omega kyselín z čerstvých rýb, teplejšie podnebie, morský vzduch, veľa zeleniny ovocie a k tomu pohárik vína. Vyprážané by sa malo jesť maximálne párkrát do roka.
Žalúdkari majú fajčenie zakázané. Fajčenie neovplyvňuje len pľúca, ale celý systém. Ľudia robia veľmi veľa chýb, či už z pohodlnosti alebo z nevedomosti. Pritom všade okolo nás je fúra informácií.

anonym_12247f
Dnes o 17:35
@anonym_d0a48e

@anonym_12247f Presne tak-primorské krajiny majú veľa tri omega kyselín z čerstvých rýb, teplejšie podnebie, morský vzduch, veľa zeleniny ovocie a k tomu pohárik vína. Vyprážané by sa malo jesť maximálne párkrát do roka.
Žalúdkari majú fajčenie zakázané. Fajčenie neovplyvňuje len pľúca, ale celý systém. Ľudia robia veľmi veľa chýb, či už z pohodlnosti alebo z nevedomosti. Pritom všade okolo nás je fúra informácií.

@anonym_d0a48e zial.

oslo1
Dnes o 18:06

Autorka, Este mi napadlo. Bolo by velmi dobre, keby ste SA s priatelom zosobasili. Velmi to ulahci vybavovanie a legalne aspektu ( podavanie informacii, ziadost o invalidny dochpdok a podobne). Ja som toto vsetko toto vsetko robila za manzela. Ale v UK su one zakony, ako na SK

Strana
z2