Život s chronickou infekciou Helicobacter
Dobry deň chcem sa spytať či je to velmi važne ked je to chronické alebo da sa s tym normalne žit ? Mam 28 rokov a som z toho nestastná velmi.Mam az taky nepokoj,uzkost z tych vysledkov.Dakujem
@balerina2025 mala som ho v roku 2018 a teraz ho mam.V papieroch mam stredne tazky chronicky zapal zaludka.
@dominika2019 a kde ta to presne boli. mna caka hadica, bojim sa
inac pri castom helikobakterovi by som isto chodila castejsie na kontrolu. lekarka co na to povedala
@balerina2025 ja som nemala ziadne priznaky nic ma nebolelo.Iba som isla na celiakiu na vysetrenie a zrazu toto.Dr.povedal ze mate helicobaktera dame atb a ja doma citam ze chornicky zapal....
Minule ten docent (minulý týždeň) v Dámsklom klube (STV1 to dáva na obed) hovoril, že je 80% šanca vyliečiť helikobaktera.
Moja mamina mala helikobaktera tiež asi 2x.
Niekto jej poradil mastichu.
https://mastichaterapia.sk/masticha-zabijak-hel...
Neviem, či toto jej konkrétne pomohlo, ale brucho ju už nebolieva.
@dominika2019 Ja som žiaľ ten menej šťastný prípad, kde antibiotiká nepomohli a mám ho už 12 rokov. Mávala som dosť veľké ťažkosti s trávením ale v tom čase som študovala na VŠ, čo je tiež záťaž pre žalúdok. Počúvala som svoje telo a prišla som na to, čo mi škodí a už nemám žiadne bolesti ani kŕče a neberiem žiadne lieky, iba pijem aloe vera. Tej diagnózy sa určite netreba báť, zisti, čo ti škodí, budú to hlavne niektoré mliečne výrobky, káva, kapucino a pod. Gastroskopia je najlepší spôsob, ako identifikovať tráviaci problém. Dlho som odkladala toto vyšetrenie a možno by som sa helikobaktera už dávno zbavila, keby som neotáľala. Ale žijem plnohodnotný život, samozrejme, stravujem sa zdravo a vlastne ani nevnímam, že mám nejakého spoločníka 😃
@malvinka229 dobry den tak to ma mrzí. A ked mate stale helicobaktera tak mate aj stale zapal? To vam neskodi nejak na zaludok?
@unicornlady dobrý deň ano masricha activ zacinam uzivat ale ked uz to mam ako chronicky zapal ci mi to pomoze 🥲 ci ten zapal uz budem mat stale navzdy
Ja by som aj probiotiká určite doplnila.
Nech sa obnoví črevná mikroflóra. Proti zápalom je dobrý aj vitamín C a D.
Skus preliecit atb a potom imunolog skrz imunitu. Predsalen celiakia je metabolicke ochorenie, cize tam prisna blp strava a pd imunologa nieco na imunitu.
Neviem, ci vies, ale vsetci v rodine tiez musia byt testovani zo vzorky stolice, tiez intimny partner. Oni mozu mat totiz tiez toto a roky, u mna to tak riesil na gastro a mal aj partner. Lebo inak Ta ihned po liecbe niekto takto reinfikuje. Nezabudaj, ze je to velmi nakazlive a staci vykyv imunity
Helikobaktera ma 99 % populacie a zni o tom nevedia, lebo nemaju problemy.
Ak ho aj antb..vyliecis, za chvilu ho chytis znovu. Ja ho mam dlhodobo, aj zapal zaludka. Moj mlady rozhladeny gastroenterolog mi ho odmietol liecit prave z toho dovodu. Beriem liek na znizenie zaludocnej kyseliny, nejem niektore veci, ktore mi robia kyselinu, co je zivna poda pre HB. Pijem dlhodobo harancekovy caj. Masticha mi nepomohla.
@dominika2019 máš helicobaktera alebo chronicķy zápal žalúdka? Helicobakter sa predsa dá liečiť pokiaľ viem. Ja mam chronicky zápal žalúdka a žijem. Nepijem alkohol a vyhýbam sa pikantným a korenistym jedlám. To je všetko.
@dominika2019 mám ho niekoľko rokov. Tiež som bola nešťastná. Ale žijem s tým. 10 % percent ľudí sa ho vôbec nemusí zbaviť. A ja Patrim k nim. Ani trojkombinacia antibiotík mi nepomohla ani stvorkombinacia. Proste ho mám stále. Na gastro chodím pravidelne
@oli18 a nezhorsuje sa stav pri chronickej gastritide? Bojim sa toho najhorsieho ze rokmi mi moze byt diagnostikovane horsie
@dominika2019 zistili mi to pred cca 9 rokmi na gastro ale nemala som nikdy žiadne ťažkosti. Helico som nemala.
@oli18 ano presne toto som citala v zopar knizkach, ze jednoducho ho mame v sebe a kadeco ine, ale spravnou stravou si vieme tieto "zivocichy" drzat na uzde a neskodia nam. Ale v dnesnej dobe vysokospracovanych potravin,sladkosti a kadejakeho bordelu, sa jednoducho premnozia a skodia.
@dominika2019 budes sledovana, neboj. ked su chronicke zapaly, lekar by tiez mal na to dozerat
@dominika2019 určite už žalúdku uškodil, lepšie by mu bolo bez helikobaktera. No po poslednej gastroskopii spred dvoch rokov boli všetky výsledky v norme. Proste dá sa s tým žiť a ak je to neliečitelný prípad, čím skôr sa s tým človek zmieri, tým lepšie a bude sa aj cítiť lepšie. Heliko je veľmi citlivý na stres, takže take it easy 😄
Naco mas dve identicke diskusie? Uz sme ti pisali, ze chronicku gastritidu ma velmi vela ludi a zalezi na tvojej zivotosprave. Co mas OCD?

@dominika2019 ako chronicke? ze ti vysiel viac x pozitivny? z krvi ci stolica, u lekarky?