icon

Život so sklerózou

6. feb 2026

Ahojte som 30 ročná baba a nečakala som takú diagnózu. Ako sa vám s nou žije? Ako to postupuje? Ja som vlastne ani nevnímala co hovorí doktor v takom šoku som bola. Aké máte obmedzenia v živote.

simca115
6. feb 2026

@anonym_autor Môj švagor ma 33 rokov , dva roky žije s tou diagnózou , nastavili mu liečbu a užíva denne lieky , každé 4 mesiace kontroly na magnetickej rezonancii inak by si na ňom našťastie nič nespozorovala že to ma . Chvalabohu za to dúfam že to tak bude dlho 🍀

anonym_918c0a
6. feb 2026

@anonym_autor ake si mala prosím príznaky?

anonym_d0b31d
6. feb 2026

Môj muž ju ma diagnostikovanú 16r. Boli horšie obdobia ale celkovo to môžem hodnotiť že je v pohode. Práve bude prechádzať už na 4tu liečbu, tak som sama zvedava. Komplikácie v živote nemá žiadne okrem narušenej psychiky a neustáleho strachu že bude horšie, ale to je podvedome a vnímam to ja ako jeho žena.

anonym_834e96
6. feb 2026

Synova kamarátka. Diagn. jej v 16r. Teraz má o pár rokov viac, Študuje na VŠ.

barka1
6. feb 2026

Myslíš sklerózu multiplex?
Mam známu, dodržiava prisnu dietu (žiadny cukor a ine, neviem detaily) a má tu chorobu vcelku pod kontrolou.
Kedysi som pracovala s ludmi s touto diagnózou. Prejavy su naozaj rozne, od miernych po dost tragické pripady. Co je na tejto chorobe zvláštne, ze je fakt u každého ina. Držím palce, nech to máš co najlahsie.

ibatanecnica
6. feb 2026

@anonym_autor dcera s tym zije od 11 rokov. Studuje pracuje. Treba sa s tym naucit zit. Citi ze nema.100% zdravie ale da sa s tym zit. Hlavne sa dat psychicky dokopy. Doteraz si presla vselicim co sa tyka psychiky. Obcas to bolo vei narocne. Striedali sa lepsie a horsie obdobia. Ako to buse dalej nikto nevie ale.verim zw bude este dlho dlho dobre

anonym_de26fd
6. feb 2026

Kamoska ma 40, v 24 jej diagnostikovali.. zatial vyzera byt ok, lieky, kontroly, kupele.. aj porodila

ibatanecnica
6. feb 2026

@anonym_autor a este k tym obmedzeniam - vacsinou su iba v hlave. Kazdy clovek je iny. Tak ako aj zdravi ludia kazdy je na inej urovni. Kazdy si musi najst tosvoje. Zaluby pracu stravu sport. Drzim palce

anonym_6f3afb
Včera o 06:12

Jedine obmedzenie je, že chodím každý polrok na kontrolu, inak som bezpriznakova. Ja si stále hovorím, že som šťastná, že som vychytala túto diagnózu a nie nejakú rakovinu.