Život s Nemcom: Sú naozaj chladní?
Čaute baby, je tu niektorá z vás ktorá žije s cudzincom ?
Konkrétne Nemcom ?
Sú naozaj tak chladní ako sa o nich hovorí ?
@anonym_autor urcite nie su chladni. Moj muz je Rakusan a tieto predsudky su zname aj o nich. Nie, je to uplne v pohod a neni ziadny odlud alebo co 😃😂
Normálne ako slováci, česi a podobne, Rovnaké. Taliani, španieli sú už iné
@anonym_autor ťažko sa mi verí že každý rakúšan, či každý čech je rovnaký. Mám päť sesternic a každá žije minimálne desaťročie so svojim mužom, každý inej národnosti (bulhar, rakúšan, čech, maďar, španiel z kanarov) a švagor má manželku talianku.
Čize ani sesternica žijúca 20r v Rakúsku nikdy nespomenula že by bol muž chladný
Zalezi od tvojho temperamentu. Pre mna su chladni. Pre moju kamosku nie - tiez je dost chladna osoba. A niekomu to takto vyhovuje, aj ked je sam horkokrvny....o com presne ma byt tento prieskum?
Ja som zila 7 rokov v Nemecku a Nemci su taki zahladeni do seba. Taki sebci. Robila som vo fabrike, ked som musela nieco tazke vlacit, pribehol mi na pomoc Poliak, Nemec alebo Madar nie.
@anonym_autor všade nájdeš super chlapa a aj vola. Ja som stretla normálnych. Keď vieš jazyk a normálne sa etabluješ do práce a kolektívu, spoločnosti, všetko ok . Mňa mali radi a ja ich.
@anonym_autor A akého Nemca máš na myslí? Onura, Aliho, Mumuba alebo nejakého Detlef-a? Lebo medzi Nemcami (osobami, ktoré majú nemecké občianstvo) je dosť veľký rozdiel.
Mám cudzinca, nie nemca. Mám kolegov nemcov (nielen nemeckým pásom a mimoeurópskym pôvodom) a niektorí si držia odstup a okrem zdvorilostné ho pozdravu nič, iní sú otvorení,srdeční a vždy pomôžu. Takže nie je to ani tak národnosťou ako charakterom a výchovou. Aspoň podľa mna
@anonym_autor btw každá 5-ta žena v Nemecku je týraná . . .
@anonym_autor mam kolegov z DE a zalezi na kuse. Niektori dokonca otvorene povedia ze sa ozenili aby mali nizsie dane. Vo vseobecnosti si radi udrzuju odstup. Ak uz ale prekonas urcitu hranicu su prijemni a priatelsky samozrejme stale su to nemci takze pri problemoch to niektorí daju pocitit.
Ja som zila 7 rokov v Nemecku a Nemci su taki zahladeni do seba. Taki sebci. Robila som vo fabrike, ked som musela nieco tazke vlacit, pribehol mi na pomoc Poliak, Nemec alebo Madar nie.
@catherin4 s tym egoistickym pristupom mozem potvrdit.
Randim s Nemcom zo severu a je to cista jemna romanticka dusa, velmi pozorny. Sme spolu kratko, na zaciatku moze muz vyzerat nepristupny, ale po prekonani tej prvotnej bariery je to o niecom uplne inom...
@anonym_autor ale vieš o tom, že Nemecko je veľká krajina? Myslíš nemca zo severu, stredu či bavoráka? A prečo predpokladáš, že všetci budú rovnakí? To ako keby si napísala stereotyp, že každý slovák pije a ženy sú puťky domáce. Je to pravda? Nie je...
Randim s Nemcom zo severu a je to cista jemna romanticka dusa, velmi pozorny. Sme spolu kratko, na zaciatku moze muz vyzerat nepristupny, ale po prekonani tej prvotnej bariery je to o niecom uplne inom...
@anonym_631b55 na severe je polovica danov (a ta druha pomiesana s danmi🫣). A toto velmi citit aj v styku s nimi. Dani su priatelski, otvoreni a zdravia a kludne sa pustia s neznamimi do reci. Nemci su egoisticki, zdrzanlivi a zasadne nezdravia😃 na severe nemecka velmi jednoducho spoznas rodeneho severana a pristahovaneho nemca z ineho bundeslandu🫣🫣
@anonym_631b55 na severe je polovica danov (a ta druha pomiesana s danmi🫣). A toto velmi citit aj v styku s nimi. Dani su priatelski, otvoreni a zdravia a kludne sa pustia s neznamimi do reci. Nemci su egoisticki, zdrzanlivi a zasadne nezdravia😃 na severe nemecka velmi jednoducho spoznas rodeneho severana a pristahovaneho nemca z ineho bundeslandu🫣🫣
@vevesh moj priatel je 100% z mesta na severe Nemecka (kedysi zapadneho), rodicia Nemci. Neda sa zovseobecnovat.
@anonym_autor btw každá 5-ta žena v Nemecku je týraná . . .
@anonym_29b9bd na Slovensku každá štvrtá vraj už
@vevesh moj priatel je 100% z mesta na severe Nemecka (kedysi zapadneho), rodicia Nemci. Neda sa zovseobecnovat.
@anonym_631b55 este raz si to precitaj, co som napisala. Na severe hned zistis, ci tam je "danska krv v linii" alebo nie. Este pred 100 rokmi patrilo severne nemecko az k ponize Hamburgu dansku. A patrili im jedno tisicrocie, takze to naozaj citit. Skus ist do bavorska ci BW, aki nemci su tam ku vztahu k nenemcom...
@anonym_afa298 každá desiata
https://www.noviny.sk/slovensko/1138137-kazda-d...
@anonym_afa298 povieme chlapom, moj musel vcera varit veceru, Lebo ja som nemala naladu 😂
@anonym_autor A akého Nemca máš na myslí? Onura, Aliho, Mumuba alebo nejakého Detlef-a? Lebo medzi Nemcami (osobami, ktoré majú nemecké občianstvo) je dosť veľký rozdiel.
@pr85 vedela som, že niekto napíše podobný koment. Ach, ten rasizmus.
Urcite nie su taki srdecni ako slovaci a poliaci, kto je nakolko chladny zavisi od vychovy. Co viem urcite, ze su egoisti a povysenecki. Maju v krvi, ze su arijci a nadludia. Pracujem v nemeckom korporate, cestujem pravidelne pracovne do DE a vyslovene mileho, vludneho, ochotneho nemca som nezazila. Aj ked sa niekto usmeje a tvari sa milo, je poznat, ze je to hrane a silene. V beznom styku s muzmi v meste to je uplne ine ako u nas na Slovensku. Vobec sa nezdravia, nepodrzia dvere, neuvolnia miesto na sedenie.
Opýtaj sa anjelicek26 tá ma Nemca
@anonym_autor ja som vždy brala Nemcov za chladných takých bez citu ale keď som tam chodila často tak sú úplný opak ešte aj teraz keď sa stretnem s nejakým Nemcom mám pocit že sú viac takí ludski a srdečnejší ako Slováci (česť výnimkám)
@anonym_autor ťažko sa mi verí že každý rakúšan, či každý čech je rovnaký. Mám päť sesternic a každá žije minimálne desaťročie so svojim mužom, každý inej národnosti (bulhar, rakúšan, čech, maďar, španiel z kanarov) a švagor má manželku talianku.
Čize ani sesternica žijúca 20r v Rakúsku nikdy nespomenula že by bol muž chladný
@anonym_fb6eb1 vy ste ako z filmu "ČO SME KOMU UROBILI "😂😂👏👌HNED MI TO PRIPOMENULO TEN FILM
@anonym_fb6eb1 vy ste ako z filmu "ČO SME KOMU UROBILI "😂😂👏👌HNED MI TO PRIPOMENULO TEN FILM
@zanka777 nevidela som ten film.
Sesternice šli za prácou do zahraničia, aj tu na koni je početna skupina žien, ktoré nežijú na SVK , nemajú mužov slovakov
Nič divné...
@zanka777 nevidela som ten film.
Sesternice šli za prácou do zahraničia, aj tu na koni je početna skupina žien, ktoré nežijú na SVK , nemajú mužov slovakov
Nič divné...
@anonym_fb6eb1 ale ja som to absolútne nemyslela v zlom... Je to super komédia kde francúzski manželia majú všetky dcéry vydáte za cudzincov atď... Super film. V dobrom
ja mam tiez rodeneho, velmi dobreho kamosa nemca konkretne sa narodil porynie falcko Birkenfeld,no momentalne byva sarsko Sankt wendel sem tam Berlin pracovne ale od prirody smejo,jaso,pomoze pokial môze..podpori tak co ja viem..som natrafila asi na dobry kus🤣vzdy ked tam idem a daco potrebujem je mi k dispozicii
@anonym_afa298 každá desiata
https://www.noviny.sk/slovensko/1138137-kazda-d...
@anonym_1560b1 Ak sa však pozrieme na celoživotnú skúsenosť, toto číslo je ešte oveľa vyššie. Každá 2 až 3 žena (38 % až 50 %) na Slovensku zažila počas svojho života nejakú formu násilia alebo obťažovania. Každá 5 žena (20 %) zažila fyzické alebo sexuálne násilie od svojho partnera. Zjednodušene sa dá povedať, že kým aktuálne prežíva násilie každá desiata žena, s následkami alebo priamou skúsenosťou s násilím žije takmer polovica žien na Slovensku.

Ja zijem s nemcom. Nie je chladny. Skor naopak. Racionalny, ale pre mna a pre dieta spravi prve posledne.