icon

Žlčník alebo pankreas?

danka_111
17. aug 2018

Ako mam zistit ci ma boli zlcnik alebo je to pankreas?Kopu vysetreni za mnou a ja stale neviem kde je problem.Dlhodobo ma bolieva na prav. strane pod rebrom, raz picha, raz tlaci, raz az kdesi do chrbta to citim a teraz sa mi zda, ze pocitujem nieco aj na lavo pod rebrom, ale nie som si ista, lebo to nieje taka bolest ako napravo.
bolest.Mojgastro

danka_111
autor
18. aug 2018

@bobricek1979 Bola..Aj na ct brucha a malej panvy a vsetko bolo ok.

danka_111
autor
18. aug 2018

@erickatt Robili ti vysetrenia na ten zlcnik a pankreas? A nic sa nenaslo? A potom sa zistilo, ze je to chrbtica? Co ti pomohlo...? Mna to tiez tak boli, skoro stale.

erickatt
18. aug 2018

@danka_111 hej sono. Ze je ukážkové . No nič lebo mam úžasneho dr a on . Žlčník mate ok a nič neriešil. Takže ortoped povedal, ze cvičiť plávať. Masáže....

bobricek1979
18. aug 2018

@danka_111 tak to bude v niečom inom

danka_111
autor
18. aug 2018

@erickatt Ortoped ma este nevidel, ale k fyzioterapeutovi som sa uz objednala. Tak dlho sa s tym trapim a problem je v chrbate🤔

erickatt
18. aug 2018

@danka_111 susedu zas opačne, 3/4 roka liečili na chrbát a ona kamena ako na stavbu domu...

kaya60
18. aug 2018

Ja si myslim, ze castokrat sa to len tak povie, ked sa nevie co dalej, ze je to z chrbtice...alebo ked sa im nechce hladat problem...

danka_111
autor
19. aug 2018

@erickatt Niekto to citi asi viac na chrbate, preto riesi chrbticu a druhy zas opacne..

danka_111
autor
19. aug 2018

@kaya60 Len z coho to potom je, ked to nie je chrbat ani zlcnik, alebo ten pankreas...Clovek si ma diagnozu urcit sam...?

kaya60
19. aug 2018

@danka_111 ja asi skusim poriadne vysetrit na urologiu, skor mi to ukazuje na tie ladviny alebo mocovy mechur, aj som casto mavala zapal mechura

danka_111
autor
19. aug 2018

@kaya60 Ono to je pravda, ze je tam aj oblicka, ze treba ist na vysetrenie aj s tym..tiez som sa uz objednala, tak uvidim. Treba si pochodit po doktoroch a skusit viacerych.

erickatt
19. aug 2018

@danka_111 ale sono obličiek automaticky urobili pri pečienke a žlčníku. Aspoň u mňa

kaya60
19. aug 2018

@erickatt hej, aj mne to urobili , ale sono je len take zakladne vysetrenie si myslim, ja uz fakt neviem

danka_111
autor
20. aug 2018

@kaya60 Aj mne robili sono, no neviem, tiez sa nic neukazalo..Tak neviem tiez. Sono na ten zlcnik mi robili naposledy tak cca mesiac a pol dozadu..Mohlo sa daco zmenit na tom zlcniku..? Teraz, aby som toho nemala dost od soboty ma este aj brucho rozbolelo, zjedla som mliecnu polievku a asi mi vadi aj mlieko, kedze ma aj prehnalo. A vyse tyzdne mam pocit kazde rano, ze mi je nejak cudne na zaludku, zle..(tehotna nie som)Som vo faze, ze ozaj neviem, co s tym vsetkym.

kaya60
20. aug 2018

@danka_111 neviem veru, ja myslim, ze keby to bol zlcnik, to by videli a je to dlhodobejsia zalezitost, to sa asi nevytvori zo dna na den...Tych pricin je moznych zrejme vela, moze byt aj choroba (zapal) creva, rozne intolerancie..

danka_111
autor
22. aug 2018

Prosim Vas a s chronickou pankreatitidou nema niekto skusenosti..? ake su bolesti pri nej a ako dlho trvaju...?

fefe123
Autor odpoveď zmazal
danka_111
autor
22. aug 2018

@fefe123 Tak to si myslim aj ja, ze mi ma dat odpoved gastro, ale ked ten mi po vsetkych vysetreniach diagnozu neurci, lebo sa nikde nic nenajde, akurat povie, ze s otaznikom pankreas..A mna cely cas picha a boli v pravo:(Robili mi sono 4x,ct brucha a malej panvy, mr tenkeho creva,hadicku do zaludka 2x,kolonoskopiu do 80 cm.Tak ja uz fakt neviem. A ty mas aky problem s hrubym crevom?

fefe123
22. aug 2018

@danka_111 mám po ulceróznej kolitíde

danka_111
autor
22. aug 2018

@fefe123 A to zistili kolonoskopiou? Zvladla si ju celu?

fefe123
Autor odpoveď zmazal
fefe123
Autor odpoveď zmazal
danka_111
autor
22. aug 2018

@fefe123 A ona sa moze stratit..? Ze raz ju clovek ma a potom sa z toho dostane, nerozumiem.

fefe123
Autor odpoveď zmazal
danka_111
autor
22. aug 2018

@fefe123 Hej..lebo ja som vsade citala, ze to ma clovek dlhodobo, ze clovek to udrziava, ale ze sa to neda vyliecit, tak ako celiakia..ktoru mam zase ja..Len mi nevedia prist na to, ze co ma to boli pod tym rebrom.

kaya60
22. aug 2018

@danka_111 ktovie ci to aj nema suvis s tou celiakiou, lebo mne ju tiez najprv potvrdili, potom vylucili a bolesti tiez raz mam a raz nemam, nechapem

nerko
22. aug 2018

@danka_111 Akoby si o mne pisala. Od oktobra ma boli pod pravym rebrom. Nie nonstop. Cca 10-15x za den na pol minuty. Nezavisle od jedla, aj v noci. Paliva bolest. Sono, krv ok. Akurat mi zistili Helikobaktera, ktoreho sa nepodarilo zlikvidovat liecbou. Mam podstupit dalsiu, ale podla gastraca to s tym nema ziadny suvis a nevie co mi je. Ze si mam poriesit chrbticu. Idem na jesen k fyzioterapeutke. Tiez mam po 2 porodoch, cca 5 kg navyse. CT mi nerobili, ze na co... uz som aj rozmyslala ze si ho sama zaplatim. Pre istotu. Je to neprijemne, naucila som sa s tou bolestou nejak zit, no bola by som stastna, keby mi niekto uz konecne pomoze.

danka_111
autor
22. aug 2018

@kaya60 Ja ju mam od narodenia. Po zavedeni lepku, som zvracala a mala hnacky. Po nasadeni diety ok. No potom za tie roky, som mavala obcasne bolesti brucha, krce, prehnalo ma, ale ako prislo aj odislo. Ked som kojila maleho, bola som na krv na vysetrenie protilatok. A nie som si vedoma porusovania diety a aj napriek tomu som mala zle vysledky. Ten lepok je vsade aj v cokolade. Len doktor mi povedal, ze to pichanie nema suvis s celiakiou. Tenke crevo po magnetickej je ok. Neviem co s tym vsetkym, ale snazim sa vybavit si vysetrenia niekde inde. Ja som z Mi, ked som bola tu na chirurgii, s tou bolestou tak som im ukazala co si v bruchu nahmatavam, taky tvrdy utvar, ako valec, v urovni pupka, tak hlbsie...a tu mi povedali, ze je to zaspazmovane crevo a ked som isla do Kosic, bola z toho oblicka. Takze, co doktor to iny nazor.

danka_111
autor
22. aug 2018

@nerko Fakt...? Tak ja zasnem, ze kolko nas je..Ja, ze to len ja sama, chodim od saula do paula po doktoroch a nikde nic. Akurat, aj mne ostava este ta chrbtica. No to mi povedali baby tu, ziaden doktor to doteraz neriesil. Uz si sama pripadam suca na psychiatriu, ze reku tak asi mi preskakuje, ze stale citim tu bolest a nikde nic. A nikdy ani nic z krvy sa neukazalo, ziadny zapal. Uz mam toho aj dost. Akurat dnes som riesila fyzioterapeuta, aby mi dal termin, nech sa objednam. Po dvoch detoch a 3,5 roku kojenia, to nejake nasledky zanechalo asi. Ale zeby az taku bolest to sposobovalo...Mne to pride tak pol na pol..nieco vo vnutri, mozno podrazdene len a do toho ta chrbtica a to sa tak strieda dookola a preto to je aj take dlhodobe..

kaya60
22. aug 2018

@danka_111 no ja mam vraj na jednom useku rozsirene to tenke crevo, moze to sposobovat tie bolesti, ale zas nie je to vraj rozsirene patologicky. Ale ani v poriadku to nie je, tak si vyber..vraj treba patrat dalej..