icon

Žlčníkový kameň 6 mm

8. feb 2026

Ajojte prosím vás chcela by som sa spýtať mali ste niekto pri kameni 6mm,problémy zo stolicou.

Stolica je dlhodobo neformovaná, kašovitá a pravidelne v nej pozorujem množstvo nestrávených zvyškov potravy. Mám pocit, že moje telo jedlo vôbec nespracováva.Farba zltohnedá.

ťažkosti: občas Pociťujem tlaky a nepríjemné pálenie pod prsiami a v oblasti žalúdka.
Niekedy pocit nafúknutého brucha.
Lenže ja mám aj nulovú laktozu.

Bola som u chirurga jeho odpoved bola ,že do km niesu kolíky bolesti on by ho nevyberal.
Gastro lekár ,že mám vybrať žlčník..
Ja sa bojím lekárov a všetko okolo toho,či sa dať operovať alebo nie.
Ďakujem za každú radu.

minenkaa
8. feb 2026

Ty sa rozhodni ,mne tiež neodporučili vybrať a to mám viac kameňov
Nestrávené strava je čo ,ovocie a zelenina?

autor
8. feb 2026
@minenkaa

Ty sa rozhodni ,mne tiež neodporučili vybrať a to mám viac kameňov
Nestrávené strava je čo ,ovocie a zelenina?

@minenkaa áno áno šalát hrozno kukurica paprika paradajky.
Dala si si ho von?

minenkaa
8. feb 2026
@anonym_autor

@minenkaa áno áno šalát hrozno kukurica paprika paradajky.
Dala si si ho von?

@anonym_autor nie, žlčník mám ,to čo píšeš ti nikdy nestrávi naša tráviaca sústava ,je to nestráviteľné pre človeka
Papaš moc vlákniny, preto ta stolica a nafukovanie

anonym_84d1fd
8. feb 2026

@anonym_autor ano, zlta stolica je pri problemoch s zlcnikom bezna. Treba striktnu zlcnikovu dietu (vygugli) a brat probiotika 2x denne. Zhruba po 3 tyzdnoch stolica zacne mat normalnu farbu a tvar. Vtedy treba do diety zacat zapajat panensky olivovy olej, avokado. Na spracovane potraviny, sladkosti, udeniny a ine maso ako chude zabudni uplne. Ak to budes dodrziavat a budes sa citit dobre, mozes si zlznik aj s kamenom nechat.

anonym_3b6ced
8. feb 2026
@anonym_84d1fd

@anonym_autor ano, zlta stolica je pri problemoch s zlcnikom bezna. Treba striktnu zlcnikovu dietu (vygugli) a brat probiotika 2x denne. Zhruba po 3 tyzdnoch stolica zacne mat normalnu farbu a tvar. Vtedy treba do diety zacat zapajat panensky olivovy olej, avokado. Na spracovane potraviny, sladkosti, udeniny a ine maso ako chude zabudni uplne. Ak to budes dodrziavat a budes sa citit dobre, mozes si zlznik aj s kamenom nechat.

@anonym_84d1fd aké probiotiká?

taktotedanie
8. feb 2026

@anonym_autor vybrat
Zbytocne ho tam pestujes, ci cakas kym dostanes pankreatitidu, ozltnes ako kanarik a skoncis na jiske?
Tak ci tak ho raz budes musiet vybrat, na co otalas? Kym budes mat zachvaty aj z cistej vody?
Mimochodom , moze sa z toho stat prekanceroza, takyto typ nadorov je neliecitelny, tam sa pocita dozitie nie ze clovek prezije a vylieci sa

autor
8. feb 2026
@taktotedanie

@anonym_autor vybrat
Zbytocne ho tam pestujes, ci cakas kym dostanes pankreatitidu, ozltnes ako kanarik a skoncis na jiske?
Tak ci tak ho raz budes musiet vybrat, na co otalas? Kym budes mat zachvaty aj z cistej vody?
Mimochodom , moze sa z toho stat prekanceroza, takyto typ nadorov je neliecitelny, tam sa pocita dozitie nie ze clovek prezije a vylieci sa

@taktotedanie vy stw doktorka ak sa nemýlim,že?
Prečo mi chirurg hovorí,že on by ho nevyberal.
Do kým nespôsobuje bolesti.

taktotedanie
8. feb 2026
@anonym_autor

@taktotedanie vy stw doktorka ak sa nemýlim,že?
Prečo mi chirurg hovorí,že on by ho nevyberal.
Do kým nespôsobuje bolesti.

@anonym_autor netusim
Ja som este ziadneho chirurga, s ktorym som mala moznost toto riesit nepocula aby pacientovi tvrdil, ze je v poriadku si nechat kamen v zlcniku a vyckavat.. ( na co cakat netusim, sam len tak 6mm kamen nezmizne, jedine ze by vycestoval do zlcovych ciest, ktore vsak moze upchat a ide o zivot,prinajlepsom nimi prejde a splachne sa do zachodu, co sa nestava casto, nehovoriac ak ostane- je to potencionalna prekanceroza- boli take pripady, osobne poznam jeden, ten clovek uz zomrel prave na karcinom zlc.ciest a zlcnika) a vy priznaky mate

anonym_84d1fd
Včera o 06:40
@anonym_3b6ced

@anonym_84d1fd aké probiotiká?

@anonym_3b6ced ake ti vyhovuju. Ja pouzivam Biopron Forte.

anonym_d25644
Včera o 22:33

@anonym_autor to mam presne aj ja vsetko. A najviac mi telo nespolupracuje pri mliecnych (aj ked su bezlaktozove), vtedy stolica nie je ok. Nedavno som 2 tyzdne hlackovala, lebo som podcenila bezlaktozove potraviny. Ak nemas bolesti zlcnika, skor si myslim, ze tie redsie stolice su prave z potravin, ktore su mliecne, skus ich len vysadit a sleduj ci sa vratis do normalu. Mne vzdy zaberie ak vylucim aj bezlaktozove potraviny, tj vsetko mliecne.... a mne nevedia zistit ci to mam kamen alebo polyp, je 3mm aktualne. Ale nedavno ich tam bolo viac, tri po 1mm, tak ktovie co s nimi teraz je. Dr.-len kontrola o rok. Zatial zlcnik neriesime.