Žĺčníkový kameň v mladom veku
Ahojte,
chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť so žlčníkovým kameňom po 20. Pretože mám asi 0,5cm kameň, piesok a mávam pravidelné záchvaty. Vedeli by ste mi prípadne poradiť, či si ho mám dať vyoperovať? Doktorka mi hovorí, aby som ho čím skôr dala odstrániť, ale bojím sa, že je na to príliš skoro. Poradíte mi?
@simca06022011 ďakujem za podporu Elena vážne som nevedela ci.mqm ci nemam
Veľmi pekne vam ďakujem za oporu 💖 čím skôr sa pôjdem objednať na operáciu 😊
@timea301196 a ako dlho máš kamene a nás problemy
@tinulqa neviem ako dlho bola som na sone v januári. Lebo som mala virózu a zvracala som žlč…. Tak ma doktorka poslala na sono. A hľa. Nemám žiadne problémy iba ma bolel žalúdok počas tehu
@timea301196 aha a dávaš to von ci nie
@julia9537 Tiež som nechcela ísť na operáciu, mala som viac 6 mm kamienkov, preto som hľadala, čo by mi pomohlo. Dočítala som sa, že šťava z čiernej reďkovky pomáha. Najprv som si ju odšťavila a pila ráno a večer, potom som si ju objednala + som brala lieky čo mi dal lekár (ursosan a lagosa), držala som diétu asi 4 mesiace a teraz už jem všetko. Operácia nebola potrebná, kamienky sa vyplavili alebo rozpustili.
Ozývam sa po roku. Prestala som jesť vyprážané jedla (večer úplne), to iste platí o sladkostiach a dalších ťažkých jedlách. Odkedy sa stravujem oveľa lepšie som záchvat nemala, asi len po 2-3 oslavách som mala slabší záchvat. Doktor mi povedal že to budeme slodovat a ak by sa niečo zmenilo pôjde vonku. Takže som spokojna. Najviac robí strava. Hlavne večer netreba jesť, ja som presla na prerušovane hladovanie 16:8 a myslím si, že aj to pomohlo.
@tinulqa ahoj dala som von keďže som mala piesok a mala sommza zväzy aj 3x za deň
@siska53 ja som cakala 13rokov presne.. vobec to nestalo za to :DD

mala som kamen v 17tich, vyoperovali a hotovo 😀