icon

Zlepšenie zraku pomocou vitamínov

Dnes o 10:24

Ahojte,každým rokom sa mi zhoršuje zrak.Viem ,že vitamíny zázrak neurobia,ale poznáte konkrétne vitamíny,ktoré Vám aspoň zastavilo zhoršenie?

sisa_s
Dnes o 10:27

Kolko mate rokov? Ocne vysetrenie bolo? Zhorsuje sa co? Dioptrie? Sedy zakal? Sietnica? Treba dovysetrovat a lekar odporuci, ci a ake vitaminy maju zmysel

autor
Dnes o 10:29
@sisa_s

Kolko mate rokov? Ocne vysetrenie bolo? Zhorsuje sa co? Dioptrie? Sedy zakal? Sietnica? Treba dovysetrovat a lekar odporuci, ci a ake vitaminy maju zmysel

@sisa_s chodím k očnému roky, zhoršujú sa dioptrie, no a lekár to vôbec nerieši

erikamamo
Dnes o 10:34

nemyslim si, ze nejake vitaminy na toto vobec existuju. pomoze vam jedine lekar a samozrejme predpis okuliarov.

sisa_s
Dnes o 11:03

Na dioptrie ziadne vitaminy nie su, treba mat hlavne spravne okuliare, nie slabe nemenene dioptrie roky, lebo oko sa potom zbytocne namaha, ak treba, nosit okuliare aj na citanie poctivo, vek ste nenapisali, takze neviem ani, ci by ste boli adeptka na vymenu sosovky

rozculena
Dnes o 11:08

na to nie sú vitamíny,doporučujem vyšetrenie na klinike,kde majú rôzne prístroje a počítače.

anonym_36449b
Dnes o 14:27

@anonym_autor pomôže dobrý detox tela, čítala som o štúdií, že keto a protizápalová strava pomáhajú zlepšiť zrak, veľa sacharidov, cukru v strave... ho zhoršujú. Je známe, že pri diabetes sa zrak zhoršuje. Naštuduj si o tom niečo. Antioxidanty a B vitamíny v strave pomôžu a hlavne vitamín C.

ekira1
Dnes o 17:28
@anonym_autor

@anonym_autor to vám očný nevysvetlil? Buď máte menšie, alebo väčšie oko ako máte mať ( dioptrie + -). Ako chcete vitamínmi donútiť oko prestať rásť, alebo viac narásť? Obraz vám dopadá pred sietnicu, alebo za sietnicu, nie na ňu. Operácia šošovky vám ju upraví tak, že obraz bude padať na sietnicu, ale je to možné len do určitej veľkosti dioptrie a netuším, či je trvalé. Ak nosia rodičia okuliare, je dosť pravdepodobné, že dioptrie sa zastavia na veľkosti, ako majú oni. Žiaľ, cviky ani vitamíny vám veľkosť oka neupravia na veľkosť akú potrebujete. Rozdiel 1mm oproti normálnemu oku robí cca 3 dioptrie.

larinka552
Dnes o 17:32

Ocuvite lutein forte. Ak nepomoze, aspon neuskodi 🤷 Ale su to dobre, osvedcene vitaminy na zrak, minimalne pre ludi s namahanymi ocami maju vyznam, niektorym fakt pomohli.

anonym_b1d509
Dnes o 17:51

Syn 18r mal od 7.triedy zhorseny zrak do dialky, mal vtedy -2,5 na jednom oku a - 1,5 na druhom. Nosil okuliare len vecer ,k tv alebo mobilu . Vela cvičil a bral bezne vitaminy. Kvoli vodicskemu sme isli k očnej a skoro sme padli na zadok, ze zrak sa tak výrazne zlepsil -0,25 jedno oko a -0,75 druhe oko. Pýtala som sa očnej ci to moze byt tym, ze dlhodobo berie vitaminy, ale povedala , ze to pochybuje. No zvláštne, ze sa mu to tak upravilo. Ona je vystudovana, tak vie lepsie ako ja, ale bolo to prvé co mi napadlo, ze ci za to nemohli tie vitaminy.

larinka552
Dnes o 17:57
@anonym_b1d509

Syn 18r mal od 7.triedy zhorseny zrak do dialky, mal vtedy -2,5 na jednom oku a - 1,5 na druhom. Nosil okuliare len vecer ,k tv alebo mobilu . Vela cvičil a bral bezne vitaminy. Kvoli vodicskemu sme isli k očnej a skoro sme padli na zadok, ze zrak sa tak výrazne zlepsil -0,25 jedno oko a -0,75 druhe oko. Pýtala som sa očnej ci to moze byt tym, ze dlhodobo berie vitaminy, ale povedala , ze to pochybuje. No zvláštne, ze sa mu to tak upravilo. Ona je vystudovana, tak vie lepsie ako ja, ale bolo to prvé co mi napadlo, ze ci za to nemohli tie vitaminy.

@anonym_b1d509 zaujimave, aj mne by to napadlo. Alebo zeby vekom, vyrastol, tak sa mu to upravilo?

simca06022011
Dnes o 18:04

pozrite si cvicenia oci, samozrejme pohyb, pobyt vonku, su nazory ze prave to ze malo chodime von, zhorsuje sa nam zrak atd... mne napr sa zhorsil zrak kontaktnymi sosovkami, lebo okuliare som nenosila nonstop ako tie.. skladala, niekedy som ich vobec nepotrebovala atd.. sosovky nie, cize mi to oko zlenivelo.
napr tento podcast je uzitocny:

https://www.youtube.com/watch?v=7LNDfA0Tkew
taktotedanie
Dnes o 18:21

Nie ziadne cvicenia ani vitaminy
Ak sa zhorsuje do blizka , s tym neurobis nic, vek nezastavis, tak ako starnes starne ti aj oko
Ak do dialky- sedy zakal? Iny problem? Vek?

anonym_33bbaa
Dnes o 19:01
@anonym_autor

@anonym_autor
Mam to podobne. Nepomohlo mi nic. Skusila som rozne vitaminy.

anonym_3b0701
Dnes o 19:06

Ze vitamini na oci 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ekira1
Dnes o 19:32
@anonym_b1d509

@anonym_b1d509 ako krátkozraký mal na svoj vek oko väčšie ako mal mať. Ako rástol, oko mu spomalilo rast a tak sa mu rozdiel zmenšil, dioptrie sa znížili.

ekira1
Dnes o 19:44

@simca06022011 ako ti môže oko zlenivieť? Oko nevidí, pretože obraz dopadá inam ako má, nezaostrí, nemá ako. Iná vec je keď často pozeráš blízko, napr. mobil. Sval oka ti akoby stuhne, nenatiahne sa naspäť, keď pozrieš do diaľky. Ale očný robí meranie i s rozkvapkaním, to sval uvoľní a vylúči sa falošná krátkozrakosť. Na druhú možnosť pomôže cvičenie očí i pobyt vonku, oko zaostruje rôzne vzdialenosti a sval sa cvičí.

ekira1
Dnes o 19:45
@anonym_3b0701

@anonym_3b0701 si pozri tie komentáre 🤷 ľudia tomu skutočne veria.

anonym_c814e6
Dnes o 19:48

@anonym_autor nič nepomoze, ak máš dobré dioptrie čo chcela viac spraviť?

simca06022011
Dnes o 20:18
@ekira1

@simca06022011 ako ti môže oko zlenivieť? Oko nevidí, pretože obraz dopadá inam ako má, nezaostrí, nemá ako. Iná vec je keď často pozeráš blízko, napr. mobil. Sval oka ti akoby stuhne, nenatiahne sa naspäť, keď pozrieš do diaľky. Ale očný robí meranie i s rozkvapkaním, to sval uvoľní a vylúči sa falošná krátkozrakosť. Na druhú možnosť pomôže cvičenie očí i pobyt vonku, oko zaostruje rôzne vzdialenosti a sval sa cvičí.

@ekira1 pozri, tak to vola aj ocna, pravdepodne sa to berie aoo celok aj so svalmi 😂 mne je fuk teorie okolo, ja som to videla a zazila v praxi. Uz to ci iny ano, nie je na nich. Myslim ze tato tema o tom nie je.
Video som dala pre zaujimavost, urcite ak niekoho zaujme, moze vyskusat.. rozprava sa tam o kadecom. Samozrrjme ja netvrdim ze to zrsk vylieci, fakt som si na to iba spomenula ked som tuto temu zbadala. Vplyv svetla na oci uz bol aj skumany, toto nie je jediny zdroj kde to clovek moze najst.. atd. Cize ak aj zrak sa nevrati do lepsieho stavu, clovek samozrejme svojim spravanim, zivotospravou, pohybom vie ovplyvnit zhorsovanie zraku. A myslim ze dnes kopa ludi ma problem prave s tym, ze vacsinu dna "cumia" na blizko do dacoho... mobil, pc, ale aj napr interier.. a teda zazracne vitaminy nie su, ale oko tiez co-to potrebuje aj po tejto stranje, tak zase niekomu moze aj pocitovo zlepsit videnie, najma ak ozaj ma niektorych dolezitych vit/min malo. Si netreba robit posmech z kazdeho, ludia skusaju co pomoze a kazdemu sadne nieco ine.

ekira1
Dnes o 20:36

@simca06022011 iste, vitamíny nikdy neuškodia, ale oku s dioptriami nepomôžu.. pomôžu na unavené oči napríklad.. a čo si budeme, po štyridsiatke už pomaly šošovka prestáva byť taká pružná, minimálne na čítanie už bude treba postupne okuliare. Vek sa nedá zastaviť.

ivicatolic
Dnes o 21:01
@anonym_3b0701

@anonym_3b0701 a tebe je čo tak do plaču?