Žltý útvar v hrdle: Čo to môže byť?
Ahojte, prosím vás viete mi poradiť, alebo či to niekto nemal tiež , Od minulého roka v novembri ma bolelo hrdlo pri prehĺtaní. Bola som však tehotná a mimo Slovenska, takže som si nebola istá, či si môžem dať nejaké lieky. Nechala som to tak, pila som čaje a bolesť časom prešla.
Stále však cítim, akoby som mala v hrdle hlieny, ktoré tam stoja a nedajú sa prehltnúť. Pri prehĺtaní ma nič nebolí a ani nie som chorá, ale trvá to až doteraz.
Včera som sa pozrela do hrdla a všimla som si tam akýsi žltý útvar. Mám aj fotku, ak ju môžem pridať, pokojne napíšte.
Dnes som chcela ísť k doktorke, ale nerobila. Bola som aj u zastupujúceho lekára, no robil len do 12:00 a bolo tam veľa ľudí, takže som sa nedostala na rad. Neviem, či mám ísť na pohotovosť, aby sa mi tam nesmiali, keď ma nič nebolí.
Ked to mas od minuleho roka novembra, tak to neni na pohotovost. Pockaj na tvoju lekarku... mozes mat normalne kamen na mandliach, vygoogli si "tonsile stones"
Ked to mas od minuleho roka novembra, tak to neni na pohotovost. Pockaj na tvoju lekarku... mozes mat normalne kamen na mandliach, vygoogli si "tonsile stones"
@anjelicek26 áno čítala som o tom, lenže mne sa nezdá že to je na mandliach. Mám to tak uprostred
@aneta50 Autorka, ked si uz tak dlho vydrzala, tie 2 vikendove dni sa uz nic nezmeni. Pises,ze ta to neboli ani pri prehltani. Toto na pohotovost nie je. Pockaj do pondelka, chod k svojej dr.
Pohotovost sluzi na urgentne zalezitosti, nie na hrdlo, ktore ta s prestavkami boli pol roka. V pondelok chod k svojej lekarke
@aneta50 Autorka, ked si uz tak dlho vydrzala, tie 2 vikendove dni sa uz nic nezmeni. Pises,ze ta to neboli ani pri prehltani. Toto na pohotovost nie je. Pockaj do pondelka, chod k svojej dr.
@motylik2559 áno, počkám určite. Preto som sa pýtala, lebo som si nebola istá, či mám ísť alebo nemám ísť
Vies v akych stavoch sa navstevuje pohotovost? Ja sa cudujem, ze to nespoplatnili na 100e.
Skus vykloktat roztokom Glimbax. Ak to tam zostane,moze ist o tzv. mandlovy kamen.
@motylik2559 áno, počkám určite. Preto som sa pýtala, lebo som si nebola istá, či mám ísť alebo nemám ísť
@aneta50 No ved ale to dava predsa logiku, sama si to zacala riesit az dost neskoro, dokonca ta to neboli pri prehltani ani nic, chora nie si, takze dava to logiku,ze uz tie 2 dni pockam🤷♀️🙂
Vies v akych stavoch sa navstevuje pohotovost? Ja sa cudujem, ze to nespoplatnili na 100e.
@katkazatka len som sa pýtala🤦🏻♀️
@aneta50 No ved ale to dava predsa logiku, sama si to zacala riesit az dost neskoro, dokonca ta to neboli pri prehltani ani nic, chora nie si, takze dava to logiku,ze uz tie 2 dni pockam🤷♀️🙂
@motylik2559 áno, lebo stále som si myslela že to prejde.🤷🏻♀️
Posli fotku.
Ona nechce iet na pohotovosť, ze ju od novembra boli hrdlo, ale kvoli tomu, ze tam ma nieco žlté, co tam nemala. Tak sa zľakla, spýtala sa 🤷♀️
autorka, skusis si vyguglit "tonsil stones" a pozri obrazky, nie je to ono? slovensky mandlove kamene
@mamina7070 voda so soľou?
@aneta50 ak nemas doma nic ine tak aj to, mozes tannum verde, salviovy roztok, repikovy caj vlazny, jox atd pogoogli si na nete ale akmnic ine aj slany roztok sa da
@aneta50 ak nemas doma nic ine tak aj to, mozes tannum verde, salviovy roztok, repikovy caj vlazny, jox atd pogoogli si na nete ale akmnic ine aj slany roztok sa da
@mamina7070 skúsim, ďakujem pekne
Ak mas na to nervy, nastriekaj jox a posprtaj sa tam vatovou tycinkou, mozno ich uvolnis aj sama... inak lekar to ma raz dva spravene, ale fakt nie pohotovost.
To uprostred je hrtanova priklopka preboha :D to by bol celkom pruser ak by si ju tam nemala :D
To uprostred je hrtanova priklopka preboha :D to by bol celkom pruser ak by si ju tam nemala :D
@anonym_e56f99 ona nerieši priklopku, ale utvsr pod ňou😭
@anonym_e56f99 ty nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku ze ?

preco na pohotovost? Nemas vysoke teploty, ziadne akutne potiaze ani nahle zhorsenie zdravotneho stavu, takze vydrzis do pondelka