Zubná lekárka - vyradenie
Dobrý.
Je to normálne že zubná lekárka za vyradenie z evidencie pýta peniaze?
Vopred ďakujem za odpoveďe všetkým.
Za admistrativne ukony, ktoré nie sú hradené zo systému verejného zdravotníctva je lekár oprávnený požadovať platbu
Kazdy novy zubar pozaduje aspon vypis z karty, za takyto ukon si moze pytat poplatok,
Normalna vec..
My nepýtame , ja to nahadzujem do poisťovne ako krátky administratívny výkon, pacientovi podám oštemplovany výpis a ide ...to koľko akože za to pýtajú
@janasim od 7,00 do 10€ pyta zubna lekarka 🙂 za vypisanie receptu 10€ a pritom liek 0,89€
Cize preto chcem zmenit svoju zubnu lekarku nebol som tento rok este na preventivke a v poistovne uz sa pise ze som bol -_-
Zajtra pokúsim ho zmenit...
ona nemá zmluvu s poiťovňami ? My za toto vôbec nevyberáme ,u nás akurát rtg OPG je za 15e,pacientovi hradí za ošetrenia kazov aj poiťovňa plus jeho doplatok.
Nechcem byt zla, ale pokial pani zubarka vykazala vykon do poistovne a tak sa nestalo, tak mas dve moznosti: konfrontovat osetrujuceho lekara alebo nahlasit na poistovnu, ze dany ukon nebol uskutocneny. Evidentne je "nenazrata" a volila by som moznost b. 😉
Ak poistovna zisti viaceto takychto pripadov, rozviaze zmluvu s lekarom a je velmi tazke ju opatovne ziskat.
Ďakujem všetkým za rady už som zmenila zubára🙂

Nie