icon

Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol

zuzik1983
1. feb 2012

ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem

petot
17. mar 2012

@zuzik1983 Tak v tehotenskych vitaminoch nejake stopove mnozstva jodu byvaju, takze to vyzera, ze ani lekar proti tomu nenamieta.

ketrinn
17. mar 2012

@ewoolka kukam kde sa nieco docitam o stitnej zlaze mas alebo mala si? mozno ze si uz po operacii mam presne ochorenie toho druhu co aj ty zacala som 6 tabletamy teraz sa liecim 4 rok a mam minuleho roka aj po remisii tiez rozmyslam vybrat idem v aprili tak sa dohodneme ,chcela by som babo ale doktor neodporuca jedine ak bude von teraz mam 1 tabl .

ketrinn
17. mar 2012

@ewolka ok uz som docitala vsetko dokonca xi takze uz mas po operacii ,mne povedal ze by ju dal von ked som mala remisiu ,lebo ze to sa vracia ked sa raz vrati a ze po operacii nasadi na doplnenie a mozem otehotniet ak sa mi podari xixi lebo nemala som stitnu zlazu a bolo mi tazko otehotniet

zuzik1983
autor
17. mar 2012

@petot ak hadam to bude ok, predpokladam, ze vo vyzivovom doplnku tej macy peruanskej je toho jodu asi tak nejak ako tehotenskych vitaminoch

ewoolka
17. mar 2012

@ketrinn áno, mala som toxickú strumu, u mňa nastala remisia ani nie dva týždne pred operáciou, tak som to tesne stihla, inak by ma operovať nemohli :/ ja bábo v budúcnosti určite chcem, a aj preto som sa nechala na tú operáciu nahovoriť, lebo s mojimi vtedajšími výsledkami by som dieťa nikdy nedonosila. a celkovo sa cítim teraz oveľa lepšie, a to som len 3 týždne po operácii.

ketrinn
17. mar 2012

@ewoolka ja mam troska strach mam sice 38 rokou a z druhym manzelom 1 dievcatko ale rada by som mu dala este jedno 🙂 vladzes vsetko robit? rada by som ju dala prec lebo ako som chora uz 4 roky tak trapim vsetkych kolo seba nikdy som nebola agresivna a teraz mam problemy z ovladanim ,pametou, sustredenim zmenila som sa o 90 % jasne ze k horsiemu ,nielen kvoli dietatku by som ju dala prec ,chcem byt ta osoba co som byvala 🙂neprecitujem vsetko ako prv atd no katastrofa somnou zit xixi .mne povedal doktor ,ze ak sa mi to raz vrati tak sa mi to bude stale vracat tak 3.4 idem k nemu a uz sa aj objednam treba dlho cakat? diky ze mi odpovedas

ewoolka
17. mar 2012

@ketrinn mňa trápila najmä tachykardia, pulz som mávala okolo 120 / min, padali mi strašne vlasy aj obočie a cítila som sa proste zle, nebola som to ja... teraz mám pulz lepší, rozdiel v kvalite vlasov som videla už po týždni, a čo sa týka operačnej rany - cítim ju síce stále, nakoľko hojenie krčných svalov nie je zrovna najjednoduchší proces, ale jazvu mi ledva vidno a aj opuch je každým dňom menší. ešte 2-3 týždne sa nesmiem namáhať (dvíhať ťažké veci etc.), ale doma aj v škole fungujem bez problémov.
mňa objednával môj Dr. z Ľubochne začiatkom februára a 22.2. ma už operovali v RK, mala som šťastie, že sa uvoľnil skorší termín, inak by som šla až teraz niekedy v marci alebo v apríli.

ketrinn
17. mar 2012

@ewoolka tu su moje vysledky povedal ze ich mam dobre ,ale nemozme riskovat lebo ak sa mi podari otehotniet tak sa to moze zhorsit a to nemoze riskovat ,jedine na moju zotpovednost ze moze byt male postihnute a to nechcem 😖 , S-ALT : 0,27 , S-Cholesterol :  6,31  , S-TSH : 2,95 , S- vožný  T3 : 4,74 , S-vožný T4 : 14,24

ketrinn
17. mar 2012

@ewoolka ja chcem ist do kubina tam ma operovali na prsnik a aj ten doktor operuje stitnu ,ja jazvu ani nemam🙂 tak dobre to spravili 🙂 mna zacali trapit klby a neviem preco zeby stoho thyrozolu ,mozno aj lebo presne ako mi upravil davku so-ne pol a po až piat celuked beriem pol este ok ale ak dam celu nemozem ani spat co ma tak bolia preto si myslim ze to asi z hoho lieku asi mam silnu davku ci co

ewoolka
18. mar 2012

no výsledky máš všetky dobré, ale lekár najlepšie vie, čo robí... ja som od thyrozolu len pribrala, kĺby ma neboleli vôbec, a to som brala 4 tbl denne. ale každý človek reaguje na ten istý liek inak, preto to povedz v prvom rade lekárovi - najmä tú závislosť intenzity bolesti od dávky lieku - a on nech rozhodne, čo ďalej.

ketrinn
18. mar 2012

@ewoolka ok poviem mu to🙂 ozaj este by ma zaujimalo po operacii uz mozes ryby atd co ti zakazovali? ja lubim morske priserky a mam zakaz:( ale potom budem moct? diki za odpovede

zuzik1983
autor
18. mar 2012

@ewoolka ja tiez strasne z thyrozolu priberam, od zaciatku roka uz 7kilov, ale zajtra idem k endokrinologovi, tak mu to spomeniem.denne beriem 3tbl

ketrinn
18. mar 2012

@zuzik1983 ja som mala 74 a teraz mam 86 (80) drzim 90 dnovu dietu ale neprehanam 🙂papam + vytaminky ,ja som sneho tiez vela nabrala aj z vody som pribrala xixi az teraz sa mi podarilo ist na vahe dole pri tejto diete 🙂 hlavne som chcela latkovu vymenu nastertovat,ja som zacinala 6 tablet,rok a potom na dalsi to slo troska dole a dal mi 4 a dalsi rok 2 a dalsi 1 az som presla na pol -potom vysadil ale o 3 mesiace nastala remisia tak zas dal 2 a teraz mam 1- 5x v tyzdni a sob-ned pol.ale tiez budeme rozpravat o operacii este by som aj uvitala male ale ked aj nebude nevadi hlavne chcem sa dostat do kolaji teraz som len zbytocne agresivna ,nervozna atd -chuda moj manzel xi

zuzik1983
autor
18. mar 2012

@ketrinn tiez mam pocit, ze priberam uz aj zo vzduchu, takto si sama seba ani nepamatam, naposledy som takto vyzerala mesiac po porode.na diety ja nie som, lebo nemam pevnu volu, ja potrebujem jest na co mam chut aj ked len po troske. vecer uz nejedavam, cvicievam na orbitracku a vaha ide aj tak stale hore.mala som 58 auz mam 66kg 😠
a som teraz zostala trosku zaskocena z toho, co si napisala 😕 to tak dlho trva liecba? lebo mne endokrinolog povedal, ze do roka sa mi ta stitka moze aj uplne vyliecit, lebo ju nemam v takom zlom stave, sturma nebola vobec zvacsena, len bola zlaza moc rozbehnuta.to fakt neodporuca otehotniet?som citala, ze je to v pohode, dokial sa nasadia vcas vhodne lieky.lebo ja by som chcela teraz v lete otehotniet najneskor do konca septembra, kvoli robote, lebo sa nemam kam vratit, mi skoncil pred nastupom na matersku pracovny pomer aj kvoli dnp, co si platim, nech z toho cosi aj mam.normalne som zosmutnela, no uvidim, co mi povie doktor .zrovna zajtra som objednana na endokrinologiu.
inak aj ja som po tych liekoch dost nervoznejsia, som byvala kedysi uplny kludas

ketrinn
19. mar 2012

@zuzik1983 aj ja som byvala kludas🙂 a teraz vybuchujem xix ,moja ja som tiez nemala zvetsenu tiez mi len blbna ,povedal mi ze porode je to normalne a ze vyliecime hned ale poviem ti prvy rom mi to vobec nechcelo klesnut az v druhom mi dal 4 tablety atd ,ja som bola u neho v decembri a povedal aj napisal žens.doktorke ze mi neodporuca!ta tabletka by malemu uskodila co mam a nemoze rskovat aj to ze v tehotenstve mi zacne blbnut este viac zmenou🙂takze sme sa dohodli ze pojde von aby som si potom nebila hlavou o stenu ked sa mi babo narodi postihnute alebo ho nevynosim ,ale opytaj sa aj ty nato som zvedava ,vies kazdy doktor inac vravi ale rada by som poznala viac nazorou🙂

zuzik1983
autor
19. mar 2012

@ketrinn no uvidim, dnes sa popytam a uvidi sa, mne vysledky klesli hned po prvom mesiaci uzivania tabletiek to ft4 kleslo zo 77 na 19,47, normal je do 19. tak uvidim, ako to budem mat teraz po dalsich dvoch mesiacoch uzivania

ketrinn
19. mar 2012

@zuzik1983 potom napis ,budem cakat na nieco nove 🙂 potesujuce 🙂

zuzik1983
autor
19. mar 2012

@ketrinn potom sa ozvem 😉

zuzik1983
autor
19. mar 2012

@ketrinn tak vysledky sa mi tak zlepsili, ze mi doktor znizil davku az o polovicu, nemusim uz uzivat 3tbl denne, ale staci 1 1/2tbl denne.
a povedal, zeked to takto pojde dalej, tak nema nic proti tomu, aby sme za 3 mesiace zacali pracovat na babatku

ketrinn
20. mar 2012

@zuzik1983 takze ta potesil 🙂 ,vies ja mam po remisii mozno preto mi to neodporuca ,lebo sa mi to zas zblbne ked otehotniem ,ize ked sa ti to vrati aspon 1 krat vzdy sa to vracia: 😒 ,ale som rada ze sa tesis,chodis do lubochne? ja chodim do kubina t dokt Trubanovi

zuzik1983
autor
20. mar 2012

@ketrinn nech sa mi to kludne vrati, ale az ked pordim 😀
nie nechodim do lubochne,to mam trochu od ruky, chodim tu u nas v dubnici

ketrinn
20. mar 2012

@zuzik1983 jaj nevies kde by som mala napisat ked mam ohladom toho tehotenstva otazkyy aj na inych doktorou? ci je to tak ako hovori ten moj? rada by som si precitala viac nazorou na vec ked uzivas ten thyrozol a mas po remisii nevies poradit?

zuzik1983
autor
20. mar 2012

@ketrinn ja sa v tom nevyznam nejak, ako vies, ze mam po remisii?ved lieky este mam dalej uzivat 😕
ja neviem, kde by si este mohla napisat, skus este do tejto druhej temy, mozno sa tam nieco dozvies 😉

ketrinn
20. mar 2012

@ketrinn to som mylela seba ze mam po remisii 🙂 asi som sa zle vyjadrila 😀

ketrinn
20. mar 2012

@zuzik1983 si tam aj ty xi napisal som tam mozno bude daktora mat taku skusenost aze mala tabletku a v pohode bolo vsetko to by ma potesilo 🙂 ta sprava pred touto patrila tebe ,tukam na viacerych strankach tak niekedy nekukam riadne 😀

zuzik1983
autor
20. mar 2012

@ketrinn aj ja som tam, tiez zistujem, kde sa da 😉

ewoolka
20. mar 2012

@ketrinn Mne vôbec nič predtým nezakázali, ryby zbožňujem a endokrinologička mi žiadne diétne opatrenia neodporúčala. Jem stále všetko, čo mi chutí, neobmedzovala som prísun jódu ani nič podobné. Akurát som zistila, že od operácie sa mi strašne žiadajú horúce jedlá a nápoje :D

ketrinn
20. mar 2012

@ewoolka a nemozes co? vydis a mne zakazal 🙂 ani cvicit nemozem ,dietujem ak sa tomu da povedat dieta 🙂 papam vsetko nieze by som nejedla len pravidelne a hlavne vela zeleniny a ovocia len kombinujem inac potrav 🙂 iny🙂 papam magnezium a bekomplex ,uz ma tak boleli klby pri mojich 86 kg ze som sa nemohla ani v posteli prevratit a ten spanok bol tiez strasny teraz uz aj lepsie spim a klby nemam take zatazene ja som cez liecbu pribrala z 72 kg na 86 ☹ takze som sa musela zacat lepsie stravovat idem 3.4 som zvedava na vysledky 🙂 nestratila si hlasivky ani niesi zachripnuta?

ewoolka
20. mar 2012

@ketrinn môžem všetko a aj si doprajem, stále chlipkám čajíky a vyváram si polievky 😀 ja som za pol roka pribrala z tyreostatík 5-6 kíl a strašne to na sebe cítim, snáď to teraz po zákroku pôjde nejak ľahšie dole.
A k tým hlasivkám - pri operácii sa ich ani nedotkli, nie to ešte aby ich poškodili, chirurg bol veľmi precízny a aj prištítne telieska sa mi hneď zregenerovali, takže som úplne spokojná. Zachrípnutá som bola ešte asi 48 hodín po operácii, ale to bola reakcia na podráždenie intubáciou - trochu som sa zahlienila a kašľala, do 2 hodín ma prišiel vyšetriť ORL lekár, vypísal kloktadlo, pastilky a na druhý deň som bola fit 🙂 teraz už s kľudom prekecám celý deň 🙂