Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
hned mi nasadil 50 a po 2 tyzdnoch mi kazal zvysit na 75 ale to este neviem ci niesom v tom zajtra idem k tej doktorke na gindu a potom budem mudrejsia a zavolam mu co a ako ak sa potvrdi tehu🙂 dam ti vediet zajtra ako dopadnem.mozno to bola len vyroza alebo co neveim 🙂uz sa nic nedeje ustalilo sa to citim sa fajn ani slaba niesom .
@ketrinn ja som brala prvý týždeň len 25, potom 50 a po mesiaci mi zvyšovali dávku - týždeň som brala 75 a prešla som na 100. zatiaľ sa cítim super, ustálil sa mi aj pulz a konečne chudnem 🙂 22.6. idem znova na odbery, dúfam, že už nebude treba nič meniť 🙂 daj potom vedieť, čo povedali na gynde 🙂
@ewoolka ok jasne ze dam vediet ako dopadnem zajtra 😉 mna objednal az na koniec augusta ale ak sa potvrdi tehotenstvo tak mu zavolam a nech preriesi inac u nas som sa dozvedela ze v labaku tiez urobia tie testy na stitku ale treba zaplatit cca 10eciek ak mi povie ze nebude nic menit a ani brat odbery tak si zaplatim a este v ten den sa dozviem vysledky a ked budu zle tak mu to hodim do oci xiix ,lebo ize nechcu robit odbery prvej ako 3 mesiace som sa tu kdesi na konikovi docitala ,no ale ved uvidim mozno ma objedna prv ak bude potvrdene tehotenstvo. 😉 inac som pocula ze dietatko hned nepotrebuje pre svoj vyvin tieto hormony ale neskor pocula si nieco o tom?
dievčata prosim vas poradte .mne pred mesiacom zistili zvyšenu funkciu štitnej žlazy .uživam thyrozol 2 krat denne.a prave som sa dočitala že by sa nemalo opalovat pri zvyšenej funkcii amy ideme za dva tyždne na dovolenku .doktorka ma vobec na to neupozornila .nemate s tym niektora skusenosti čo sa mi može stat ked budem tyžden na slnku?diky za každu radu 🙂
dakujem za odpoved!zatial mi teplo nevadilo uvidim teda toto leto.a ešte by som sa chcela spytat že stale citim v hrdle ako keby som niečo mala nejaku hrču aj po mesiaci liečby.v sprave som čitala že uzlik mam len miniaturny tak čo to može byt?lebo ta moja doktorka mi nič nepovie
dbory den chcem sa opytat co sa stale ak nebudem liecit stitnu zlazu? a este sa chcem opytat ci dvojita brata akosi s tym suvisi je mi trosku divne ze ju mam pretoze niesom baculka ani nic podobne dakujem pekne
ahojte. o mesiac sa chystame k moru. mam zvysenu funkciu SZ, beriem thyrozol. viete mi poradit ci sa mozem kupat v mori a ci sa mozem opalovat? do lubochne idem az 3.9. dakujem za rady.
@marecita ak to cítiš viac pri nádychu a prehĺtaní a cítiš tlak na priedušnicu (z prednej strany), môže to byť dôsledkom zväčšenia ŠŽ. Ale ak máš len pocit "chlpatej hrče" v krku, môže to byť len nejaká hnusná infekcia v hrdle a pomôcť by mohli antibiotiká, treba teda ísť najskôr k obvodnej a potom na endokrinológiu alebo na krčné 🙂
@adrianka249 neliečená ŠŽ dokáže narobiť dosť veľké problémy, vrátane padania vlasov, rapídneho chudnutia, priberania, vysokého pulzu, poškodenia zraku, únavy, psychických problémov etc. takže radšej liečiť ako zanedbať 🙂 a tá dvojitá brada - podľa mňa to s veľkosťou ŠŽ nemá nič, mohlo by to skôr súvisieť s hypofunkciou, v jej prípade je totiž zvýšené zadržiavanie vody v tele a človek je ako keby "spuchnutý", aj keď má minimum telesného tuku
@lusu aj ja mam presne tento isty problem .moja endokrinologička mi povedal že kludne možem ist k moru .ale nedalo mi to lebo všade čitam že by sa nemalo opalovat .tak som sa dnes v lekarni pytala lekarnika a ten mi povedal že sa može m opalovat len že je koža viac citlivejšia na spalenie že mam sa vyhybat slnku na priame poludnie a natierat sa vysokym faktorom. a asi na tom niečo bude ked mi v sobotu zhoreli plecia čo som nebola takto spalena asi 15 rokov. inak neviem poradit ale keby ste sa niečo nove dozvedeli napište budem rada.
ahoj ewoolka. velmi pekne dakujem za odpoved. si ma velmi potesila. uz teraz sa tesim na dovelenku.
Ahojte zienky chcem sa opytat.Bola som na vysetreni na stitnu a mam TSH 10,49 norma je ževraj do 5 celych.Je to velmi zle???Poradte mi prosim
Adka neviem či je to až tak zle.ja som mala pred 3 mesiacmi TSH 0,008 dnes som si bola pre dalšie vysledky lebo som bola na kontrole zle som sa citila a mam až TSH 75,45.a stale mi nechala uživat ten Thyrozol ale už nie dve tabletky ale len jednu denne. dnes mi zas brala krv tak som zvedava čo mi povie za tyžden že ked bude ešte stale zvyšene da mi ešte nejeke na e spominala.a volala som dnes aj do Lubochne a tam ma objednali až na 2.oktobra
caute zienky, ja ma tiez so stitnou zlazou pekne zarobene. v lete 2010 sa mi vyhodila tyreotitida po velkom strese, liecbu mi nasadili v predkomatoznom stave (mame volali z labakov, ze mam totalne rozvratene vnutrone prostredie a nech ma ihned hospitalizuju na internom). zinkasovala som 3x2 propycil + 3x1 pyridoxin + 3x1x trimepranol. po 10 mesiacoch sa mi stitka upravila, v auguste som sa vydala, v septembri otehotnela a cele tehotenstvo bolo bezproblemove. v juni som porodila, odbery po sestonedeli super, hodnoty v norme. styri tyzdne po sestonedeli TSH 0,0011, protilatky okolo 300 (norma je do 30 tusim), liecba 4x1 thyrozol + 3x1 pyridoxin. tak rozmyslam, ze si dam v lete tu potvoru vybrat. kvoli liekom som musela odstavit aj malu od dojcenia, co mi je najviac luto. nedokazem sa o nu ani poriadne sama postarat, musim bivakovat u rodicov. mamina vravela, ze by chcela ist so mnou do lubochne na konzultaciu, ze co s tym. neviete, ako to tam chodi? inak mam endokrinologicku v BA. a este sa chcem spytat, ak ste brali thyrozol, nemali ste obcas zachvaty ako pri astme?
@petot "K AIT, ja Ti verím, že sa cítiš lepšie. Akademickou otázkou je, či to nešlo aj bez operácie a bez umelých hormónov. Mám na mysli Abrahámov postup - zastaviť AIT odstránením peroxidácie pomocou nasadenia horčíka, selénu, jódu a vitamínov C a E a vrátiť ŠZ do normálneho režimu činnosti."
ten postup je sice pekny, ale vo vacsine pripadov nepopuzitelny. mne ostaval maximalne tyzden, ak by mi nenasadili silne svinske lieky. vtedy fakt nie je cas na experimentovanie.

@ketrinn mne len trošku zakolísali hormony tak ma pre istotu poslala do Lubochne,ale tam som mala všetky výsledky uplne v norme,čiže to zakolisanie bolo preto že som tehotná,žiadna liečba a ani sledovanie,nie je potrebné,len je zväčšený pravý lalok a o dosť tak preto operacia