Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
@emilyx ja som na tom parametricky rovnako ako ty (aj ked teraz vazim trolinku viac, lebo som tehu). Pred problemami so stitnou som vazila vzdy maximalne 62 - 63 kg. Je to na porazenie, vsetci ludia, ktorych s tymto ochorenim poznam, su stihli.
@emilyx Aj mne povedala, že stravou sa to neupraví, iba liekmi. Keďže som tehotná, ani nevymýšľam so stravou. Muž raz čítal niečo o surovej strave a homeopatikách. Ja som bola za liečiteľkou a tá mi povedala, že v tehotenstve nemôžem ani bylinky, ak tak len 2x týždenne medovkový slabý čaj. Skús ho piť 3x denne 3 týždne, potom 3 týždne prestávku, alebo nejaký iný čaj napr. žihľavový (čistí krv), medovka ukľudňuje. Stravou vraj iba ak máš málo jódu, čo je pri hypotyreóze. Mne sa aj zväčšuje, takže hovorí o odstránení po pôrode čomu sa ja bránim. Liečiteľka tiež povedala, aby som si potom spravila zásobu liekov Euthyrox, pretože ak ho raz bude nedostatok, tak ľudia bez štítnej žľazy začnú umierať. Preto nechcem prísť o celú ŠŽ. Mne sa jedna strana tlačí dovnútra, čo ma môže v spánku udusiť.
Caute,volam sa Peto. Mam zvysenu cin.stitnej zlazy. Beriem tiez thyrozol,predpisane mam aj bisoprolol ale ich neberiem..dufam,ze sa mi podari vyzdraviet aj bez operacie. Prajem vam vsetkym uzdravenie. 😉
Boze to som dopadla ja ja nechcem tlacit umelymi hormonmi do konca zivota. Dufam ze liecba zareaguje idem sa objednat aj do Lubochne. Mam 25 rokov ale mam za sebou uz cisarsky rez vybrali mi aj zlcnik a dufam ze mi nebudu chciet zobrat aj stitnu :D za chvilu somna neostane nic :D
Tiež nechcem na operáciu.Máte niekto nejaké rady čo ste skusili, počuli, videli, chcete skúsiťCosi som počula že pomáha tekvicový olej, doktorka ma hnez zrušila že nech v žiadnom prípade nič neskúšam.Ale ja chcem niečoho sa dopátrat iného ako len liekov a oprácie.Známa mi spomínala o goji lisovane za studena je na mnoho ochorení.Nemali ste alebo neuvaživali ste o koloidnom striebre alebo o roztoku MMS?
@emilyx Ja som v Lubochni prilis nepochodila, potvrdili len to, co moj lekar. Ze mam aj strumu, ak sa to bude zhorsovat, pojde von :(.
@erulienka tekvicovy olej isto neuskodi, ja ho uzivam uz 8 mesiacov.
@veronicka1901 počula som ešte niečo o cédrovom oleji, a tie ostatne veci, nepočula si o nich nič?ako to tam prosim prebiehalo, šla si na odporučenie svojho endokrinologa,dal tu kartu v pohode?nehnevaju sa lekári ked sa ta ide len na kontrolne porovnatelné vyšetrenie?a myslíš že by to mohlo byt aj tak že si nechcu ist ako lekári proti sebe , tak potvrdia že operácia je nutná?predsa len biznis je už aj v zdravotníctve, neviem ale mám z toho vsetkého obavy
@erulienka
Myslis do Lubochne? Ono to bolo tak, ze sme sa prestahovali do ineho mesta a moj endokrinolog uz nechcel, aby som k nemu chodila, tak som isla do Lubochne, tam som bola 2x, ale potom som si aj tak musela najst noveho spadoveho lekara. Vsetci tito traja sa ale zhoduju v diagnoze, liecbe aj pripadnej operacii 😒. do Lubochne nepotrebujes odporucanie, len sa telefonicky objednas a prinesies svoju kartu, kde by si mala mat aj kopie zaznamov z endokrinologie (co som ja mala).
Ono vraj su aj nejake cviky na stitnu zlazu a niekto uziva aj rozne ine vyzivove doplnky, ja len ten tekvicovy olej.
Od roku 2013 mam ok vysledky (okrem protilatok, tie mam stale zvysene, ale hormony ok), lenze obavam sa, ze po porode bude zasa horsie. Operacie sa bojim ako cert kriza, dozivotne uzivanie liekov, vraj stavy ako ked je zena v prechode ☹.
@erulienka
je dobry aj na vlasy, ktore pri stitnej tiez trpia a obsahuje mnozstvo prirodneho jodu. Neviem ti presne povedat, kedze vysledky mam momentalne aj vdaka tehu ok. Ale uziva ho vela ludi, co maju problemy so SZ.
@emilyx skus prirodu http://www.fortunavitae.eu/fortuna_Vitae_davkov... kludne im zavolaj, prekonzultuj, povedz diagnozu, vysledky, oni ti podla toho odporucia davkovanie oleja
@erulienka preco by si nemohla skusit olej??? ma vyborne vysledky!!! Co ti lekar pomoze? Davat lieky a nakoniec vyoperuje stitnu zlazu?? No to mi je teda postup. Nehovoriac o tom, ze stitna zlaza je prepojena s maternicou, su ako dve nadoby, ak jedna nebude, druha preberie jej problemy - a je viac ako pravdepodobne, ze po vybrati stitnej zlazy budes mat do niekolkych rokov polypy alebo myomy a ine problemy (viem o com hovorim, mam to v rodine), nehovoriac o osteoporoze. Zdravie mas vo svojich rukach, si za neho zodpovedna len a len ty a ked citis, zeby si mala skusit nieco alternativne, tak to skus. Tekvicovy olej s organickym jodom ma velmi dobre vysledky.
Prosim vas, viete mi o tom blizsie nieco oovedat. Ci je to ok a tak.
mam diagnozu poporodna hypertyreoza s prechodom do chronickej hypotyreozy, rest tak ze zvysena s prechodom do znizenej. Po porode ma hrozne boleli klby a nohy, som sa zohnut nemohla..tsh som mala 0,008 najprv to endokriniendokrinologicka sledovala, ze ci sa sama nezlepsi, po cca 3 mesiacoch mi dala lthyroxin 25, potom aso po mesiaci uIvania mi problemy zmizli, tiez som od porodu dost chudla.stitnu som ani necitila, az asi po 4 mes od porodu, akoby mi daco v krku vadilo. Teraz mi lekarka vDy po 3 mesiacoch zvysila davku, beriem 75 s tym ze to je savka podla mojej hmotnosti dobra.
len co ma najviac trapi ze pri nejakej situacii (napriklad ked silno kricim, alebo mam nsdchu alebo ma drobec buchne do krku abpod) drazdim a potom ju citim ako gucu ked daco prehltam, lekarka ze si mam dat acylpiri za tyzden, ale naposledy nepomohol ani. Niekedy ju citim aj 2 tyzdne aj viac, poyom chchvilu pokoj, potom po 2 m3siavoch zase guca) ..je to normalne? Vsade citam ze pri zvysrnej beriete thyroxol a me uz lieci znizenu lthyroxinom...naposlefy som mala tsh do 3, ....rozmyslam..ci sa neobjednat k inrmu lekarovi na potovnanie liecby
@desszi prosim, ak sa mozem opytat, ako sa da olej objednat a kolko cca vyjde? Teraz uzivam klasicky tekvicovy olej a tento sa mi veru pozdava viac 🙂. Dakujem.
@veronicka1901 ak mate na okoli lepsi obchod so zdravou vyzivou, tak by ho tam mohli mat alebo sa da objednat priamo zo stranky fortunavitae.sk Cena je 50 eur. Je sice drahy ale efektivny. Navyse na ich stranke mozes akykolvek problem ohladne stitnej zlazy a davkovania konzultovat telefonicky, podla problemu odporucia davkovanie. Ja som tak tiez zistovala pre svoju mamu.
@emilyx hofi si v zahranici, vysetrit ta mozu....ved si za to sama zaplatis v cash..aspon odbery a zavolaj svojej endo na sk ako by dala liecbu podla vysledkov...
@palesandra ahoj, ja ti fakt neoradim, takyto problem som nemala 😒
@emilyx stitnu zlazu nepodcenovat.aky máš pulz? Mne sa po uzivani thyrozolu zlepsil stav.mala som pukz 150 a vshu 43 KG.Moja vaha je 48kg.pribrala som aj pulz sa spomalil.potom som sa vyhadzala a doktorka mi predpisala propycil.mne sa to spustilo po porode.teraz som po druhom a cakam co to spravi..mozno ti nesedia lieky alebo davkovanie.aj v zahranici existuju endokrinologovia.3 mesiace cakat pri hypertyreoze je velmi dlha doba.stitka je jeden z najdolezitejsich organov v tele.vela procesov s tym suvisi.nelutuj peniaze a daj sa vysetrit..
@emilyx Ahoj. Mám skúsenosť s tyrozolom, napíšem ti môj názor. Písala si, že lieky užívaš pár dní, neviem, či ti lekárka povedala, lieky začnú účinkovať najskôr o dva tri týždne aj neskôr. Takže podľa mňa ten tras rúk nebo z tabletiek, to je jeden z príznakov hypertyreozy. Čiže podľa mňa sa ti len zhoršil stav a lieky ešte nestihli zabrať. Skús chvíľu pri ich užívaní vydržať a dodrž aj dávkovanie. Ale samozrejme každý sme iný a môžu byť u teba nejaké vedľajšie účinky. Mne to zabralo celkom rýchlo, asi po tých dvoch týždňoch. Tiež sa mi predtým triasli ruky, potila som sa, chudla, mala problém zaspať, búšenie srdca... všetko ukážkové príznaky ochorenia. K padaniu vlasov, tiež mi počase začali výrazne padať, doktorka mi povedala, že vlasy reagujú oneskorene aj tri mesiace na zmenu hormónov, takže tiež to môže byť ešte stále z choroby. Ale naozaj liečbu nepodceňuj, môj otec bol v stave keď už odpadával a štítna musela ísť celá von. U mňa to bolo zachytené včas, preto aj liečba zabrala, jemu už tabletky nezaberali. Teraz som už vyše roka na liekoch, ale už mám minimálne dávkovanie a chystám sa vysadiť.. veľa zdravia.

Ja sa liecim na zvysenu funkciu uz od roku 2009. Je to ako na hojdacke. Je dobre, potom zle, pol roka beriem tyrozol, priberiem, zasa je lepsie a stale dokola. Ale mam aj strumu. Napriek tomu som prirodzene otehotnela aj donosila zdrave dietatko a teraz som opat tehu (24. tt) a nemam problemy. Ale u mna ma na pocudovanie tehotenstvo pozitivne vysledky na SZ, vzdy mam dobre vysledky pocas tehu.
A tiez beriem tekvicovy olej.