Zvyšuje sa vám tlak po vstávaní z postele?
Zdravím , chcem sa spýtať či máte niekto niečo podobne , keď lezikmvstanem z posteli zvýši sa mi niekedy tlak 142/90 a pulz a vtedy mi je zle chvíľu neni som na to zvyknutá a hneď úzkosti do toho z čoho to je prosím vas ?
@jennifer235 je to normalne. Ked lezis, klacis alebo si v podrepe dlhsiu dobu a nahle vstanes, krv zacne prudit zrazu tam kde prudila menej a to spravi ten tlakovy efekt... idealne je ked lezis, posad sa...par sekund pockaj kym sa ti krv dostane vsade tam kam ma a potom vstan. 😊💪... nic zle to nie je. Ludia to mavaju casto 😉
uplne normalne ti funguje organizmus, fyzicka namaha vzdy tlak zvysi a obzvlast taka, co pride po obdobi kludu. ako je napisane v prispevku vyssie.
preto sa tlak mera vzdy len v klude a nie ked sa postavis !
@jennifer235 uplne bezne, prestan sa sledovat
To fakt si merias tlak ked lezim a potom ked sa postavis? Poznas zasady spravneho merania tlaku?
@majamat takže je to normálne? Nemám sa obávať ? Lebo ten tlak mi rýchlo stupne keď sa postavím a niekedy aj busenie srdca a pocit na odpadnutie
@taktotedanie ano poznám …ja si preto meriam lebo ten tlak mi asi rýchlo stupne zacoti sa mi hlava a je mi na odpadnutie búcha mi srdce a keď si sadnem prejde to
A co ti ma tlak ostat rovnaky ako pri lezani? Vsak by si skolabovala,keby sa nezvysil. Aj pulz musi ist hore. Prilis sa sledujes zbytocne.Treba pomaly vstavat.
@jennifer235 takto ako tu popisujete si tlak nemate meriat, je to normalny jav, vstavajte pomaly, najorv spistite nohy, posedte chvilu a az tak sa postavte
Nehladajte diagnozu tam kde nieje

@jennifer235 ved sa opýtaj lekára