AB0 inkompatibilita
Dobrý deň. Má niekto skúsenosť s týmto stavom a odvážil sa na viac ako 2 deti? Ako to dopadlo? Ďakujem za každú odpoveď.
@kristinapolusinova malý pred termínom mi odišla voda a pri malej o týždeň skôr. Deti 3,2 kg 50cm, 3,45kg a 51 cm
Ďakujem za odpovede🤗👍🙂
Ja som bola dnes na kontrole a protilatky mam Duffy Fya-moc tomu nerozumiem.Titer som mala 250 a teraz v 19tyzdni mam 1100.V stredu ma caka vysetrenie v Bratislave.
@kristinapolusinova ja som na začiatku tehu pri oboch detoch mala titer cez 4tisic, pri malom mi stúpol na konci tehu na niečo cez 8 tisíc ( mal dlhsie zltacku), pri malej na vyse 131 tisic ( našťastie ma mala skupinu 0), tretie z nebude. Toto posledné tehotenstvo bolo už moje piate, mam viaceré problémy s krvou. Držím vám palce
@l_u_b_i_c_a Dakujem👍 a kde ste chpdili do poradne,kde ste rodili?Dakujem za odpovede
@l_u_b_i_c_a Este sa vas mozem spytat ake protilatky ste mali?dakujem a prajem pekny den🤗
@kristinapolusinova anti-A titer. Do poradne k svojmu lekárovi, pôrodnicu so neposlednu chvíľu menila kvôli novorodenckemu.
@lovesab ahojte, ja mam skupinu 0+ a manžel A+ a zistili mi pri prvom inkompatibilitu ale vovec som netusila co to znamena, az teraz... Takze moj pripad, 1 dieta ma skupinu A+, druhé dieta tiež A+ a tretie je na ceste.. Ale nieco sa mi mari, ze mi dr. hovoril v porodnici, ze to je jedno kolko deri sa mi narodi, ze všetky budu mat krv A+ tak som zvedava. K téme k žltačke - ani jedno moje dieťa nemalo žltačka, mali to na hrane ale nepotrebovali nic. Druha dcerka bola trosku zltsia ale to bolo vsetko. Tretia dcerka sa uvidi... Ako bude reagovat. 😉
Píšem po dlhšej dobe...tak nakoniec som v 28tyždni skončila v Ružinovskej nemocnici...protilatky stupli na 2000...babätko sa nemalo dobre-anemia,voda pri srdiečku,opuch...robili mi kordocentezu,dali 2x vnutromaternicovu transfuziu a naštastie babätko dobre prijalo krv...pichli kortikoidy 2davky a v 33t malinkú vybrali.Už ma 16mesiacov a sme v poriadku vdaka odbornikom z Ružinovskej nemocnice...
@lovesab ahoj, prosim, mozem ta poprosit o par info k tejto teme - som 0+, prve dietatko bolo B+ a malo patologicku zltacku, tak sa clovek obava o to druhe - kedze velmi informacie o tomto nie su rozsirene:
- cize pri AB0 inkompatibilite sa pocas tehotenstva nerobi nic, az po porode, ano? Neda sa podat ziadna injekcia ani nic take.
- upozornim na to po porode, aby na to dohliadli a zacalo sa to riesit skor?
- kazde tehotentvo a dieta je ine a preto teda priebeh nemusi byt u druheho dietatka horsi - to ma velmi upokojilo 🙂 dakujem.
@pitr5 ahoj, otazka nepatrila sice mne ale urcite v case tehotenstva upozorni svojho gynekologa na to ze mate ab0 inkompatibilitu. Teraz sa nam narodilo tretie dietatko a hoci som vedela ze mame AB0 inkompatibilitu este som sa dozvedela ze to je izoimunizacia a mala som byt sledovana aj s babatkom od 24tyzdna (protilatky aj prietoky).
Treba na to upozornovat vsade kde sa da lebo babatko moze zacat anemizovat. Mne z tohto dovodu treti porod vyvolavali a hoci to dopadlo dobre a neboli sme v nemocnici tak dlho ako pri druho babatku ( ten bol hned po narodeni prevezeny na oddelenie patologickych novorodencov), vcera sme boli na kontrolnom odbere ci este moje protilatky napadaju cervene krvinky babatka (3 tyzdne po narodeni) a podla vysledkov sa rozhodne ci treba alebo netreba podat transfuziu krvy.
V porodnici si precitaj svoju prepustaciu spravu a urcite trvaj na tom nech ti to tam napisu.
Aby si sa to nahodou vsetko nedozvedela tak ako ja az posledny mesiac tehotenstva....
@zlaticko118 ahoj, dakujem velmi pekne za informacie a tvoju skusenost. Budem sa na to pytat hned v pondelok na poradni gynekologicky. Ja sama som mierne anemicka, na zaciatku tehotenstva som bola vyrazne anemicka, takze beriem zelezo - od vtedy sa to ustalilo. Neviem, ci to ma nejaky suvis. Kazdopadne opytam sa ta - priebeh po narodeni mali vsetky deticky rovnaky alebo to bolo individualne? Myslim, ci sa to nezhorsuje porodmi. Ja som sa doplasila tou Rh faktorovou inkompatibilitou, hoci tu nemame, ale AB0 bola pisana hned po nej a teda vsade ju spomenuli len jednou vetou, ze ci sa to tak nenabaluje, nezhorsuje porodmi. Pretoze pri prvej dcerke mi vlastne k tomu nepovedali nic z hladiska buducej moznej gravidity, tak patram sama.
@pitr5 no mne pri druhom na tom oddeleni povedali ze sa to zhorsuje kazdyn tehotenstvom... ale takto orve dieta malo bilirubin z pupocnikiveho odberu 175 , druhy mal 180 a bol prevazany a zvazovala sa transfuzia trietie dieta malo ze 54 a druhe cislo mi hovorili 90.. prognoza bola ale horsia na jiske hovorili ze zazracne dietatko.
Moje druhe babo malo strasne vysoke hodnoty, ani nie 24 hodin po porode to vyskocilo a 11 dni stravilo na fototerapii takmer vkuse 🙈 ale zvladlo to 💪🏻

@kristinapolusinova ja som rodila v 38tt, pôrod bol vyvolavany pretože výsledky z dopplera boli zle a hodnoty protilátok vysoké