AB0 inkompatibilita a skúsenosti s pôrodom na Kramároch
Ahojte,
najdu sa tu maminky, ktorych babatko malo po porode velmi vysoke hodnoty bilirubinu kvoli AB0 inkompatibilite krvnych skupin (teda nemali klasicku fyziologicku zltacku) a rodili na Kramaroch? Lebo ja som doteraz viackrat rodila v Ruzinove, no kvoli porodnikovi zvazujem Kramare, len teda tam nepoznam, aky postup volia pri liecbe babatka s takymto zdrav. problemom, tak by som bola rada, ak by sa nasiel niekto s podobnym osudom a pozdielal skusenosti.
Zaujimalo by ma najma:
- ci je novorodenecka JISka (resp. spec. vybavena) miestnost pre taketo babatka na jednom poschodi, pripadne na jednej chodbe ako sestonedelie?
- ako postupuju pri liecbe takehoto babatka?
- ako casto nosia babo mame?
- ako casto babatku meraju hodnoty bilirubinu a ci z krvi alebo len tym pristrojom z koze
- zvladli ste to bez transfuzie krvi?
Pri prvom dietatku sa totiz dost experimentovalo, tak by som sa tomu rada vyhla, obzvlast ak by som rodila v inej porodnici, kde by nemali k dispozicii zdravotnu dokumentaciu predchadzajucich deti.
Dakujem pekne ❤️
@anonym_autor a o aké krvné skupiny ide
@andrejka1974 ja mam 0plus a deti detia po manzelovi Aplus
@anonym_autor my sme mali pri dcere problem, ale ja som b neg a dcera 0 poz, neviem co s nou vsetko robili, po porode hned isla na Neo z viac dovodov. Osobne by som isla na Kramare a priamo riesila s porodnikom. Mas zistenu krvnu skupinu dietata? Lebo teraz uz to vedia zistit v tychto pripadoch. Toto by som si overila vsetko s nimi. Ja som rodila mimo SK, cize presne Kramare neviem povedat. U nas sme museli este dva tyzdne potom chodit k nim na kontrolu a denne merali blitzbilirubin. V nemocke merali rozne hodnoty viac krat denne, ale to mala kanylu a bola na dratikoch a teda neustale tlmena glukozou. Tiez ju vela dokrmovali UM, lebo pri zltacke treba. Viem, ze ked je nejak zle, tak davaju transfuzie menia tu krv babatku.
@anonym_autor my sme mali pri dcere problem, ale ja som b neg a dcera 0 poz, neviem co s nou vsetko robili, po porode hned isla na Neo z viac dovodov. Osobne by som isla na Kramare a priamo riesila s porodnikom. Mas zistenu krvnu skupinu dietata? Lebo teraz uz to vedia zistit v tychto pripadoch. Toto by som si overila vsetko s nimi. Ja som rodila mimo SK, cize presne Kramare neviem povedat. U nas sme museli este dva tyzdne potom chodit k nim na kontrolu a denne merali blitzbilirubin. V nemocke merali rozne hodnoty viac krat denne, ale to mala kanylu a bola na dratikoch a teda neustale tlmena glukozou. Tiez ju vela dokrmovali UM, lebo pri zltacke treba. Viem, ze ked je nejak zle, tak davaju transfuzie menia tu krv babatku.
@kiki68 hej, hej, ja viem, co sa zvykne robit, uz som viackrat rodila a vzdy sme mali rovnaky problem - ja len potrebujem info priamo zo skusenosti z Kramarov, ale vdaka 😊
@kiki68 hej, hej, ja viem, co sa zvykne robit, uz som viackrat rodila a vzdy sme mali rovnaky problem - ja len potrebujem info priamo zo skusenosti z Kramarov, ale vdaka 😊
@anonym_autor ja mam skusenost z Villach v AT, ale podla mna to bude podobne. Len neviem ci mate 24/7 pristup na Neo, ja som mohla but kedykokvek pri nej. Chodila som tam kazde dve hodiny, v noci po 23:00 uz som ju ale nechala vzdy pokojne spat. Tam to nebolo to iste poschodie, takze som behala hore dole. Ale ked vies ze bude maler, tak chod tam na konzultaciu s nimi a ribbons dohodni aj s nimi na Neo. My sme iba tusili, ze moze byt problem, ale nevedeli zw bude viacnasobny.
@andrejka1974 ja mam 0plus a deti detia po manzelovi Aplus
@anonym_autor ja u jedného syna ja 0 negatív on B negatív prevážali mi ho na Kramare prvý týždeň bol v inkubátory a potom na normálnom oddelení , kde sme mohli byt koľko sme chceli bol v nemocnici prvý mesiac , mal vysokú žltačku a problémy s dýchaním
@anonym_autor ja u jedného syna ja 0 negatív on B negatív prevážali mi ho na Kramare prvý týždeň bol v inkubátory a potom na normálnom oddelení , kde sme mohli byt koľko sme chceli bol v nemocnici prvý mesiac , mal vysokú žltačku a problémy s dýchaním
@andrejka1974 to ma mrzi a bol narodeny predcasne, ked bol v inkubatori?

@anonym_autor a o aké krvné skupiny ide