Absolvovali ste cievkovanie v tehotenstve?
Ahojte. Ktora zazila cievkovanie v tehotenstve? Pocula som, ze to neboli, ale je to neprijemne. Co to znamena? Ako ste to znasali vy? Dakujem za vase skusenosti.
Mňa cievkovali počas dlhého pôrodu, dlho som necikala lebo bábo bolo také fajne veľké a tlačilo tak že ma vôbec nenutilo cikať. Spýtali sa má kedy som naposledy močila a ja že neviem že dávno, tak mi dali cievku. Išlo dosť...Našťastie asi nejaká skúsená sestra to bola, alebo kvôli kontrakciam som to nevnímala ako bolestivé iba nepríjemné...
Mne to robili 3 krát.Nebolí to ale je to nepríjemné.Potom máš pocit na cikanie a je možné, že pri tom cikaní to zabolí.Ja som aj trošku zakrvácala.
@zizzinka je t neprijemne...ale vela zalezi od sestricky😉
@stanulienkat ja to porovnat samozrejme neviem ale mam zdravy rozum a viem citat a pytat sa ;) min si zober pocet nastrihov na slovensku cca 60%-90% a v zahranici 10-20%. Takze ano nie vsetko co sa tu robi je potrebne a to mas aspon jeden priklad.
@amelia000 zas, netreba si porod v zahranici idealizovat a porod na sk demonizovat. Ja som rodila v zahranici a mala som aj nastrih, aj cievkovanie, aj klystir. Aj ked sa tam nerobi nastrih rutinne, niekedy je to lepsie, ako by sa zena mala potrhat cela. Mne nastrih nevadil, bola som vdacna, ze mi ho spravili, lebo som mala komplikovany porod. Taktiez som bola vdacna za kystir, lebo som sa konecne po takmer 9 mesacnej zapche poriadne vytoto. Akurat to cievkovanie hodnotim teraz spatne ako uplne zbytocne. Pred kazdym zakrokom sa ma opytali, ci mozu a ci ho moze spravit dotycna osoba.
A dnes sa uz aj na slovensku meni pristup lekarov pri porode. Co mam kamosky na sk, zo vsetkych si len jedna stazovala na to, ze nebola spokojna pri porode a ze jej robili ukony, s ktorymi nesuhlasila

Pre mňa najhoršia vec na celom cisárskom. Ale dá sa to zvládnuť.