icon

Aká je príčina nepraskania folikulov?

j_ank_a
15. jan 2015

ahojte
Mozno mi poradite viac, ako dr, mozno s tym niektora z vas ma nejake osobne skusenosti. Tak poprosim o radu.
uz asi pol roka chodim k dr na folikulometriu, kazdy mesiac mam ovu, dominantny folik zakazdym... problem je v tom, ze po termine, kedy uz mal prasknut, nepraskol. zmyzol az z menstruaciou. Skusali sme aj pregnyl, ale nepomohlo. Beriem aj prvy mesiac duphaston. Menzes mam pravidelny (zvacsa 28 dni) presny, vsetky dostupne vysetrenia spravene, aj laparka a spermio, protilatky, proste vsetko, co sa bezne robi.. Dr nevie, preco nepraskaju, povedala akurat, ze mozu mat pevnejsiu stenu a preto neprasknu..Jedine, co mi odporucila je uz len pockat, kym sa niektoremu uraci prasknut, alebo CAR. Vraj sa prasknutiu nijak neda pomoct..
Mate niekto prosim skusenosti? mali ste niekto nieco podobne?? budem rada za kazdu reakciu..
dakujem

tova
15. jan 2015

najpravdepodobnejsie hruby obal folikulov, pri odbere cez IVF ich rucne skalpelom natrhnu/prasknu aby spermia mohla vojst, pripadne spermiu ihlou vlozia dovnutra.

zdena12345
16. jan 2015

robili hormonalny profil? treba opakovane niekolko krat pocas cyklu. ja som to mala z nadbytku prolaktinu- v dosledku stersu