icon

Ako dlho trvá liečba hemoroidov ?

sofia1410
16. jan 2020

Prosim vas ako vlastne vyzera ta zlata zila uz tyzden davam detralex a hemostop a neviem stale to neni ok ako dlho trva ta liecba doktor mi povedal ze to neni take vazne ale neviem bojim sa

mircisss
13. okt 2021

@kitycat ahoj peosim tá bola si na Tom laserovom odstránený? Ako to dopadlo a u koho si bola? Dakujem

klaudia1212
3. júl 2022

@mica535
Ahoj môžem otázku ohľadne hemoroidov

klaudia1212
3. júl 2022

@miriam1983 ahoj môžem otázku ohľadne hemoroidov

klaudia1212
3. júl 2022

@evuska135 ahoj môžem otázočku ohľadom hemoroidov

evuska135
4. júl 2022

@klaudia1212 ahoj jasne kludne mi napis

klaudia1212
4. júl 2022

@evuska135 kde si to presne mala lebo ja som zatiaľ bola iba u mojej dr a povedala ze to mam maličké dva lebo to mam aj na jednej aj druhej strane ale na konci analu od otvoru asi 2cm pod kožou také zdurene a Masticka na hemerodidi mi nato pomaha
Veľa ľudí mi povedľa že tam sú není hemace ale moja dr dneksa ze áno su

evuska135
4. júl 2022

@klaudia1212 ved ano oni su pri otvore ako clovek tlaci tak si to moze vytlacit az von. Ma sa vraj zatlacat dnu.
Ja som to mala po porode aj prvom aj druhom, po prvom som ani sediet nemohla. Ale mne fakt pomohla len kombinacia kremov, inak bolest mega.

klaudia1212
4. júl 2022

@evuska135 ano ale tak ja to mam dva cm od otvoru ako pod kožou také tenké dačo pod kožou takžeou a toez ma to boli kéd sedím trocha a za aký čas ti to prešlo? A vždy si mala len jeden či aj viacej lebo ja mam dva jedne na jednej druhý na druhej strane

evuska135
4. júl 2022

@klaudia1212 tiez asi 2 jeden vacsi a jeden mensi. A bojovala som velmi dlho s tym. Ja som mala aj vnutorne. Urcite tak 3m to trvalo kym sa to uplne zahojilo.

klaudia1212
5. júl 2022

@evuska135 a co si nato brala? Len masticky? A bolelo ta to aj pri sedení

evuska135
6. júl 2022

@klaudia1212 jo jo bolelo. Kupila som si krem dubova kora ten je fajn plus hemostop a kombinacia pomohla

klaudia1212
6. júl 2022

@evuska135 spravili sa mi zevraj hemoroidi nie upkne s analu ze s vnútra ale od análnej dierky asi 1.5cm také tenké vydutu pokožku na dotik boelsti u a po 3dnich ako užívam masticky mizne to nevedela som ze sú to išla som račej k dr ona ze sú to maličké hemeroidy na jednej aj druhéj strane a zase s ami spravilo vyššie to sa takto môže robiť stale ze inde? Aj ekd beriem masticky
Robila si si aj kúpele?

evuska135
7. júl 2022

@klaudia1212 moze sa to robit ak to neni zahojene a ak nahodou mas tvrdu stolicu. Este sa daju kupit faktu capiky tie sa davaju do vnutra na vnutorne hojenie. Mne sa to takto urcite aj 3m objavovalo. Som si myslela ze je to uz ok a nebolo

klaudia1212
16. júl 2022

@evuska135 ahoj prosím ta spravil sa mi asi nivy vonkajší hemorodit a mňa ale celý anal začal boliet ako keby ma niekto znásilnil do neho pred tým som také nemala myslíš ze to je pri hemoroodoch poriadku

evuska135
17. júl 2022

@klaudia1212 ale mas to po porode ? Lebo mna takto bolelo po ale hovorim mozno 3m kym sa to dalo dokopy, treba liecit, kupit si gel dubovu koru a stale stale natierat, pripadne ja mam alergiu na mlieko a mavam z toho zapchy tak sa to tiez vie objavit, alergia sa mi viac prejavila az po prvom porode

klaudia1212
17. júl 2022

@evuska135 moja mala ma 9mesiaciv a rodila som cisarakom

evuska135
17. júl 2022

@klaudia1212 citala som ze to maju aj zeny po cisarskom ze to moze byt tlakom. Ale treba stale a stale liecit, neprejde to zo dna na den

majka090
22. aug 2022

@kitycat chcem sa spýtať kde si bola na operácii, aký typ hemeroidov si mala (vnútorné, vonkajšie) a aké štádium, že či to bolelo, a koľko sa to hojilo a či sa ti hemeroidy vrátili?

rna
1. dec 2022

@evuska135 a ako dlho a často si to používala cez deň ? Aj si zatlacala zilu dnu či ani nie ?

rna
1. dec 2022

@evuska135 a ako často si to zatlacala dnu ? Alebo ako si to liečila každý deň ? Aj si si to umývala chladnou vodou ?
Ja používam zatiaľ len dubový kôru a zatlacam to vždy keď to cítim skoro a pod sprchou oplachujem chladnou vodou. Stále mi vyskakuje tá žila. Je pravda že to dlho nemám

majka090
1. dec 2022

@rna ak to nemáš dlho tak mne pomohlo macanie v dubovej kôre, ráno a večer, natierala som si to mastickou a užívala detralex

evuska135
1. dec 2022

@rna mne to dokaze vyskocit este 2r po porode. Ale po porode to bolo hrozne, bolave hemostop a dubova kora stale mastenie

rna
2. dec 2022

@evuska135 počula som že zaberá mastička faktu a veľmi sa neodporúča vraj ten detralex

rna
2. dec 2022

@majka090 aká mastička to bola

evuska135
2. dec 2022

@rna tiez som citala mam capiky len

majka090
2. dec 2022

@rna Ja som prvýkrát mala hemeroid pred cca 5 rokmi, veľký ako čerešňa, vôbec sa nedal zatlačiť, bola som na chirurgii a dali mi detralex a doloproct masticku. Po 2 mesiacoch užívania detralexu mi to zmizlo a mala som na dva roky pokoj. Ja mám hemeroidy kvôli zápche a keďže som to začala flakat so životosprávou tak sa objavili znovu. Len som to premazala(vyskúšala som všelijaké masti, každému zaberá čosi iné), dala čapíky (inak nemajú sa hlboko zatlačiť, iba na začiatok lebo tam je ten hemeroid), detralex na pár dni a mala som na chvíľu pokoj. A v auguste mi vybehol hemeroid ako vlašský orech. Chirurg mi povedal že to sa mi nemá šancu vstrebať, že keď prejde akútna fáza a by mi to vadilo tak mi to odoperuje. Som zas nasadila detralex, doloproct a 2-3x denne skoro aj hodinu som sedela v dubovej vode. Vôbec nezatlacala. Sa mi to úplne stiahlo a mám už 3 mesiac pokoj. Ale teda každý deň ráno na lačno vypijem psilium alebo ľanový olej.

rna
3. dec 2022

@majka090 tak to dúfam.mi prejde.cim.skor. ja momentálne používam čapíky faktu a mastičku faktu. Už vážne neviem či by mi zabralo. Gél z dubovej kôry mi to iba vystúpal a žiadne výsledky som nevidela. A ešte navyše pri zatlacania som si to rozdrazdula. A najviac má trápi stolica nech jem.co jem vždy keď už to na mňa ide tak nevytoto ale stiahne sa mi to nazad ako keby a potom to boli už neviem čo robiť som zúfalá nemám to síce dlho asi by som chcela hneď skoro aby to zmizlo. Vážne dúfam že zaberie to faktu ...

majka090
3. dec 2022

@rna mne tiež gél z dubovej kôry nezabral ja som si taký tuhý "čaj" spravila a sedacie kúpele, ale celé vymiznutie trvalo asi 3 týždne...otec napr. používa masť procto-glyvenol a mne fakt pomáha na tu stolicu psylium na lačno a veľa vody, ale musíš pravidelne, ja si aj taký chlebík pečiem so psylia a ľanových semiačok....viac neviem poradiť

sona789
4. jún 2023

Dobrý deň prajem môžete mi prosím vás pomôcť koľko sa lieči zo zlatej žili lebo už mám asi dva týždne hrčku na zatkom a nemizne

rna
4. jún 2023

@sona789 masticka faktu zaberá mne pomohla