Ako efektívne liečiť Escherichia coli v intímnej oblasti?
Mám takýto bizarný problém.. už nejaký čas sa so mnou ťahá svrbenie a rezanie tam dole, je to tam aj pomerne dosť zapálené, vidieť to aj cítiť na dotyk, najmä v záhyboch tam vpredu, občas ma však svrbí aj vzadu, čo ale pripisujem skôr miernym hemoroidom, ktoré mám (ako kopu ľudí určite). Gynekologička robila testy na všetko čo sa dalo aj mykoplazmy a ureaplazmy, dokonca dvakrát a nič.. výtok ani iné nemám, čiže zvnútra žiadna infekcia... problémy s močením taktiež nemám, obvodná brala moč na preventívke, všetko negatívne.. išla som teda kožnej lebo gynekologička povedala, že keď to svrbí z vonka tak to patrí tam (docela smutné, že zdravie vonkajších pohlavných orgánov ju akosi nezaujíma a nebola ochotná ani len poradiť). Kožná spravila ster, konečne z toho čosi vyšlo a boli to Escherischia Coli a Enterococcus faecalis, tak mi dala najprv lokálnu liečbu - na umývanie antibakteriálny gél Cyteal, na natieranie mastičku Ialugen 2x denne, tak som takto asi 2-3 týždne dávala maximálne príkladne aj s gázou (aj keď tam písali, že do 7 dní by malo zabrať) a áno aj sa mi to na chvíľu zlepšilo po tých 2 týždňoch, ale nie úplne.. periem v antialergickom aj antibakteriálnom prášku, nemám žiadne kožné alergie, bola som na testoch viackrát, mám čisto biele bavlnené prádlo, áno mením si ho každý deň, áno viem sa utierať, po veľkej potrebe som sa dokonca začala sprchovať, áno beriem všetky možné vitamíny na imunitu aj probiotiká som skúšala niekoľkokrát či už do úst alebo lokálne tam dole a hádajte čo? Stále sa tých potvor neviem zbaviť!!! Povedzte mi prosím čo vám na takéto bakteriálne kombo pomohlo? Som zúfalá už, čo sa dá kúpiť voľne a čo žiadať na predpis?
@vanilkovazmrzka Neholím sa.
:( tak potom nemam ziaden dalsi tip… snad sa najde niekto kto poradi
Monural. Je na predpis
Ja som si kúpila vitagyn. Nie je na vonku, ale na aplikáciu do posvy. Skús ešte veľa piť, kúpiť si d-manozu. Ja som na to brala aj atb, dávala canesten… po tom vitagyne mi to prešlo, ale brala som najprv 2x atb, keďže už som bola zúfalá…
@grof_monte_christo Nie je ten Monural taký druh ATB, ktorý je na E.Coli účinný len v moči? Lebo z tých výsledkov steru mi bolo povedané, že niektoré by mi bolo zbytočne predpísať kvôli tomu.
@monka7802 Je pravda, že mame ho nefrogicka predpísala, ked jej bol zistený E. Coli v moci. Po 2 dňoch vyliečena. Ale za vyskúšanie by to možno stalo za to. Je to jedno vrecúško, max. 2.
@grof_monte_christo No veď toto, že ja ich jak naschvál nemám práve v moči, samozrejme nie že by som chcela ešte ďalšie problémy a vážnejšie s tým..
@monka7802 monural ti je zbytočný, ten pôsobí priamo v mechúre a tam infekciu nemáš podľa toho čo píšeš...infekcia je na povrchu treba to riešiť s kožnou nech dá silnejšie antibiotické maste než ialugen...
A pokračovať v probiotikach.
@123miaa123 No nevie o žiadnych ďalších, takých ktoré by mohli ísť na tak citlivú sliznicu ako je tam dole. Preto by som sa rada dozvedela niečo nové trebárs tu z vašich skúseností, napr. či nie sú na to dostupné nejaké mastičky/gély/peny niekde v CZ, Rakúsku alebo inakadiaľ zo zahraničia.. ak sa dá objednať, tak to vezmem. Pripadne aj niečo v podobe kvapiek alebo šáčkov do vody na nejakú vnútornú liečbu, aj keby je to kľudne niečo na dlhšiu dobu, som ochotná to skúsiť. Prípadne odporučiť nejakú inú kožnú, aj keby je súkromná.
@kiki68 skús sa jej opýtať
@timea301196 opytam sa co to mala za vodu
@monka7802 imunolog. Kamoske pomohol presne s e.coli na rodidlach a v posve.
@monka7802 ahoj, ja som mala ten istý problém. Dlhodobo sa ťahali tie problémy s e-coli. Nakoniec mi pomohlo, keď mi lekárka predpísala Entizol. Už si nepamätám na koľko dní. Dcéra- 10 ročná mala problémy hádam aj dva roky a tiež sme sa toho nevedeli zbaviť. Nakoniec detská gynekologička nasadila Imunor na dva mesiace. Tak skús sa popýtať lekárky, toto by mohlo pomôcť

Prestan sa holit.