icon

Ako povedať bývalému, že mám HPV?

adriana999999
5. mar 2026

Ahojte žienky, mám taký problém čerstvo som sa rozišla s priateľom ktorý ma podvádzal 4 roky v rôznych intervaloch a podanej dobe intenzívne. On hovorí že spolu s tou druhou ženou nespavali ale to je podľa mňa klamstvo. Keď som toto cele zistila povedala som si že sa dám vyšetriť. Zistila že mám HPV. Som naň aj očkovaná a viem že sa to môže prejaviť hoci kedy ale po tom čo som si pozerala mám tušenie veľké že ho ma aj on. Ako mu to mám povedať ? Mám pocit že keď mu to poviem budem vyzerať ako zúfalosť a ešte aj chorá.. Zároveň aj ta druha žena ma doma priateľa teda mala s ktorým tiež počas tohto fungovala. Poraďte.

Strana
z3
zuzana76
6. mar 2026
@dadis

@zuzana76 Kondóm poskytuje len čiastočnú ochranu proti HPV, znižuje riziko prenosu približne o 70 %, ale nezaručuje 100 % bezpečnosť.

@dadis ano, ja viem, dokonca nakazit sa mozu aj partneri, ktori su si navzajom prvi partneri, tam je riziko nakazy okolo 3 %, ja som v tomto stara skola, uz by som si asi nikoho nenasla.

bykaterina
6. mar 2026
@zuzana76

@bykaterina ja viem, aj ked toto bude podl mna typ, ze mu to bude dalej a aj ak je nosic, bude sirit dalej, autorke islo len o toto, ze nech je informovany a ak ma svedomie, tak bude chranit svoju partnerku.

@zuzana76 jasné to že to povie jemu a možno aj bývalému vedia sa zaradiť. A ona už viac pre nich nevie urobiť

dadis
6. mar 2026
@zuzana76

@dadis ano, ja viem, dokonca nakazit sa mozu aj partneri, ktori su si navzajom prvi partneri, tam je riziko nakazy okolo 3 %, ja som v tomto stara skola, uz by som si asi nikoho nenasla.

@zuzana76 Tak toto je pre mna nova informacia s tymi 3%. Ja som ockovana a mam pred hpv velky respekt. Kazdorocne som na prevencii. Ale neviem ako by som nalozila s informaciou, ze priatelova ex ma hpv. Asi nijak. Lebo liecit sa to neda, kondom tomu nie celkom vie zabranit..

zuzana76
6. mar 2026
@dadis

@zuzana76 Tak toto je pre mna nova informacia s tymi 3%. Ja som ockovana a mam pred hpv velky respekt. Kazdorocne som na prevencii. Ale neviem ako by som nalozila s informaciou, ze priatelova ex ma hpv. Asi nijak. Lebo liecit sa to neda, kondom tomu nie celkom vie zabranit..

@dadis vcera po precitani tejto temy som si to vyhladavala, my sme s manzelom svoji prvi a jedini, a aj tak vraj nejake riziko vzdy je, lebo sa to prenasa aj sliznicami, alebo z matky na dieta.

dadis
6. mar 2026
@zuzana76

@dadis vcera po precitani tejto temy som si to vyhladavala, my sme s manzelom svoji prvi a jedini, a aj tak vraj nejake riziko vzdy je, lebo sa to prenasa aj sliznicami, alebo z matky na dieta.

@zuzana76 Taketo sexualne spravanie je najucinnejsia prevencia. Ale takychto ludi, ako ste vy, je ozaj malicko. Ti budu medzi tymi 10% nenakazenymi.

zuzana76
6. mar 2026
@dadis

@zuzana76 Taketo sexualne spravanie je najucinnejsia prevencia. Ale takychto ludi, ako ste vy, je ozaj malicko. Ti budu medzi tymi 10% nenakazenymi.

@dadis da sa vraj nakazit aj kontaminovanymi predmetmi ako uteraky a pod.

timea301196
6. mar 2026

Normálne mu zavolaj a povedz mu, čo je zač. Ja som tiež mala od ex. Neriešila som to vtedy, úprimne? Teraz by som mu to povedala. Dala som sa očkovať minulý rok.

Strana
z3