icon

Ako prebieha interrupcia a čo k tomu potrebujem?

Včera o 06:06

Ahojte, nenájde sa tu nejaká ktorá v blízkej dobe podstúpila interupciu?
Neviete mi prosím povedať ako to prebieha, čo všetko k tomu treba, plus približnú cenu.
Prosím nechoďte na mňa s tým, aby som si to rozmyslela a že to budem ľutovať.
Som si toho vedomá, ale žiaľ nepoznáte situáciu tak prosím nesúďte. Ďakujem

luliu
Včera o 15:24
@anonym_58b8ef

Co k tomu potrebujes, byt tehu a najst mudr., ktory to rozmlazdi, vyskriabe, vysaje za cca 300€. A este sprosty rozum a to evidentne mas. Hor sa vrazdit. 🕐

@anonym_58b8ef úbohé a primitívne, prečo ako anonym? Veď buď hrdá na seba

mizoko
Včera o 15:31
@pr85

@anonym_autor Viem, že to nechceš počuť, ale nedá mi to. Daj tomu novému ľudskému životu v tebe šancu. O 3 roky ti bude hovoriť mama. A predpokladám, že "otecko" sa nezachoval ako chlap, ale to nie je dôvod, aby si sa svojho nenarodeného dieťaťa zbavila.

@pr85 ty si nepochopil čo písala? Či zase len máš potrebu rýpať a moralizovať? Napísala že takéto rady tu nechce. Ty fakt nedokážeš rešpektovať želanie niekoho iného. Manipulátor ako vysity

mizoko
Včera o 15:34
@anonym_58b8ef

Co k tomu potrebujes, byt tehu a najst mudr., ktory to rozmlazdi, vyskriabe, vysaje za cca 300€. A este sprosty rozum a to evidentne mas. Hor sa vrazdit. 🕐

@anonym_58b8ef ty si dobre uchylny/a. Toto je už na psychiatra.

anonym_f30183
Včera o 15:37
@anonym_f5c871

Zase hadky 😂 Autorka, tak 6m babatko milujes najviac na svete a jeho surodenec je nic?

@anonym_f5c871 zabavas sa, ze “zase hadky 😂”, ale prilozis do ohna… ziadne byt nemuseli, keby tu neboli taketo nevyziadane nazory, o co autorka hned v uvode poprosila

ivicatolic
Včera o 16:01

@anonym_autor video nemý výkrik/dokument/

anonym_89c73c
Včera o 16:25
@anonym_693fc9

@anonym_89c73c Si na seba hrdá, že si sa zbavila svojho nenarodeného dieťaťa a ešte si za to dokonca zaplatila? Máš aspoň štipku ľudskosti v sebe?

@anonym_693fc9 a ty na seba hrdá že sa staráš do maternice cudzej zeny do ktorej ta nic nieje?

anonym_0eed2e
Včera o 16:32
@anonym_c14534

@pr85 skús si príspevok, ešte raz prečítať. Dotyčná nepotrebuje kazanie. Potrebuje pomoc a pochopenie

@anonym_autor nerob to ,budeš ľutovať . 🥺🙏

autor
Včera o 16:38

Bože aká kopa premudrelých ľudí je na svete.. nemám slov.
Človek už aby držal hubu a nedovolil si sa na nič opýtať a riešiť.
V prvom rade sa všetci starajte o seba a o svoju rodinu, domácnosť… potom riešte druhých.
Ja sa nepýtam na vaše názory čo je správne a čo nie.
Takže ma to vôbec nezaujíma. A ani ma nezaujíma že ma potrebujú súdiť ľudia ktorý vedia konský.
Je to moje telo, moje rozhodnutie a moja voľba.
A stále tvrdím že niesom pevne rozhodnutá. Pýtam sa len nech mám jasno v tejto voľbe.
Takže všetky múdre ženy, ktoré kritizujú majte pekný deň a dúfam že vo svojom živote máte vy poriadok. 🙂

anonym_5216c3
Včera o 16:55

Platila som 600€, súkromná klinika. Nepotrebovala som nič, moja gynekologička ani nevie že som bola na zákroku. Zavolala som na kliniku, dali mi termín, ráno som prišla spravili mi predoperačné vyšetrenie a šla som na sálu. Celé to trvalo 10 minút, ešte som ostala chvíľu na izbe a pustili ma domov. Dohodli sme sa že na kontrolu prídem tam, nechcela som to mať v zdravotnej dokumentácii.

mizoko
Včera o 17:01
@ivicatolic

@ivicatolic hej,hej. Ďalšia čo nepochopila že tu nemá moralizovať.

simona92101
@anonym_f30183

Skús sa obrátiť na poradňu Alexis

@anonym_f30183 ta poradna jej v com pomoze?ked nema financie ani nikoho kto by jej pomohol,tak poradna jej to asi tazko zabezpeci..

mizoko
@anonym_693fc9

@anonym_89c73c Si na seba hrdá, že si sa zbavila svojho nenarodeného dieťaťa a ešte si za to dokonca zaplatila? Máš aspoň štipku ľudskosti v sebe?

@anonym_693fc9 a ty máš aspoň štipku mozgovej aktivity? Či len nevieš čítať?

anonym_f30183
Včera o 17:12
@simona92101

@anonym_f30183 ta poradna jej v com pomoze?ked nema financie ani nikoho kto by jej pomohol,tak poradna jej to asi tazko zabezpeci..

@simona92101 dajú jej informácie a pomôžu to spracovať, nie sú tu na prehováranie… sama autorka píše, že je to pre ňu naročné rozhodnutie, vedia psychologickým poradenstvom pomôcť aj po zákroku… niekto to možno nepotrebuje, ale myslím, že je fajn vediet aj o takejto moznosti

ivicatolic
Včera o 17:23
@mizoko

@ivicatolic hej,hej. Ďalšia čo nepochopila že tu nemá moralizovať.

@mizoko pýtaš sa ako prebieha interupcia, tam to máš jasne popísané

mizoko
Včera o 17:30
@ivicatolic

@mizoko pýtaš sa ako prebieha interupcia, tam to máš jasne popísané

@ivicatolic jasneeee. Je to propagandistický film z roku 1984. Ja viem o čom to je. Púšťali nám to v škole! Rovnako choré mozgy ako ty! A to svoje moralizovanie si nechaj do kostola. Ona chce vedieť,ako to prebieha na klinike. Nie ako to vyzerá z pohľadu fanatika.

autor
Včera o 17:35
@anonym_5216c3

Platila som 600€, súkromná klinika. Nepotrebovala som nič, moja gynekologička ani nevie že som bola na zákroku. Zavolala som na kliniku, dali mi termín, ráno som prišla spravili mi predoperačné vyšetrenie a šla som na sálu. Celé to trvalo 10 minút, ešte som ostala chvíľu na izbe a pustili ma domov. Dohodli sme sa že na kontrolu prídem tam, nechcela som to mať v zdravotnej dokumentácii.

@anonym_5216c3 kde ste boli prosím?

anonym_943255
Včera o 17:44

Ak dokážeš žiť s vedomím do konca života že si zabila svoje ešte nenarodené dieťa tak smelo do toho a choď na potrat.
Ak máš už teraz výčitky a rozmýšľaš nad tým čo spraviť tak nechaj si bábätko. Ja keby som na tvojom mieste tak si vyberiem druhú možnosť a bábo si nechám.

anonym_c14534
Včera o 17:46
@anonym_0eed2e

@anonym_autor nerob to ,budeš ľutovať . 🥺🙏

@anonym_0eed2e prečo si označila mňa? Ty tiež nechápeš,že potrebuje porozumenie a nie odsúdenie?

anonym_c14534
Včera o 17:47
@anonym_943255

Ak dokážeš žiť s vedomím do konca života že si zabila svoje ešte nenarodené dieťa tak smelo do toho a choď na potrat.
Ak máš už teraz výčitky a rozmýšľaš nad tým čo spraviť tak nechaj si bábätko. Ja keby som na tvojom mieste tak si vyberiem druhú možnosť a bábo si nechám.

@anonym_943255 ok,keď budeš v jej situácii,tak tak urob

anonym_5216c3
Včera o 17:48
@anonym_autor

@anonym_5216c3 kde ste boli prosím?

@anonym_autor Mediklinik, personál bol úžasný, snažili sa mi všetci maximálne vyhovieť.

simsalabim
Včera o 17:49
@ivicatolic

@ivicatolic nechcem vrat, len sa opytam - vies o tom, ze ten film bol zdiskreditovany? Ze napr urcite casti filmu boli ucelovo zrychlene, aby sa vyvolal dojem, ze plod “bojuje”?

mizoko
Včera o 17:53
@simsalabim

@ivicatolic nechcem vrat, len sa opytam - vies o tom, ze ten film bol zdiskreditovany? Ze napr urcite casti filmu boli ucelovo zrychlene, aby sa vyvolal dojem, ze plod “bojuje”?

@simsalabim jej to je jedno. Ako som napísala,je to propagandistický film starý vyše 40 rokov.

simsalabim
Včera o 17:55
@mizoko

@simsalabim jej to je jedno. Ako som napísala,je to propagandistický film starý vyše 40 rokov.

@mizoko moze byt, ale niekomu inemu mozno pomoze otvorit oci… ze nie vsetko, co im hovorili, je pravda.

mizoko
Včera o 17:56
@simsalabim

@mizoko moze byt, ale niekomu inemu mozno pomoze otvorit oci… ze nie vsetko, co im hovorili, je pravda.

@simsalabim nám to púšťali na strednej škole. Boli sme tam aj deti pod 18 rokov a rodičia o Tom ani nevedeli!

simsalabim
Včera o 17:59
@mizoko

@simsalabim nám to púšťali na strednej škole. Boli sme tam aj deti pod 18 rokov a rodičia o Tom ani nevedeli!

@mizoko ja aj moje deti sme sa tomu nastastie vyhli. Osveta je sice dobra, no mala by byt zalozena na faktoch. Navyse, slabsim povaham takyto film ale naozaj moze byt skor na skodu.

mizoko
Včera o 18:01
@simsalabim

@mizoko ja aj moje deti sme sa tomu nastastie vyhli. Osveta je sice dobra, no mala by byt zalozena na faktoch. Navyse, slabsim povaham takyto film ale naozaj moze byt skor na skodu.

@simsalabim hlavne by o Tom mali rozhodovať rodičia detí pod 18 rokov a nie učitelia kvôli fanatické mu presvedčeniu. Mňa to presvedčilo o Tom,že fanatizmus je mor a že každá žena má právo sa rozhodnúť sama na základe informácií od LEKARA a nie od nejakého filmára kt si tam dá čo mu vyhovuje. Navyše už sme sa niekam posunuli aj čo sa lekárstva týka a dávať stále do povedomia film spred 40 rokov je choré.

mizoko
Včera o 18:04
@simsalabim

@simsalabim a ak by ženy mali prístup k potratovej tabletke alebo sa im tak nenatahovala možnosť ísť na potrat,nemusel by sa potraty robiť v hraničnom termíne. Ale to tieto fanaticky nepripustia že ano

simsalabim
@mizoko

@simsalabim hlavne by o Tom mali rozhodovať rodičia detí pod 18 rokov a nie učitelia kvôli fanatické mu presvedčeniu. Mňa to presvedčilo o Tom,že fanatizmus je mor a že každá žena má právo sa rozhodnúť sama na základe informácií od LEKARA a nie od nejakého filmára kt si tam dá čo mu vyhovuje. Navyše už sme sa niekam posunuli aj čo sa lekárstva týka a dávať stále do povedomia film spred 40 rokov je choré.

@mizoko tak ten film natocil lekar, ale tendencne 🤷‍♀️

anonym_23c426

Ahoj autorka, je mi ľúto čo za správy tu musíš čítať. Ignoruj ich, ty sama najlepšie vieš ako sa rozhodnúť, cudzí ľudia ti môžu byt ukradnutí oni ti nepomôžu 😊 a teraz k veci, ak pôjdeš na zákrok v štátnej nemocnici musíš predtým absolvovať predoperacne vyšetrenia, čiže pobehať si ostatné oddelenia vybaviť termíny (čo môže byt komplikovanejšie a náročnejšie na čas ktorý to beží), najjednoduchšie je súkromná klinika kde telefonicky vybavis termín, ráno prídeš na príjem urobia ti všetky potrebné vyšetrenia tam čiže nemusíš nič predtým riešiť. Urobia zákrok zobudíš sa chvíľu tam ostaneš a ideš domov. To je cele 😊 veľa šťastia

mizoko
Včera o 18:06
@simsalabim

@mizoko tak ten film natocil lekar, ale tendencne 🤷‍♀️

@simsalabim to nič nemení na Tom,že ten film je brak starý cez 40 rokov. A potratova tabletka je tu už nejakú dobu. A ženy na SK k nej nemajú prístup. A tiež to naťahovanie času keď žena chce ísť na potrat. To sa potom samozrejme robia v hraničnom termíne.