icon

Ako zvládať pocity po interrupcii?

Včera o 19:27

Podstúpila som interupciu. Zo strachu čo bude ďalej, teraz prišli pocity ktoré som nikdy nezažila. Je mi to ľúto. Máte to nejaká tak isto? Ako sa s tým lepšie vyrovnať? Čo vám pomohlo?

Strana
z3
martinka13
Včera o 19:40

Neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Či niečo pomôže, neviem..

anonym_5074e6
Odpoveď bola odstránená
anonym_65f765
Včera o 19:43

iba čas pomôže, ale ani to nie je isé

autor
Včera o 19:51
@anonym_5074e6
Odpoveď bola zmazaná

@martinka13
@anonym_5074e6
Ženy prosím vás pýtam sa len tých čo mali rovnaké pocity, nechcem od nikoho súdiť.

anonym_d24dff
Včera o 19:52
@anonym_5074e6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_5074e6 daj jej pokoj. Musela si si kopnut? Je ti lepsie teraz?

Autorka kludne vyhladaj psychologa, casom sa to urcite zlepsi. Mysli na dovody, pre ktore si to spravila.

anonym_9364f8
Včera o 19:59

@anonym_autor musela som podstúpiť upt v 22tt… z vážnych zdravotných dôvodov je to polroka a nie je deň že nato nemyslím a to ja som to dieťatko tak veľmi chcela…nebola šanca na záchranu … ale teda k téme chce to asi len čas zo začiatku nebol deň že som neplakala nemala úzkosť dnes si spomeniem a som smutná ale už za každé neplačem a odôvodnim si prečo sa to vlastne stalo… neprejde to nikdy ale bude to časom bolieť menej a spomínať menej a menej..

maria1678
Včera o 20:00
@anonym_autor

@martinka13
@anonym_5074e6
Ženy prosím vás pýtam sa len tých čo mali rovnaké pocity, nechcem od nikoho súdiť.

@anonym_autor poradňa Alexis ti pomôže, ak si veriaca chod na spoveď

anonym_92ea81
Včera o 20:12
@anonym_5074e6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_5074e6 áno, budem ju ľutovať ak má čítat taketo sprosté komentáre. Kopla si si, si spokojná ? Nedeľná spoveď to vyrieši však ? 🤮

anonym_9ba0c5
Včera o 20:16
@anonym_5074e6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_5074e6 ty nie si normálna!!!!

anonym_e24c86
Včera o 20:21

@anonym_autor choďte na spoveď.

anonym_5b54ff
Včera o 20:24

@anonym_autor cas pomoze, hlavne sa v tej rane tolko nevrtaj. Urobila si rozhodnutie, vratit sa to neda, treba to prijat ako fakt. Pripadne vyhladat psychologa ak sa to zhorsi.
Btw tu si do teba akurat tak pridu kopnut, tak to velmi necitaj nech ta to neda dolu este viac.

anonym_c046cd
Včera o 20:26

@anonym_autor

NIKDY nepochopim, akoby si môže dať žena zabiť svoje DIEŤA. Rozum no to neberie, že TOTO NIEKTO DOKÁŽE OBHAJOVAŤ!!!

ČO je dôležitejšie ako život? Svojho! Dieťaťa!!!

???

Výhovorky peniaze, malý byt, zlý manžel,
Ale kto sa nechránil???

Bábätko za to môže??

Koľko dusiciek každý deň ide na druhý breh kvôli vlastnej matke?

maja22
Včera o 20:26

Daj dieťatku meno a popros ho o odpustenie. Ono ti ho dá, ver tomu. A potom, ako bolo povedané, ak si katolíčka, pomôže ti sviatosť zmierenia, poradia v Alexis a musíš odpustiť aj ty - sebe a tým, ktorí ti mali byť oporou a neboli… Odpustenie je tu kľúčové. Boh ti to po úprimnom vyznaní odpustí, najťažšie je odpustenie sebe samému…

anonym_0ae247
Včera o 20:30

@anonym_autor nemáme to tak isto, ja som si najprv zabezpečila istotu, zázemie a až potom dovolila mužovi má naplniť 😋 čo ti to pomôže...už len sa spamätať, život ide ďalej, hlavne sa z toho pouč, nesexuj, keď potom ľutuješ, raz po sexe, druhýkrát po potrate.

anonym_b88d56
Včera o 20:32

Nic,len cas.Ale toto je velmi specificke,slo o tvoje vladtne dieta.Zena to tak vnima,nebkl to plod,bolo to dieta.Ja poznam zenu,ktora sa s tym abi po 40 rokoch vnutorne nevysporiadala.

anonym_5c45c4
Včera o 20:37

Najlepšie je navštíviť psychológa, ktorý ti poradí ako s tými pocitmi ďalej pracovať a snažiť sa s tým ako-tak vyrovnať. Možno to bolo v tvojom prípade zlé rozhodnutie ale čas už nevrátiš, tak nezostáva nič iné ako s pomocou odborníka sa s tým pocitom naučiť žiť. Nemá zmysel sa dookola za to bičovať. Ale ani sa automaticky sama pred sebou obhajovať, že si urobila najlepšie, čo si mohla. Možno nie. Musíš len spracovať svoje emócie a to je ľahšie s odborníkom, nie je to hanba.

anonym_efcd4a
Včera o 20:39

Ak si veriaca chod na spoveď, rozhrešenie neviem či dostaneš. Zápal sviečku za dieťatko a popros ho o odpustenie
Ak nie si veriaca, aj tak si pohladaj na internete modlitbu, pomodli sa a zápal na cintoríne sviečku za dieťa

Prosím tá, zaobstaraj si dobrú antikoncepciu, nesexuj s chlapom, ktorý potom nevie prebrať zodpovednosť

Rataj s tým, že toto tá bude sprevádzať ešte dlho a možno aj cely život

loliki
Včera o 20:47

@anonym_autor Teba do toho dňa nenapadlo, že to budeš ľutovať? Nikdy si nečítala tu na MK alebo inde príbehy žien, ktoré mali po tom výčitky? Ženy majú problém zvládnuť aj samovoľný potrat. Veď to je taký šok pre organizmus, všetko je nastavené pre materstvo a z nejakého dôvodu sa nedarí... Ako zvládnuť výčitky v takomto prípade? Ľutovať a plakať, prosiť o odpustenie. Otec dieťaťa ťa k tomu dohnal?

anonym_df0930
Včera o 20:48

@anonym_autor ja ta sudit nebudem, ale poviem ti z vlastnej skusenosti. Vazne chod na spoved ... Ja som mala raz take problemy psychicky som to nedavala. Rano len som vstala a uz som na to myslela, vecer som zaspavala a uz som na to myslela cele dni som myslela len na to co som spravila v mladosti ( ziaden potrat) ... Kazdy ma svoje hriechy a proste ja som sla na spoved. Napisala som si to do predu na papier. Aby som v tom momente nemusela rozmyslat ako to povedat a co, proste som to precitala z papiera...
Velmi som sa bala . A ten knaz sa tak tesil ze som prisla , vazne som sa bala ze ma z tamad vyzenie ale nie nic take nenasledovalo. Myslim si , ze aj pre teba sa najde pochopenie. Ulavi sa ti na dusi aj na srdci ver mi . Ja som po tej spovedi bola odputana od toho co som spravila. Mrzi ma ako sa citis pretoze z casti viem ake to je ked ts nieco takto doslova prenasleduje... 🫤
Prajem ti aby tvoja dusa a svedomie nasli klud a pokoj...

nenne27
Včera o 20:50

Nemam taku skusenost...a bola som v situacii ked som nechcela byt tehotna :( ale neuvazovala som ani sekundu nad interupciou.ALE! Nesudim ta...vies co....zacni sa rozpravat s tym babetkom, vyplac sa mu....najdes odpustenie, urcite.posielam vela sil....
Choď na spoved...vyplac sa tam a vyrozpravaj...ale predtym si najdi naozaj dobreho spovednika...

anonym_9ba0c5
Včera o 20:51
@anonym_c046cd

@anonym_autor

NIKDY nepochopim, akoby si môže dať žena zabiť svoje DIEŤA. Rozum no to neberie, že TOTO NIEKTO DOKÁŽE OBHAJOVAŤ!!!

ČO je dôležitejšie ako život? Svojho! Dieťaťa!!!

???

Výhovorky peniaze, malý byt, zlý manžel,
Ale kto sa nechránil???

Bábätko za to môže??

Koľko dusiciek každý deň ide na druhý breh kvôli vlastnej matke?

@anonym_c046cd pozri sa do kalendára, je rok 2026, nie 1750, ženy už majú svoje práva. Moje telo je moje telo, môžem si s ním robiť čo sa mi zachce.

nenne27
Včera o 20:52
@loliki

@anonym_autor Teba do toho dňa nenapadlo, že to budeš ľutovať? Nikdy si nečítala tu na MK alebo inde príbehy žien, ktoré mali po tom výčitky? Ženy majú problém zvládnuť aj samovoľný potrat. Veď to je taký šok pre organizmus, všetko je nastavené pre materstvo a z nejakého dôvodu sa nedarí... Ako zvládnuť výčitky v takomto prípade? Ľutovať a plakať, prosiť o odpustenie. Otec dieťaťa ťa k tomu dohnal?

@loliki ale toto jej uz teraz nepomoze :( ani tomu dietatu :(

anonym_9ba0c5
Odpoveď bola odstránená
maja22
Včera o 20:57
@anonym_9ba0c5

@anonym_c046cd pozri sa do kalendára, je rok 2026, nie 1750, ženy už majú svoje práva. Moje telo je moje telo, môžem si s ním robiť čo sa mi zachce.

@anonym_9ba0c5 Však autorka si urobila so svojím telom a aj telom toho dieťatka, čo chcela. Úplne legálne. A predsa jej nie je dobre. Niekde asi bude problém, bezbrehá sloboda človeku šťastie nezaručuje…

anonym_ae3e97
Včera o 21:05
@anonym_5074e6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_5074e6 ty si 🐮 ( prelož si to ako pi*a)

anonym_efcd4a
Včera o 21:15
@anonym_9ba0c5

@anonym_9ba0c5 veď si aj urobila so svojim telom čo chcela, napriek tomu nešťastná je
Ani fakt že je rok 2026 nezaručuje že keď si urobí čo chce, že nebude niesť zodpovednosť a neozve sa svedomie

loliki
Včera o 21:16
@anonym_9ba0c5

@anonym_9ba0c5 Ale s telom toho druhého nie.

anonym_fddf9d
Včera o 21:23

@anonym_autor nech už bol dovod akýkoľvek,to vieš len ty..rozlúč sa s tým.človiečikom...vždy bude tvoje prvé aj ked nemalo možnost byť tu s tebou...nevycitaj si to....rozhodla si sa a uz to nevratis....kup si balon ..chod niekde kde budes sama a povedz mu vsetko...ze by si sa rozhodla inak aby ti odpustilo....vypusti balonik....plac ak potrebujes...

loliki
Včera o 21:25
@nenne27

@loliki ale toto jej uz teraz nepomoze :( ani tomu dietatu :(

@nenne27 A čo jej teraz pomôže?

anonym_9ba0c5
Včera o 21:26
@loliki

@anonym_9ba0c5 Ale s telom toho druhého nie.

@loliki ak žije v mojom tele, tak áno, môžem si robiť čo chcem

Strana
z3