icon

Ako prebieha interrupcia a čo k tomu potrebujem?

15. mar 2026

Ahojte, nenájde sa tu nejaká ktorá v blízkej dobe podstúpila interupciu?
Neviete mi prosím povedať ako to prebieha, čo všetko k tomu treba, plus približnú cenu.
Prosím nechoďte na mňa s tým, aby som si to rozmyslela a že to budem ľutovať.
Som si toho vedomá, ale žiaľ nepoznáte situáciu tak prosím nesúďte. Ďakujem

anonym_f10cf8
16. mar 2026
@elisebah91

Daj na adopciu, anonymný pôrod. Nemusíš hneď zabiť život dieťaťa ako muchu na okne. Už tu je, žije, len mu daj šancu pokračovať ďalej v žiti. Daj ho na adopciu. A raz, keď bude dosť staré a skúsené pochopí že život je dar a poďakuje ti aj keď ťa nepozná.

@elisebah91 prečo by mala darovať dieťa ? Potrat je ľahší
Navyše bude mať brucho a zrazu dieťa nič však ?
A že sa jej poďakuje ? Blud ako nič
Bude ju nenávidieť lebo sa ho vzdala len tak

anonym_935012
16. mar 2026
@anonym_f10cf8

@pr85 nieje to žiadna irónia , prečo by mala mať deti keď nechce ? Za to je zlá že nechce urevaneho pankcharta ktorý stojí veľa času nervov a peňazí ?

@anonym_f10cf8 trepes strasne odveci. Keby nechcela ,,urevaneho pankharta" tak asi nema doma ani to 6 mesacne dieta, ktore mimochodom podla vlastnych slov miluje. Vsetky tvoje komenty su tendencne a mimo. Tiez ked nemas co rozumne napisat, vtedy mlcat je zlato. Myslis si, ze ona v tejto situacii sa bude z toho tesit a ked ju potlapkas po pleci a zaklames ako dobre robi aka je sikovna? Ved je to chore robit propagandu na vrazdu.

@autorka niekedy to v zivote vyzera, ze sme v slepej ulicke a ze nemame inu moznost, resp. vidime len jedno riesenie. Ale vzdy su minimalne dve moznosti ako sa rozhodnut. Rozhodnutia zo strachu vacsinou nebyvaju spravne.

Jasne, ze potrat sa pre teba momentalne javi ako ta lepsia a lahsia moznost. Ale je to len docasne riesenie, ktoreho dosledky ta neskor mozu dobehnut. Zvlast ak mas nejake svedomie a uz teraz o tom pochybujes.
Dalsia vec je, ze teraz na druhe dieta vhodny cas nie je. Ale ak tam pojdes a das si ho vziat, uz mozno nikdy druhe dieta nebude.

Na vasom mieste by som zvazila moznost, aby muz vratil zo zahranicia, aby bol k dispozicii aj doma. Predsa je to vase spolocne dieta a potrebuje oboch rodicov, otca takisto ako matku a ty budes potrebovat jeho pomoc tiez.

Zien co olutovali potrat a chceli by to vratit spat ak by sa dalo, je podstatne viac ako tych, co sa rozhodli ist sice tazsou cestou ale dieta si nechali. Naozaj len takmer nikto nelutuje, ze to dieta, ak uz prislo do rodiny, tak ho ma a miluje a skoro vzdy je velkym pozehnanim pre celu rodinu 💙

anonym_f10cf8
16. mar 2026
@anonym_935012

@anonym_f10cf8 trepes strasne odveci. Keby nechcela ,,urevaneho pankharta" tak asi nema doma ani to 6 mesacne dieta, ktore mimochodom podla vlastnych slov miluje. Vsetky tvoje komenty su tendencne a mimo. Tiez ked nemas co rozumne napisat, vtedy mlcat je zlato. Myslis si, ze ona v tejto situacii sa bude z toho tesit a ked ju potlapkas po pleci a zaklames ako dobre robi aka je sikovna? Ved je to chore robit propagandu na vrazdu.

@autorka niekedy to v zivote vyzera, ze sme v slepej ulicke a ze nemame inu moznost, resp. vidime len jedno riesenie. Ale vzdy su minimalne dve moznosti ako sa rozhodnut. Rozhodnutia zo strachu vacsinou nebyvaju spravne.

Jasne, ze potrat sa pre teba momentalne javi ako ta lepsia a lahsia moznost. Ale je to len docasne riesenie, ktoreho dosledky ta neskor mozu dobehnut. Zvlast ak mas nejake svedomie a uz teraz o tom pochybujes.
Dalsia vec je, ze teraz na druhe dieta vhodny cas nie je. Ale ak tam pojdes a das si ho vziat, uz mozno nikdy druhe dieta nebude.

Na vasom mieste by som zvazila moznost, aby muz vratil zo zahranicia, aby bol k dispozicii aj doma. Predsa je to vase spolocne dieta a potrebuje oboch rodicov, otca takisto ako matku a ty budes potrebovat jeho pomoc tiez.

Zien co olutovali potrat a chceli by to vratit spat ak by sa dalo, je podstatne viac ako tych, co sa rozhodli ist sice tazsou cestou ale dieta si nechali. Naozaj len takmer nikto nelutuje, ze to dieta, ak uz prislo do rodiny, tak ho ma a miluje a skoro vzdy je velkym pozehnanim pre celu rodinu 💙

@anonym_935012 nikto jej neklame a spamataj sa
To nieje vražda inak by to nebolo legálne zamysli sa nad sebou
Ideš jej silou mocou robiť výčitky ? To je úbohé

simsalabim
16. mar 2026
@anonym_935012

@anonym_935012 toto: Naozaj len takmer nikto nelutuje, ze to dieta, ak uz prislo do rodiny, tak ho ma a miluje a skoro vzdy je velkym pozehnanim pre celu rodinu - vies statisticky podlozit?
Ale ano, su zeny, ktore to lutuju a zeny, co nie. Aj tu nedavno jedna pisala, ze tehotenstvo lutuje. Kazda je ina.

duricova06
16. mar 2026

@anonym_autor nerob to! Všetko sa dá zvládnuť! Budeš ľutovať!a druhá vec myslí nato že po zákroku už možno ďalšie deti nebudeš môcť mať alebo minimálne to nepôjde ľahko!

lucia147852
16. mar 2026

Autorka, ľahšia cesta nie je vzdy tá správna. Tvoje druhé dieťa je rovnako reálne ako to prvé, ktoré ako vravíš miluješ najviac na svete. Nie je o nič menej. Vyrástol by z neho rovnako krásny a vzácny človek. Ja dokážem pochopiť takéto rozhodnutie ženy v ťažkých s komplikovaných situáciách. Ale v situácii ako je vaša nie. Prepáč. Mať nechránený sex a potom ísť na potrart aj keď nemusím, ale je to tak ľahšie je detinské a nezodpovedne. Vzdy sa dá ubrať z nárokov. Prvé dieťa nepotrebuje mega, extra veci na úkor života druhého. Ak partner pracuje v zahraničí, hádam tam nie je pre par drobných a vzdy si vie zobrat aj ďalšiu prácu ak je to nevyhnutne.

mizoko
16. mar 2026
@lucia147852

Autorka, ľahšia cesta nie je vzdy tá správna. Tvoje druhé dieťa je rovnako reálne ako to prvé, ktoré ako vravíš miluješ najviac na svete. Nie je o nič menej. Vyrástol by z neho rovnako krásny a vzácny človek. Ja dokážem pochopiť takéto rozhodnutie ženy v ťažkých s komplikovaných situáciách. Ale v situácii ako je vaša nie. Prepáč. Mať nechránený sex a potom ísť na potrart aj keď nemusím, ale je to tak ľahšie je detinské a nezodpovedne. Vzdy sa dá ubrať z nárokov. Prvé dieťa nepotrebuje mega, extra veci na úkor života druhého. Ak partner pracuje v zahraničí, hádam tam nie je pre par drobných a vzdy si vie zobrat aj ďalšiu prácu ak je to nevyhnutne.

@duricova06
@lucia147852 vy ste vychodili aspoň základnú školu? Lebo evidentne čítanie s porozumením vám nejde. Hneď v úvode písala že takéto komentáre si tu neželá. Ale nie,vy musíte moralizovat. Si proti potratom? Tak naňho nechoď! Jedná sa o tvoje telo? Ak nie tak sa nestaraj! Je to také jednoduche. Nevieš poradiť ohľadom otázky tak radšej mlc.

autor
16. mar 2026
@anonym_f10cf8

@anonym_autor Autorka veľmi ťa chválim konečne normálna žena 👌🏻
Sama zistíš že to je najlepšia voľba
Decko by ti zničilo postavu všetko , starať sa o to , nevieš či bude zdravé , aké bude , náklady atď ...užívaj si života plnými dúškami a keď sa raz náhodou na to budeš cítiť spravíš si ďalšie , ale nemusíš mať žiadne nikto ťa nenúti
Aj tak sú ženy ktoré rodia ako cigáni 🤣
Ale správne rozhodnutie 💯
Nech všetko dobre dopadne

@anonym_f10cf8 dosť hlúpy komentár… nejde mi o zničenú postavu, keďže jedno “decko” už mám. Ale ďakujem za koment 🙂

mizoko
16. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_f10cf8 dosť hlúpy komentár… nejde mi o zničenú postavu, keďže jedno “decko” už mám. Ale ďakujem za koment 🙂

@anonym_autor tuná sa opäť zbehla tlupa kriziakov kt majú evidentne problém s pochopením písaného textu 😌

autor
16. mar 2026

No vážení, tu asi by som uzavrela túto tému. Nakoľko som dostala dosť názorov. Či prijateľných alebo nie.
Neviem teda či si idem zabiť dieťa, keďže je to ešte len zárodok.
Viac by ma mrzelo, keby potratím alebo neviem dať tomu bábätku to, čo bude potrebovať.
Každému sa ľahko súdi, ale len málo kto sa vie vžiť.
Neviem z kade beriete to že sex bol nechránený a veci podobné.. častokrát vie ochrana zlyhať a teda nestalo sa to určite prvýkrát.. je xy prípadov.
To či svoje prvé dieťa milujem viem lepšie ja ako vy.
Ročnému dieťaťu človek ťažko vysvetlí, že teraz musí počkať lebo sa potrebujem postarať o druhé bábätko.
Hlavne keď to bude v obdobím, kedy začne behať, rozprávať, bude chcieť viac pozornosti.
Priateľ robí celé dni od rána do večera. Okrem nedele.
Je preč 3 týždne a 10 dní s nami.. a teda druhú prácu si nemá ako nájsť.
Keďže ten čas kedy je s nami je vzácny a nechce ho tráviť niekde v inej práci.
To že robí v zahraničí neznamená, že máme peňazí na rozdávanie. Bývanie niečo stojí, strava, oblečenie, plienky, mlieko a veci podobne…
Ja som vás na začiatku prosila že nepotebujem počúvať názory.
Maximálne ste mi tým spravili len zle.
Nikde som nepovedala na 100% že a teraz idem na potrat a mám na saláme.
Je to jedna z možnosti.
A stále som viac priklonená k tomu nechať si ho ak keď viem že to bude náročné.
Keďže si uvedomujem všetky následky ktoré za tým sú.
Takže do budúcna buďte viac ľudskí. Neuškodí to. 🙂

autor
16. mar 2026
@anonym_autor

No vážení, tu asi by som uzavrela túto tému. Nakoľko som dostala dosť názorov. Či prijateľných alebo nie.
Viac by ma mrzelo, keby potratím alebo neviem dať tomu bábätku to, čo bude potrebovať.
Neviem z kade beriete to že sex bol nechránený a veci podobné.. častokrát vie ochrana zlyhať a teda nestalo sa to určite prvýkrát.. je xy prípadov.
Ročnému dieťaťu človek ťažko vysvetlí, že teraz musí počkať lebo sa potrebujem postarať o druhé bábätko.
Hlavne keď to bude v obdobím, kedy začne behať, rozprávať, bude chcieť viac pozornosti.
To že robí v zahraničí neznamená, že máme peňazí na rozdávanie. Bývanie niečo stojí, strava, oblečenie, plienky, mlieko a veci podobne…
Je to jedna z možnosti.

@anonym_autor a hlavne ešte keď máte svokru, ktorá sa stará do vecí do ktorých ju je nič, tiež to človeka potom mrzí a premýšľa a nerobí mu to dobre.. ale myslím že nemusím nikomu nič vysvetľovať a hlavne nie cudzím ľudom
Takže ďakujem vám všetky na názory či už s pochopením alebo nie. 🙂

anonym_5ced4a
16. mar 2026
@pr85

@anonym_0c7de5 Aj keby som sa dal preoperovať na ženu (a ja mám svoj penis a semenniky rád a nikdy by som sa ich nevzdal), tak by som byť tehotná nemohol. Pri tomto druhu zákrokov ti nikdy nespravia maternici, vaječníky..., len tí vymodeluju dieru, ktorá má pripomínať vagínu. Takže tehotenstvo je nemožné.

@pr85 ...a práve preto, že ženou nie si a nikdy nebudeš,neprehovaraj ženu, ktorá sa už rozhodla.Verim, že sa nerozhodovala ľahko a nerozvážne,a preto nepotrebuje mať zasadeneho chrobáka pochybností v hlave

anonym_6e3c85
16. mar 2026
@pr85

@anonym_autordakujem ti za odpoveď. A nemala by si nejakú babku, ktorá by ti mohla pomôcť, prípadne, že by si priateľ našiel prácu v mieste bydliska a vedel by ti pomôcť?

@pr85 vieš prečo sa na každého s tvojim názorom znesie taká spŕška? Lebo takéto názory kladú veľmi otvorene reflexiu vlastných zlyhaní a obáv. Počuť pravdu je veľmi nepríjemné.
@anonym_autor chceš zabiť vlastné dieťa, bude z teba vrah a z lekára, ktorý ti to vykoná nájomný vrah. Nie vybrať zhluk buniek, nie niečo, ale vlastné dieťa, ktoré buď roztrhajú, ale chemicky otrávia. To nie je odsudzovanie, to je konštatovanie faktu. Ak si s tým ok, tak je to už potom výlučne záležitosť tvojho svedomia, ale je hlúpe hrať sa na klamstvo. Možnosti sú vždy, keď by sa dieťa narodilo, tak by prvé malo už rok, to je úplne ideálny vekový rozostup, situácia v rodine sa tiež môže zmeniť, sú poradne, ktoré sa zameriavajú na takéto problémy a poradia v akejkoľvek oblasti, ak dieťatko nechceš, tak ho môže milovať niekto iný.

anonym_f5c871
16. mar 2026

Ja hlavne nechapem, ako mozu zeny - mamy (!!!) tlapkat po pleci zeny, co si chcu odstranit plod z tela nasilu. Ja proste nechapem. To skutocne nemate stipku citu? Akoze co sa z toho embrya stane? Steniatko? Maciatko?
Ked vam niekto napise pravdu, ze v zasade je to vrazda, idete sa zblaznit, ale ved to tak je!
@mizoko ty tu hucis na kazdy koment, ale v kazdej potratovej teme si ako doma ;) Evidentne mas prehlad, ktovie kolko deti si poslala do čavesu ty.

anonym_f6dfc8
16. mar 2026
@anonym_autor

Je to jedna z možnosti.

@anonym_autor Lepšie by sa ti počúvalo o pár rokov od dieťaťa, že prečo nemá súrodenca, že by možno chcel/a sestru alebo brata? A ty mu na to, no vieš... Chceš od iných, aby boli ľudskí... Preboha, žena, je to tvoje dieťa. Nečuduj sa, že sa tu niekto rozdrapuje, aj mne sa to ťažko počúva, že si jedna matka dokáže zabiť vlastné dieťa, že nad tým vôbec uvažuje. Ty by si mi poradila čo, ak by som otehotnela, mám dieťa vo veku tvojho? Ty by si radila potrat?

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f5c871

Ja hlavne nechapem, ako mozu zeny - mamy (!!!) tlapkat po pleci zeny, co si chcu odstranit plod z tela nasilu. Ja proste nechapem. To skutocne nemate stipku citu? Akoze co sa z toho embrya stane? Steniatko? Maciatko?
Ked vam niekto napise pravdu, ze v zasade je to vrazda, idete sa zblaznit, ale ved to tak je!
@mizoko ty tu hucis na kazdy koment, ale v kazdej potratovej teme si ako doma ;) Evidentne mas prehlad, ktovie kolko deti si poslala do čavesu ty.

@anonym_f5c871 ty vieš o mne veľké trt 😌 ber ruženec a choď radšej obstastnovat farára. Že ja som na potrat nikdy nešla neznamená,že to budem vyhovárať iným ženám. Majú právo volby. A také ako ty by najradšej prikázali co so svojím telom môžu a čo nemôžu robit. Ešte raz to zopakujem: je to tvoje telo? Nie je! Tak cuš! Na otázku odpovedať nevieš,len súdis druhých. To ti ide. Ja narozdiel od teba nemám potrebu strkať sa iným do života a písať o vraždení! Veď vy ste sa tu zišli banda uchylacok! Vadí ti že ja píšem v témach o potratovh na obranu toho,že každý má právo rozhodnúť o svojom tele. Ale nevadí ti,že sa ako sršne vrhate celá tlupa na jednu ženu. Prípadas si tak lepšia? Ale nie si 😉 a tie tvoje osobne útoky na mňa sú len taká čerešnička na tejto tvojej ubohosti. Vieš aj niečo iné než osobné útočiť?

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@anonym_autor Lepšie by sa ti počúvalo o pár rokov od dieťaťa, že prečo nemá súrodenca, že by možno chcel/a sestru alebo brata? A ty mu na to, no vieš... Chceš od iných, aby boli ľudskí... Preboha, žena, je to tvoje dieťa. Nečuduj sa, že sa tu niekto rozdrapuje, aj mne sa to ťažko počúva, že si jedna matka dokáže zabiť vlastné dieťa, že nad tým vôbec uvažuje. Ty by si mi poradila čo, ak by som otehotnela, mám dieťa vo veku tvojho? Ty by si radila potrat?

@anonym_f6dfc8 ešte to nie je dieťa. A ty sa vráť na základnú doučiť sa čítanie s porozumením. A zopakuj si aj obcianku - presnejšie tému Ľudské práva

anonym_f6dfc8
16. mar 2026
@mizoko

@anonym_f6dfc8 ešte to nie je dieťa. A ty sa vráť na základnú doučiť sa čítanie s porozumením. A zopakuj si aj obcianku - presnejšie tému Ľudské práva

@mizoko Mňa nezaujíma, že sa plod nepovažuje za človeka z pohľadu práva. Všetky moje deti sú tu preto, lebo som tie plody nedala zabiť. Nepotrebujem zákony na to, aby som mala morálku.

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f5c871

@anonym_f5c871 koľko detí si si vzala z decaku? Koľkým robis buddyho? Koľkým rodinám ktoré sú v zlej situácii pomáhas? No pochval sa. Lebo mať plnú hubu kecov o Tom,že potrat je vražda ale už sa nestarat až sa dieťa narodí do zlých podmienok je fakt úbohé. Myslíš,že deťom v decaku sa žije skvelo? V 18 ich výkopnu na ulicu a staraj sa o seba same. A čo dieťa ktoré žije v nevyhovujúcich podmienkach? V špine,rodičia pijú,fetuju,nestarajú sa oňho. Vedela by som tu toho popísať veľa. Takže? Koľkým rodinám pomáhas? O koľko detí z decaku sa staráš? Robíš aspoň niekde dobrovoľníka napríklad pre rómske deti? Koľko jedla mesačne kupuješ pre takéto rodiny a dávaš do zbierky?

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@mizoko Mňa nezaujíma, že sa plod nepovažuje za človeka z pohľadu práva. Všetky moje deti sú tu preto, lebo som tie plody nedala zabiť. Nepotrebujem zákony na to, aby som mala morálku.

@anonym_f6dfc8 a ako morálne je dieťa vynosiť a potom ho týrať? Ako morálne je dieťa priviesť do rodiny kde mu nemajú čo dať jesť ani nemá kde poriadne spať? Ako morálne je že sa dieťa narodí ale matka ho hodí do kontajnera? Ale hlavne že sa narodí. Ako morálne je dať dieťa do decaku kde sa síce postarajú,ale v 18 ho výkopnu a staraj sa o seba same? Vieš koľko takých deti konci ako bezdomovci alebo na drogách? Ty morálka!

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@anonym_f6dfc8 o koľko detí z decakov sa staráš? Koľkým rodinám v núdzi pomáhas? Koľkým deťom robíš buddyho? Koľkým mladým ženám čo ostanú samé chodíš pomáhať aby sa mohli aspoň trochu vyspať a nezosypali sa? Koľko mesačne dávaš na jedlo pre takéto rodiny do zbierky? Koľkým zháňas oblečenie,hračky,školské pomôcky? Pochval sa

anonym_f6dfc8
16. mar 2026
@mizoko

@anonym_f6dfc8 a ako morálne je dieťa vynosiť a potom ho týrať? Ako morálne je dieťa priviesť do rodiny kde mu nemajú čo dať jesť ani nemá kde poriadne spať? Ako morálne je že sa dieťa narodí ale matka ho hodí do kontajnera? Ale hlavne že sa narodí. Ako morálne je dať dieťa do decaku kde sa síce postarajú,ale v 18 ho výkopnu a staraj sa o seba same? Vieš koľko takých deti konci ako bezdomovci alebo na drogách? Ty morálka!

@mizoko Autorkino decko, ak ho nedá do bio odpadu, bude mať pekný život. A podľa teba je opakom potratu týranie, kontajner a decák? 😀 Roztomilé

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@mizoko Autorkino decko, ak ho nedá do bio odpadu, bude mať pekný život. A podľa teba je opakom potratu týranie, kontajner a decák? 😀 Roztomilé

@anonym_f6dfc8 pýtam sa koľkým deťom ty osobné pomáhas! Stále si neodpovedala. Takže? Ja pomáham so zbierkami konkrétnym rodinám. A čo ty? Ty si tu písala o morálke a ja sa pýtam,ako morálne je to všetko čo som napísala. Lebo ženy nechodia na potrat len tak z pasie. Že ty si to myslíš je tvoj problém. A pokiaľ viem štatistiky ukazujú,že množstvo potratov klesá. Ty morálka!

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@anonym_f6dfc8 a krásne ho voláš - decko 😌 z teba láska k blížnemu len srsi. Ty len chces určovať kto čo môže a srdí tá,že nemôžeš 😂😂😂😂

anonym_484d99
16. mar 2026

Keby sa tak niektore zeny starali o svoje maternice 😉

anonym_f6dfc8
16. mar 2026
@mizoko

@anonym_f6dfc8 pýtam sa koľkým deťom ty osobné pomáhas! Stále si neodpovedala. Takže? Ja pomáham so zbierkami konkrétnym rodinám. A čo ty? Ty si tu písala o morálke a ja sa pýtam,ako morálne je to všetko čo som napísala. Lebo ženy nechodia na potrat len tak z pasie. Že ty si to myslíš je tvoj problém. A pokiaľ viem štatistiky ukazujú,že množstvo potratov klesá. Ty morálka!

@mizoko O bábätká je bitka, strašne trepeš. Mala by si sa premenovať z MIzoko na MImo. 😀

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@anonym_f6dfc8 mňa nezaujíma tvoja snaha starať sa inym ženám do maternic 😁 a autorku ani toľko 😂😂😂😂 ty etalon moralky

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@mizoko O bábätká je bitka, strašne trepeš. Mala by si sa premenovať z MIzoko na MImo. 😀

@anonym_f6dfc8 ešte raz o koľko detí z decaku sa staráš ty osobné! Koľkým rodinám pomáhas? Koľko nakupujete do zbierky pre takéto rodiny? Koľkým osamelým matkám pomáhas? A trepeš ty 😌 o bábätká bitka je,ale ten proces je tak náročný,že sa veľa uchádzačov vyradí. Ty si ani neskúšala nejaké si z decaku vziať 😂

mizoko
16. mar 2026
@anonym_f6dfc8

@anonym_f6dfc8 a zase osobné útoky 😂😂😂 keď dochádzajú argumenty nastupuje agresivita 😁

anonym_f6dfc8
16. mar 2026
@mizoko

@anonym_f6dfc8 a zase osobné útoky 😂😂😂 keď dochádzajú argumenty nastupuje agresivita 😁

@mizoko 😀 😀 😀