Ako riešiť časté svrbenie a pálenie?
Ahojte ženy. Píšem sem už ako zúfalá, na dne, vyčerpaná žena, ktorá to už psychicky nezvláda.
Prosím o radu.
Mám neustále svrbenie a pálenie zospodu a neustáli diskonfort. Mám pocit, že chodím na stery ako na hodiny klavíra a stále iba počúvam, že výsledky sú negatívne, že mi nemajú čo dať kedže tam nič nie je. Niekedy sa objaví candida, ktorú preliečim a svrbenie opat pride po skončení ms. Keď mam ms žiadne svrbenie nemám. Nonstop sa musím holiť zo spodu, každy druhý deň lebo sa idem zblázniť ako ma všetko dráždi a svrbí. Potom to tam mám brutálne rozdráždené, štípe to až mi tečú slzy keď som na wc a takto dookola. Niekedy je to lepšie inokedy nemôžem ani chodit ale vkuse niečo. Mám doma 2 ročnú dcéru a ja už som tak nervózna z tohto celého, že už mám pocit že to ďalej nezvládnem. Nevládzem už takto ďalej žiť. Je to tak príšerne náročné na psychiku, že už mi behalo po rozume kadečo. Doma mám chlapa, ktorý ako zdravý muž potrebuje sex, ale ten u mňa moc nenachádza a už som si aj poplakala že čo ak si zachvílu najde niekoho iného. Chápem aj jeho ale či dostatočne chápe aj on mňa to už neviem. Keď mu každučkú chvilu opakujem, ze zase mam problemy tak si myslim ze to uz aj jeho prestáva baviť.
Poraďte mi prosím ako to môžem riešiť vážnejšie?
Chodím aj na imunologiu ale tam mi dala len odporúčanie na užívanie probiotík ale nemám pocit že to nejako rieši moj problém. Ja už som naozaj na dne…
@vanilkovazmrzka toto tesať do kameňa, toto jej robí podľa mňa zle
Ja mam taky zlty vytok. Ked zacne vytekat okamzite ma vsetko svrbí. Mna nesvrbia miesta kde sa holim, ale otvor a pysky ked to tak uz mam napisat. A neviem preco sa to furt deje
No lebo furt robíš niečo rovnako! Ja na Tvojom mieste dotiahnem muža za uši k urologovi a zmením gynekologicku a svoje návyky!
@sashka22 ja uz ku gynokologovi ani nechodim kvoli tomu ze mi nevedel pomoct ale chodim do CAR vkuse na stery. A čo s tym ma chlap nechápem kedze spolu nespavame? 😭
V CAR mi len hovoria, že je všetko v poriadku, potom som isla znova na opakovanu kultivaciu a znova… na imuno som len pocuvala ako mozem reagovat na zmenu hormonov a mam uzivat probiotika, mam si kupit nejaky prostriedok na znizenie ph, uzivat vitamin D a ze moze sa to tehotenstvom upravit. Lenze nemam byt ako tehotna kedze spolu nemozeme ani spavat. Snazili sme sa o dieta 3 mesiace s pomocou liekov, sledavania cyklov, injekcie atd lenze potom som to prerusila kvoli tymto problemom ze nemozem mat sex. A cez toto svrbenie ani nechcem s muzom spavat bez kondomu pre istotu. Takze preto uz neviem ako dalej. Od nikoho sa nic nedozviem, tak preto neviem ako by som to mohla riesit hlbsie.
Ja som tento rok mala niečo podobné, mám 35 rokov a nikdy som žiadny gyn.problém nemala ale tento rok som sa nevedela zbaviť svrbenia. V steroch som mala sice nejake baktérie ale vraj bežna sučasť vag.flory. Pre istotu ma preliečil atb, potom nejake dezinfekčne čipky lebo atb nezaberali, ani masť, ani čipky ..svrbenie pyskov neustale. Nakoniec mi zabralo asi kombo kremu s kys.hyaluronovou (na podrazdenu pokozku ) a vag.probio. Skusila by som vaginalne probitiotika. Dlhodobo, nie že deň-dva a koniec.
Svrbenie môže byt aj suchostou. U mna to uz bol kolotoč - atb zabilo všetko, aj to dobré.
Klopem - zatial ok. Tieto horucavy tiez nie su velmi prospešne, plus intimka k tomu...
Drzim velmi palce aby sa Ti ulavilo. Viem aka musis byt uz nestastna. Ja som bola zufala tiež už.
Nech Ti predpise Dr Gynoflor. Aj 2 balenia vyber. Nie obden ale denne vzdy na noc. Vyskusaj.
Urcite prestat holit a pouzivat roznu chemiu, t.j. priravavky na intimnu hygienu. Mne to rovnako gynekologicka odporucala, ze umyvat cistou vodou a neholit. Par dni budu dorastajuce chlpky neprijemne...
Tie chlpy by som na tvojom mieste dala odstrániť laserom keď ťa tak dráždia
Skus si kupit multigyn actigel, mne aj kamoskam dost pomohol 🙂
Je to jednoznačne kvôli intimkam 24/7 , veď to je nad slnko jasné, zaparene celý deň.
@pe_mi tak mi poraď ako to riešiť bez intimiek keď mám každodenny vytok a vkladam tie probiotika ktore nonstop vytekaju? Mam menit gatky kazdu hodinu?
Za pokus by mi to určite stalo keby som sa trápila s tým ako Ty....ale Ty už nechceš robiť nič len sa sťažovať
Skúsila si tieto?
https://www.gentleday.pink/anionove-absorpcne-i...
Joj čítala som diskusiu a veľmi neporadím, len ze drz sa ! Možno skus ešte grepové kvapky, oreganovy olej, mohol by pomôcť na tie candidy, sú aj cukríky, olej je hnusný. Precitaj si nieco o ňom.
zbytocna tema vsetko odmietas a sposobujes si to cele sama svojiminzvykmi ktore odmietas menit
ak treba niekomu nieco odporucat tak tvojmu muzovi ze nech toto uz dalej neznasa a ide o dum dal, tvoj problem je v hlave
Nepomôžu ti žiadne probiotiká, lebo odmietaš sa prestať holiť a môže ti aj celý MK napísať, že intímky ti škodia a ideš ako obohratá platňa. Nepoznám ťa, ale teraz si fakt protivná! Tak chcela si radu alebo nie?
Keď sa oholis natri sa kokosovým olejom, zájdi aj do vnútra. A aj lyžičku denne ráno nalačno. Bio panenský.Predlz interval holenia. Penu vyluc, intimky tiež, aspoň na doma a na moc.aspoň na týždeň sa vyhni sladkému. A nasaď probiotiká, kľudne aj vo forme bryndze a kyslej kapusty.drzim palce
Ahoj, tiež to tak mavam ale len výlučne týždeň pred každou mestruaciou. Cez ms sa mi uľaví. Ja už som si na to zvykla keďže mi nic nepomahalo. Každopádne cítim z teba tu zufalost. Podľa mňa si to s partnerom prenášate navzajom, treba ho preliečiť a poriadne
Skus si kúpiť Cannesten klotrimazol. Prvý pocit taký trocha zvláštny, ozaj len 2 sec. a potom úľava.
Pýtala si sa na radu,píšem,prečo to máš.
Mať každý deň tabletky a pomedzi to probiotiká, či nejaké lieky na vkladanie do pošvy.a mať dobré stery a výsledky?treba to všetko stopnúť.tvoje ph, celá pošva je rozhádzaná.vymen gynekológa,aj dvoch ,troch , veď toto nie je udržateľné.totalny diskomfort pre teba samu a o manželovi nehovorím
Niečo nemáš v poriadku
Nech to vyriešiš k spokojnosti , veľa šťastia
A nepoužívať intim gel s laktobacilmi? Mne vravela doktorka že tie sa potom premnožia a robia takéto problémy ale s tým sa už nedá nič robiť.
Áno,máš meniť prádlo kľudne aj kazdu hodinu. Ono to časom prejde a hlavne nedávaj si stále nejaké tabletky,veď tvoje telo už ani nevie ako má reagovať. Aspoň to vyskusaj

Nedokazes sa neholiť a takto dlho trpieť, ničiť si zdravie a manželstvo, to dokážeš?! Samozrejme že u doktora máš všetko ok, lebo ty si to sposobujes sama neustálym holením. Ty si tam nonstop vytvaras ranky, do ktorých sa ti dostane necistota a ani nemsji sancu sa zahojiť.
Môžeš mať akýkoľvek fajnový holiaci strojček aj ,,sensitive " penu. Toto si robíš dokola sama.