icon

Ako riešiť hormonálnu nerovnováhu bez antikoncepcie?

vanilka83
Včera o 06:43

Ahojte,dievčatá, ktorým gynekológ diagnostikoval hormonálnu nerovnováhu ako to riešil?co sa s tým vlastne dá robiť?musíte brat antikoncepciu-hormony?lebo ja zatiaľ čakám na výsledky ale vyzerá to tak,ze to bude určite ono. Antikoncepciu brat nechcem,beriem už aj tak dosť liekov bez toho. Mam 42 rokov tak je to dosť možné že je to už perimenopauza,aj keď menzes mávam ešte pravidelný,od novembra mam tmavý a zapachajuci výtok, liečený 2x antibiotikami,raz vyšla kultivácia mykoplazmy,druhý krát ecoli. Takže fakt boli potrebné. No ani jedno mi vôbec na tie tmavé výtok nepomohlo. Sú sústavne pol roka bez prestávky. Už som fakt zúfalá, zmenila som kvôli tomu gynekológa,ten to vidí na tu hormonálnu nerovnováhu a ide mi brat krvný obraz. Tie ktoré máte podobný problém ako to vás doktor riešil?ďakujem. Na vyšetrenia ku gyndovi chodim stále.

simsalabim
Včera o 06:50

@vanilka83 krvacanie v perimenopauze vacsinou sposobuje nizky progesteron, hlavne v druhej faze cyklu. Vtedy myslim predpisu Duphaston. Z tvojho prispevku som nepochopila - krvacas sustavne? krcok nema ranku? Polypy, myom? Cytologia je OK?

anonym_faee10
Včera o 07:35

@vanilka83 Ako vyzeraš, teda kolko vážiš, cvičiš? ješ cukor? Fajčiš či alkohol? Treba zmeniť životný štyl nie gynekologa....

anonym_f149f8
Včera o 08:27

@vanilka83 môžem sa opýtať ako ti robili tie testy na hormonálnu nerovnováhu? ja mám problémy dlhodobo a môj gynekológ to nerieši. vraj je to v tomto veku normálne.

anonym_2c5cb7
Včera o 08:37

tmavšia hustejšia krv ako si mavala predtým je spôsobené začinajucou perinomenopauzou
väčšinou začne byt silnejši, iny, častejši, s vypadkami menzes ..
na toto ti mudr ako nepomôže , nie je čarodej
však si daj pričiny hustej tmavej krvi v perinomenopauze do googla
nie každy mudr inak urobi hormonalny obraz, to bud rada

vanilka83
autor
Včera o 16:04
@simsalabim

@vanilka83 krvacanie v perimenopauze vacsinou sposobuje nizky progesteron, hlavne v druhej faze cyklu. Vtedy myslim predpisu Duphaston. Z tvojho prispevku som nepochopila - krvacas sustavne? krcok nema ranku? Polypy, myom? Cytologia je OK?

@simsalabim myom,polyp nezistili cytologia ok áno od novembra nonstop deň čo deň tmavý zapachajuci výtok, starý gynekológ to riešil vždy antibiotikami lebo rám raz zistil mykoplazmy a raz ecoli. Samozrejme s tými výrokmi to neurobilo vôbec nič.

vanilka83
autor
Včera o 16:12
@anonym_faee10

@vanilka83 Ako vyzeraš, teda kolko vážiš, cvičiš? ješ cukor? Fajčiš či alkohol? Treba zmeniť životný štyl nie gynekologa....

@anonym_faee10 môj problém je ze musím užívať lieky na epilepsiu a vysoký tlak. Nefajčím,pivo si dám sem tam max 1-2 ináč nič. Sladké si dám asi to robia tie hormóny ale neprejedam sa cokoladami a pod. Postavu mam normálnu nie som modelka,ale ani tučná normálny priemer. Cvicit by som veľmi chcela ale ten vysoký tlak a búšenie srdca mi to moc nedovoľuje. Už som to skúšala fakt pomalicky postupne,ale potom som šla do prace a prišla z roboty domov a rovno som sa zložila úplne mŕtva na gauč proste som vôbec nevládala sa už postarať o deti domácnosť nič...úplne vycicana. Tak som to zabalila. Vieš s vys.tlakom som unavená stále aj bez cvičenia.

simsalabim
Včera o 16:22
@vanilka83

@simsalabim myom,polyp nezistili cytologia ok áno od novembra nonstop deň čo deň tmavý zapachajuci výtok, starý gynekológ to riešil vždy antibiotikami lebo rám raz zistil mykoplazmy a raz ecoli. Samozrejme s tými výrokmi to neurobilo vôbec nič.

@vanilka83 no od novembra je to uz hrozne dlho. Ja by som zmenila gynekologa alebo ziadala odoslanie na vyssie pracovisko. Ved to nie je normalne tolko spinit + zapach duplom. Mas pravidelne aj menzes?

vanilka83
autor
Včera o 16:52
@simsalabim

@vanilka83 no od novembra je to uz hrozne dlho. Ja by som zmenila gynekologa alebo ziadala odoslanie na vyssie pracovisko. Ved to nie je normalne tolko spinit + zapach duplom. Mas pravidelne aj menzes?

@simsalabim už som písala v príspevku gynekológa som zmenila menzes pravidelny

vanilka83
autor
Včera o 16:53
@anonym_f149f8

@vanilka83 môžem sa opýtať ako ti robili tie testy na hormonálnu nerovnováhu? ja mám problémy dlhodobo a môj gynekológ to nerieši. vraj je to v tomto veku normálne.

@anonym_f149f8 normálne z krvi...na druhý deň menzesu musíš prísť na odber k nemu.

tamtamka26
Dnes o 07:52
@vanilka83

@anonym_f149f8 normálne z krvi...na druhý deň menzesu musíš prísť na odber k nemu.

@anonym_f149f8
@vanilka83 neviem ako u vás, ale u nás sa za horm.profil platí 50€, aby ste neboli prekvapené..