icon

Ako riešiť nízku hodnotu AMH vo veku 31 rokov?

18. nov 2024

Ahojte. Po vyšetrení na gynekológii mi bolo povedané,že moja AMH hodnota je 0.45 , čo je málo . Mám 31 rokov.
Ako ste postupovali po takejto informácii?
Mám prísť na ďalšie, opätovne testy o pol roka. Ak nič ,tak ivf. Manžel to ale zatiaľ nechce podstupovať.
Boji sa,že tie hormóny,ktorými sa žena počas procesu pripravuje môžu spôsobiť ťažkosti.
Teraz ale mimo toho ivf. Je niečo čo môžem robiť inak? Nepijem, nefajčím. Styk máme pravidelný. Jedno dieťatko už máme. To sa podarilo hneď. To som bola ale mladšia.. čítala som že aj vitamín D môže hrať v hodnote AMH rolu,no ten podľa výsledkov z krvi mám dobrý,takže týmto by to skreslené nemalo byť. Som z toho smutná. Ak máte skúsenosti,prosím poraďte. Zaujíma ma aj ,ako asi rýchlo tá hladina klesá? Resp koľko mám času kým by som sa rozhodla pre odber vajíčok? Rok či dva? .. a koľko asi taký proces ivf stojí?
Je to naozaj také invazívne?
Viem že to podstupujú ženy už často a medicína ide dopredu. Ale mám aj problém s cystami a pod.,
Ak sa mi hodnota priblíži k 0 prejdem do menopauzy ?

Ďakujem..

autor
18. nov 2024

FSH hormón na 3den cyklu som mala v hodnote 15. Tomu veľmi nerozumiem... Naznačuje to prípadnú skorú ovulaciu?

kiwi3
18. nov 2024

nic s tym nespravis, mas to dane od narodenia. nejake doplnky spravia minimum. to ivf-ko podstupte co najskor, aby si este nemusela riesit darcovske vajicka. partner ma aky spermiogram? ak ma vsetko ok, treba si pripravit tak do 1500 eur (zvysok preplaca poistovna), co je super cena na ivf. kludne sa to pohybuje aj okolo 10 -15 tisic, co do toho par da.

kiki68
18. nov 2024

Ked je nizke, tak je nizke, cim skor riesit dieta, lebo ta rezerva je dana geneticky a tie vajicka sa dalsie nemozu tvorit. Muzom sa moze skor polepsit, zena ked uz ma dobry zivotny styl vela nespravi.