icon

Ako riešiť perimenopauzu a menstruáciu?

akinom0077
2. júl 2026

Mam 41 rokov, vzdy som mala pravidelnu menstruaciu 30-31 dni, nikdy v zivote nie menej dni ked tak o par dni viac. Vzdy trvala 5 dni, prve 2 boli masaker silne s bolestami zaroven…okrem toho ziadny problem.
Posledny rok sa mi cyklus skracuje kazdy mesiac dostavam skor a skor PMS ktore som mala vyrazne so vsetkym co k tomu patri takmer vymizlo cize velmi ani neviem predpokladat kedy dostanem…. uz som na 24 dnoch… menstruacia je slabsia, menej bolestiva avsak sa taha aj 7 dni… posledne 2 mesiace sa k tomu pridalo “ hnede” spinenie… asi 3 dni po menstruacii som nemala spinenie nasledne zacalo kazdy jeden den az do normalnej menstruacie… gyn. mi predpisala Progestanelle 200mg, od 18 teho dna cyklu po dobu 10 dni vkladat- pokial nespinim, ked spinim jest ich peroralne… mam to uzivat takto 3 mesiace…. neskutocne mi chuti z toho jest… mam nespavost… po 10 dnoch ktore su ok- ked to pouzivam- tak nespinim, akonahle to vysadim ihned spinim dokym nedostanem menstruaciu… stretli ste sa s tym? ake riesenie vam dal Vas gynekolog? navzdy mam uzivat progestanelle?
este pred tym nez sa mi zacalo diat toto ohladne cyklu a spinenia predtym rok/ mesiace som mala totalne sucho dole… nasledne sa zacali diat tieto zmeny… hormonalny profil mi gxn neurobila… uz 2x som ju ziadalq vzdy povedala “ nie je potrebne”

xlucia
2. júl 2026

napis mi , poradim ti

anonym_698314
2. júl 2026

nemas stres? ja som zila v extremne toxickom vztahu s narcisom a mala som z neho asi tak 400x vyssi kortizol, menzes kazdych 22-23 dni, uplne vyhasnute vsetko tam dole... tiez 41 rokov, bola som presvedecena ze perimenopauza.. do toho bolesti tela, nespavost, padanie vlasov..
ked ma odkopol, zraz som zacala mat cyklus opat ako hodinky 28 dnovy, dorastli mi nove vlasy a spim ako babatko...

akinom0077
autor
2. júl 2026
@anonym_698314

nemas stres? ja som zila v extremne toxickom vztahu s narcisom a mala som z neho asi tak 400x vyssi kortizol, menzes kazdych 22-23 dni, uplne vyhasnute vsetko tam dole... tiez 41 rokov, bola som presvedecena ze perimenopauza.. do toho bolesti tela, nespavost, padanie vlasov..
ked ma odkopol, zraz som zacala mat cyklus opat ako hodinky 28 dnovy, dorastli mi nove vlasy a spim ako babatko...

@anonym_698314 inak aj vlasy maju dlhsi stav zastaveny rast lamu sa su znicene a extremne mastne pol roka uzivam zinok a biotin kerastase a nic ziadna zmena, mam stres aj vo vztahu aj pracovny

anonym_698314
2. júl 2026
@akinom0077

@anonym_698314 inak aj vlasy maju dlhsi stav zastaveny rast lamu sa su znicene a extremne mastne pol roka uzivam zinok a biotin kerastase a nic ziadna zmena, mam stres aj vo vztahu aj pracovny

@akinom0077 tak to bude z toho, ver mi... tiez som neverila, az kym sa mi nedala dokopy tato oblast zivota...

anonym_a93f73
2. júl 2026

Umely progesteron sposobuje silnu chut do jedla a nespavost.. ja by som to nebrala... ten proces je normalny, ale da sa regulovat skor prirodzenymi doplnkami stravy typu happy mammoth harmony...

akinom0077
autor
2. júl 2026
@anonym_a93f73

Umely progesteron sposobuje silnu chut do jedla a nespavost.. ja by som to nebrala... ten proces je normalny, ale da sa regulovat skor prirodzenymi doplnkami stravy typu happy mammoth harmony...

@anonym_a93f73 no ano ale ja pracujem ako sofer a mat denno denne spinenie a nevediet kedy pride menstruacia … obmadzene sprchy na cestach a celokovo sexualny zivot , vlozky denno denne sediet v aute na vlozke v horucave- privodim si mykozu akurat tak kazdopadne to je potrebne riesit tiez som neni nadsena s progesteronu ale rovnako ani trpiet denne spineni bohvie kolko dlho……

sara07
2. júl 2026
@anonym_a93f73

@anonym_a93f73 nie pravda, ja som nespavala a vdaka nemu som sa konečne vyspala
ako kto
ale chut na sladke som teda mala a riadne

anonym_90d0e6
2. júl 2026
@akinom0077

@anonym_a93f73 no ano ale ja pracujem ako sofer a mat denno denne spinenie a nevediet kedy pride menstruacia … obmadzene sprchy na cestach a celokovo sexualny zivot , vlozky denno denne sediet v aute na vlozke v horucave- privodim si mykozu akurat tak kazdopadne to je potrebne riesit tiez som neni nadsena s progesteronu ale rovnako ani trpiet denne spineni bohvie kolko dlho……

@akinom0077 zmen lekára
mne na špinenenie dal iné lieky ako tebe , prestalo to do 3 dní, potom mi dal dupaston na upravenie , upravilo sa to a teraz je to v poriadku už

anonym_c8998c
Včera o 11:03

Treba urrobit hormonalny profil, ten ti da najlepsiu odpoved, ci si uz v perimenopauze