icon

Ako riešiť vaginálnu suchosť a diskomfort?

12. nov 2024

zrejme je to uz u mna hormonalne vekom, ale zacinam pocitovat, ze aj ked som velmi vzrusena, nezvlhnem tak ako kedysi. potom sa to zial odraza aj pri sebe, co ma trapi najviac je, ze priatel to jednak berie osobne a po druhe, nemam asi ani tu sliznicu nejak pruznu, obcas sa mi najnovsie dokonca stane, ze sa jemne "natrhnem" na hradzi. lubrikanty velmi nefunguju, proste je to asi tou atrofiou tkaniva, vekom.
prosim ako ste to riesili? nejake specialne hormonalne kremy, pripadne samo-mazas nejakym olejom ako pred porodom? co by mi pomohlo? zatial mam normalnu pravidelnu menstruaciu, ale toto ma trapi.

autor
12. nov 2024

druhy riadok, preklep, nie pri sebe, ale pri sexe

hugoboss1923
12. nov 2024

Preklepy sa dajú upraviť. Stačí kliknúť na šípku vpravo, čo smeruje dole.

sense
12. nov 2024

Aký máš vek?

autor
12. nov 2024

@sense 40

sense
12. nov 2024

Možno to bude vekom, ja mám o pár viac a tiež som si všimla , hlavne teda v druhej fáze cyklu, že napriek vzrušeniu je to iné ako v prvej fáze cyklu. Ale teda k natrhbutiu nedošlo. Skús v lekárni možno nejaký vanigalny krém ak teda ani lubrikant nepomaha

riyadh
12. nov 2024

Pomaly 50tka a ziaden problem, stale ako za mlada, tak ja neviem ci vekom, si mlada este relativne

autor
12. nov 2024

@riyadh ja to len proste vidim na sebe, ze to je ine ako pred 5-10 rokmi, tak u kazdeho tie zmeny asi prichadzaju inokedy.

zitaje
12. nov 2024

Mne príde 40 rokov ešte veľmi málo na problémy spôsobené vekom, veď v tomto veku by si ešte pokojne aj rodiť mohla. Ja by som sa poradila s gynekológom...

suzy2508
12. nov 2024

Kúp si lokálny estrogénový krém alebo lubrikant na báze kyseliny hyalurónovej. Ja som mala tiež tento problém po pôrode a problém bol moje pcos, keďže mám menej estrogénu, sliznicu som mala atrofovanú. Čiže je dosť možné, že u teba vekom sa tie hormóny už začínajú utlmovať a treba tomu pomôcť, napr. tým lokálnym estrogénovým krémom. Mne pomohlo nasadenie antikoncepcie, je to lepšie teraz, zbytočne som trpela 1,5 roka..

biglovemom
12. nov 2024

Neberies antikoncepciu?

renatka100
12. nov 2024

Jednoznacne kokosovy olej, je prirodny, skus ten bio z dmky

anos18
12. nov 2024

Ja používam Mucogyne gél ako lubrikant

sisa2010
6. dec 2024

@renatka100 Chcem sa opýtať ten kokosový olej z dm je parfumovaný?Nedráždi sliznicu?

renatka100
6. dec 2024

@sisa2010 nie mam skusenost s dm bio olejom