Ako riešiť vaginálnu suchosť u žien v menopauze?
Ahojte
chcem sa spýtať či niektorá žienka má tiež podobne problémy ako aj ja a ako to rieši.
Mám 47 rokov a zatiaľ mám pravidelnú menštruáciu. Problém je v tom , že síce som diabetik pár rokov ale problém mi nastal minulý rok a to že som začala pociťovať extrémnu suchosť a pálenie pri močení pošvy z vonku. Bola som u gynekológa a povedal mi bez toho aby mi urobil výter že sú to hormóny aby som si kúpila zvlhčujúci krém či čípky na báze kyseliny hayluronovej. Ok tak som vyskúšala asi 4 druhy ale vôbec mi to nepomáha. Okrem iného mám tú suchosť aj keď mám menštruáciu. Bola som pred týždňom u lekára a dal mi flucinar , stým že pozrel volným okom a urobil iba vnútorné sono . No ale ten ma pálil a takže som ho vysadila po 3 dňoch . No ja som už v koncoch neviem čo robiť. Nemala ste niektorá takéto príznaky niekedy?Inak čo sa týka hygieny tak pravdaže bavlnené nohavičky nosím a nepoužívam ani intímne gély na umyvanie lebo aj tie ma vysušujú extrémne. Takže iba vlažná voda.
skus ešte lactofel alebo čipky na baze vazeliny, kys.hylaruonova nie je zazračna
alebo gynoflor ten je fajn -
@adulienka36 v jednej diskusii chvalili zeny toto https://www.drmax.sk/dr-max-flor-femina?utm_sou...
@adulienka36 obycajna bylinka shatavari... extremne zvlhcuje.. vyskusane
Nie si v menopauze ak máš pravidelnú menštruáciu. Neviem prečo taký zavádzajúci názov témy. Lekár by mal rozhodne spraviť kultiváciu a riadne vyšetriť a nastaviť liečbu.
Skus navštíviť aj urológa, môže to mať úplne inú príčinu
Mám tiež 47 ale poslednú ms som mala asi v roku 2020 či 21. Nemáš iné príznaky menopauzy? Mnou to lomcovali od 40ky, skoro dva roky som bojovala s voľnopredajnými prípravkami bezúspešne. Suchosť bola môj najmenší problém .ale tretí rok beriem HSL a zlepšenie nastalo aj v tejto oblasti.
@adulienka36 bio kokosovy olej a kvapku tea tree oil uvidis zazracne to pomaha
@adulienka36 ziadne blbosti si tam nedavaj. Kup si Ialuna alebo Cicatridina capiky a vybavene.
Vagisan krem si mala?
skus ešte lactofel alebo čipky na baze vazeliny, kys.hylaruonova nie je zazračna
alebo gynoflor ten je fajn -
@sara07 gynoflor mám ale tak uvidim poslal ma na kožné vraj.
@adulienka36 ziadne blbosti si tam nedavaj. Kup si Ialuna alebo Cicatridina capiky a vybavene.
@anonym_0c9c54 no ved tie mám práveže Cicatridina ale uvidim dneska ma poslal na kožné
Tak ďakujem za rady ale dneska som bola u dr . a to ma na ňom hnevá že on sa pozrie na ňu ale len okom . Ale že by urobi strery to nie. A poslal ma na kožné. Tak ale ktovie či nemám aj náhodou kvasinky kedže som dia. No uvidime ako dopadnem
Mám tiež 47 ale poslednú ms som mala asi v roku 2020 či 21. Nemáš iné príznaky menopauzy? Mnou to lomcovali od 40ky, skoro dva roky som bojovala s voľnopredajnými prípravkami bezúspešne. Suchosť bola môj najmenší problém .ale tretí rok beriem HSL a zlepšenie nastalo aj v tejto oblasti.
@anonym_253d02 práveže neviem aké sú také iné príznaky čo som tak pozerala tak nič také. Ja mám pravidelný zatiaľ menzes čo sa aj čudujem nikdy som ho nemala ako hodinky. HSL čo je to?
Vagisan krem si mala?
@renata1405 ten nie ale mám doma čipky vagisan
Presne toto sme s kolegynami rozoberali minuly tyzden. Lekari zabudaju, ze je tu aj perimenopauza. Kolegyna 46r mala velky problem so suchostou a opakovanymi uro-gyn zapalmi a pomohol jej az estrogenovy krem. No je len na predpis. Pytaj od dr. Ja mam 44 a aj ked menzes este viac-menej pravidelne, je velmi slaby, na preventivke uprostred cyklu dr skonstatoval, ze sliznica velmi nizka... Suchost tiez citim mimo obdobia ovulacie, ale teda evidentne hormonov asi tiez ubuda.
Presne toto sme s kolegynami rozoberali minuly tyzden. Lekari zabudaju, ze je tu aj perimenopauza. Kolegyna 46r mala velky problem so suchostou a opakovanymi uro-gyn zapalmi a pomohol jej az estrogenovy krem. No je len na predpis. Pytaj od dr. Ja mam 44 a aj ked menzes este viac-menej pravidelne, je velmi slaby, na preventivke uprostred cyklu dr skonstatoval, ze sliznica velmi nizka... Suchost tiez citim mimo obdobia ovulacie, ale teda evidentne hormonov asi tiez ubuda.
@anonym_5383f9 no veď toto hrozný lekári su niektory. Keby jeho tak s prepáčením cicina bolela neviem čo by on robil. Ja som raz u neho chodila 3x za sebou tiež problém a nikdy nič nevidel ale bez sterou. Tak som si vyžiadala že chcem ster a hneď ma volali že mám recept pripravený na lieky.
@anonym_253d02 práveže neviem aké sú také iné príznaky čo som tak pozerala tak nič také. Ja mám pravidelný zatiaľ menzes čo sa aj čudujem nikdy som ho nemala ako hodinky. HSL čo je to?
@adulienka36 hormonalna substitucna liecba - HSL. Ak nepomaha nic volnepredajne, skus na predpis hormonalny estrogenovy krem Ovestin. Posobi lokalne, na rozdiel od HSL a mozno bude stacit.
@sara07 gynoflor mám ale tak uvidim poslal ma na kožné vraj.
@adulienka36 a čo s tým ma kožné ? však ster v ramci preventivky musi urobit nie ?
a ak by si mala kvasinky tak o tom rozhodne vieš
@anonym_5383f9 presne a s priznakmi sa máš zmierit lebo je to tak a pritom vôbec nemusíš trpiet alebo citit diskomfort
@adulienka36 hormonalna substitucna liecba - HSL. Ak nepomaha nic volnepredajne, skus na predpis hormonalny estrogenovy krem Ovestin. Posobi lokalne, na rozdiel od HSL a mozno bude stacit.
@simsalabim no rada by som ale tento môj mi dneska povedal že iba Gynoflor
@simsalabim no rada by som ale tento môj mi dneska povedal že iba Gynoflor
@adulienka36 skus ho neviem či teraz ale predtym bol na predpis a doplacala si nejak len 1,50 €
@adulienka36 a čo s tým ma kožné ? však ster v ramci preventivky musi urobit nie ?
a ak by si mala kvasinky tak o tom rozhodne vieš
@sara07 no tak ja som mala preventívku v júni tam všetko ok . Takže preto píšem aj že nerobí stery iba volným okok sa pozerá vieš.
@anonym_5383f9 presne a s priznakmi sa máš zmierit lebo je to tak a pritom vôbec nemusíš trpiet alebo citit diskomfort
@sara07 veď to môže byť kožného pôvodu.Ale
@adulienka36 keď ťa pálil ten krém tak musíš mať sliznicu narušenú s tým mohol rátať.Tiez si myslím, že to budú kvasinky, keď si diabetik a nie problémy s perimenopauzou.Ved to, že jemu nič nie je a ty rok trp ja by som odišla, alebo trvala na liečení po roku si mama byť dávno o kožného, urológa.Vo vnútri ta nesvrbi a neboli?
@adulienka36 keď ťa pálil ten krém tak musíš mať sliznicu narušenú s tým mohol rátať.Tiez si myslím, že to budú kvasinky, keď si diabetik a nie problémy s perimenopauzou.Ved to, že jemu nič nie je a ty rok trp ja by som odišla, alebo trvala na liečení po roku si mama byť dávno o kožného, urológa.Vo vnútri ta nesvrbi a neboli?
@anonym_bf5ce5 nie nič také nemám .
@anonym_bf5ce5 ale ja som t skôr mala tak že mesiac dva problém ale potom prešlo a až teraz to nastalo nanovo.
@sara07 no tak ja som mala preventívku v júni tam všetko ok . Takže preto píšem aj že nerobí stery iba volným okok sa pozerá vieš.
@adulienka36 gynoflor obsahuhe estriol, cize jectsm daky hormon. Ale ak ti nepomoze, chod naspat a normalne sa opytaj - Ovestin by ste mi bemohli predpisat? Moja sestra ho pouziva 1x tyzdenne, jej velmi pomohol.
@adulienka36 gynoflor obsahuhe estriol, cize jectsm daky hormon. Ale ak ti nepomoze, chod naspat a normalne sa opytaj - Ovestin by ste mi bemohli predpisat? Moja sestra ho pouziva 1x tyzdenne, jej velmi pomohol.
@simsalabim a ona má ešte menzes alebo je v prechode? Lebo neviem či to predpíše keď mám menzes.
@simsalabim a ona má ešte menzes alebo je v prechode? Lebo neviem či to predpíše keď mám menzes.
@adulienka36 uz nie, ale mala ho aj pocas menzesu. Mna sa dr tiez pytala na preventivke, ci mi netreba a menzes stale mam.
No tak to máš fantastickú lekárku. Tento môj má už 74 rokov ale jemu by som veru dopriala aby aj jeho s prepáčením ,, kokot ,, takto bolel ako nás ženy.

U mna to suviselo ciastocne s hormonmi a ciastocne s tym, ze som mala problem s cukrom... Ked je hladina cukru trosku vyssie, sliznica sa vie vysusit viac.