icon

Ako sa bezpečne postaviť po sekcii?

4. dec 2024

Ako sa mam postaviť po sekcii ? Nechcem zaťažovať brucho a bokom mi to nejako nejde .. je mi do placu

anavixy
4. dec 2024

Cez bok!! Jedine 🙃 asi na to nejdes spravne. Ukazoval ti to niekto? Nasla si si video na yt?

butterflyeffect
4. dec 2024

Jedine cez bok. Skus sa otocit na bok, potom sa pomocou druhej ruky opriet o laket, pomoct si znova opriet na dlan a uz prakticky sedis. Malo by to byt kazdym posadenim lepsie a lepsie. -mne robili rez ako na sekciu kvoli mmt, prvy den sa mi otvarala rana tak som 24 hodin lezala so zavazim na bruchu a len mi slzy tiekli ze ci to fakt toto niekto podstupi dobrovolne namiesto prirodzeneho porodu, na nohy ma stavali az na druhy den, skoro som odpadla ako sa mi hlava tocila, myslela som ze sama ani za svet nevstanem z postele, prisla na mna kricat sestricka ze musim chodit, tak jej vravim ze ako ked neviem ako sa mam postavit z postele, tak mi pomohla este raz, potom som to uz sama dala este ten den, uz na treti som spala na boku a chodila normalne. Na 6.den ma pustili a na 8.den som uz doma okna umyvala 🫣 neboj, kazdym dnom to bude lepsie a lepsie… teraz idem rodit sekciou a som s tym viac stotoznena ako s porodom aj ked kazdy hovori ze je sekcia horsia…

ivangeline
4. dec 2024

Úplne bezbolestne to nebude ale to video je super.

nikpa
4. dec 2024

Cez bok a nad hlavou nad posteľou ak máš ten trojuholník na chytenie, na neho sa zaves s váhou a ťahaj sa hore cez bok. Bude to bolieť ale dá sa to.

majlo1234
4. dec 2024

Ano cez bok, a ak si v porodnici, ja som si pomahala prve dni tymi polohavetelnymi postelami, normalne som si zdvihla opierku az do sedu a tak aom vstala😀

anavixy
4. dec 2024

Cez bok sa nevstava za pomoci trojuholnika, naopak, tak je to este tazsie. Pozri si ako to urobit spravne a pojde ti to, urcite to bude kazdym dnom lepsie.

rebi789
4. dec 2024

@nikpa tak určite nie!

lucia147852
4. dec 2024

Cez bok! Vlastne akoby sa odtlacis rukou od postele. Potom si pritlač ruku na ranu a postáv sa na nohy. Pomaly sa vzpriamit a hotovo. A veľa chodiť aj napriek bolesti. Rozchodis to. A naozaj vzpriamene, nie v predklone.

nikpa
4. dec 2024

@rebi789 co tak určite nie?! Mam za sebou 2 sekcie a obe som sa takto stavala z postele. Skúšala som aj inak ale toto bolo pre mňa najmenej bolestivé. Predsa každej to môže vyhovovať inak. Či nie, prepáč, len tak ako ty povieš to musí byť najmenej bolestive a najlepšie.

maryetta
4. dec 2024

To je na to nejaky prespis? Azda kazda citime v com je nam lepsie. Resp ako sa je lepsie postavit. Bez bolesti to kazdopadne nepojde.
Ja napr som tiez cez bok. Ale kour som mohla iba po sediacky. To som na boku nedala.

rebi789
4. dec 2024

@nikpa To nie je polohovanie podla mňa ale takto sa to robí všade vo svete po veľkých brušných operáciach. Je to najideálnejší spôsob ako vyvíjať najmenej tlaku na operačnú ranu.

lukbe
4. dec 2024

Bokom sa ma vstávať vždy kvôli chrbtici, no a teraz zvlášť. Plus mne pomohlo, ked som si ranu zakryla, jemne chytila dlaňou pri vstavaní.

malaopicka
4. dec 2024

Video som nepozerala, ale bokom cez lakeť, opatrne zvesiť nohy, posedieť chvíľku a pomaly sa zdvihnúť. Základ je ísť aj trosku cez bolesť, prvé razy sú najťažšie, ale musíš sa prekonať a zakaždým to bude lepšie a ľahšie. A mne pomáhal brušný pas veľmi. A keď budeš vstávať, pozerať pred seba a nie do zeme, aby ti neprišlo zle.

katrin21
4. dec 2024

Lahnut na bok, potom sa opriet o laket, potom ruku vystriet a tak sa posadit. Cez bok urcite. Prve 3 dni su najhorsie, potom uz bude lepsie. Zaklad je sa hybat aj cez bolest, viem o com hovorim ... 2 sekcie, pri prvej som sa malo hybala, jajkala,bala sa otacat ..dlho som sa potom davala dokopy a slaba som bola.
Pri druhej dieta o poschodie nizsie v ikubatore, musela som sa hybat bolest nebolest, chodila som x krat denne okolo postele...posadit, pockat , predychat, nohy dat ba zem a pomaly vstat a vystriet sa a uz ked stojis, behat behat... hore dole, po chodbe, je to aj prevencia tromboz.
A cuduj sa svete, na 5.den som bola skoro uplne pocitovo fit ako srnka som uz vstavala a hybala sa. Takze sa potvrdilo, ze treba sa rozhybat. Hoci 3.den som si aj poplakala v sede, baby blues😆, ale potom uz ok

kristina2412
5. dec 2024

Všetci hovorili že cez bok ale ja som nemohla..Mňa paradoxne najmenej bolelo chytiť sa pod kolenom a vytiahnuť do sedu. Musíš skúšať čo tebe najlepšie vyhovuje.