icon

Ako sa lieči myóm a aké je jeho riziko?

nattinatta
4. dec 2023

Čaute, máte niekto Myom? Ako sa to lieči? Je to nebezpečné? Bola som na preventívke a dr mi povedal že mám hrubšiu zadnú stenu ako prednú nevedel mi povedať prečo a máme sledovať či tam nenarastie Myom .

lelelienka
•
4. dec 2023

Ked nerobi problem, nelieci sa nijako.

babababka
•
4. dec 2023

Mám jeden.4cm,žiadny problém,kontroly každé 3-4 mesiace.

diankamf
•
4. dec 2023

Bud sa len sleduje alebo sa to riesi operacne. Vsetko zavisi od polohy myomu a predovsetkym velkosti.

qwer2019
•
4. dec 2023

@babababka tvoj gynekológ si vyžaduje aby si chodila pravidelne na kontrolu? Ja mám pri sliznici maternice, zistila to asi rok dozadu 1,5cm mal vtedy, silné krvácanie, ms každé 2,5-3 týždne. Jedine čo skúsila 2 antikoncepcie prestriedat a ďalej nerieši. Antika mi samozrejme nepomohla.

vkatush
•
4. dec 2023

Ja ich mám niekoľko, len ich pravidelne na prehliadke sledujú, či sa nezväčšujú. Ak nerobia problémy, nie sú na zlom mieste, nie je problém, môžeš s nimi žiť do (ďalekej) smrti.
Ale napr moja mama mala, oveľa menší ako sú moje, ale na veľmi zlom mieste a robil šarapatu, musela ísť von celá maternica, keď mala len 33 rokov 🫤

babababka
•
5. dec 2023

@qwer2019 áno,musím chodiť .Sleduje či rastie apod.Bola som koncom septembra,teraz pôjdem v januári.Vyšetrí ma ultrazvukom,výtery a raz za rok krv.Inak žiadna liečba,chválaBohu.Mám si dať pozor na krvácanie vtedy utekať na urgent.

masandra
•
5. dec 2023

@nattinatta mala som 4x5cm, robila som obklady z rocinoveho oleja, do trištvrte roka bol preč🙂

pastelka_9
•
24. jún 2025
@masandra

@nattinatta mala som 4x5cm, robila som obklady z rocinoveho oleja, do trištvrte roka bol preč🙂

@masandra Ako často ste robili tie obklady ?

masandra
•
25. jún 2025
@pastelka_9

@masandra Ako často ste robili tie obklady ?

@pastelka_9 úplne presne si už nepamätám, ale pozor ricin prekrvuje, takže obklad robiť iba mimo menzes.