icon

Ako sa pripravujete na menštruáciu?

podkolienka951
27. sep 2018

Dievcata ako sa pripravujete na menzes, co vam pomaha a co nie, co pouzivate na zmiernenie bolesti.

Moja priprava na fotke 🙂

Ako sa pripravujete na menštruáciu?
Strana
z2
evittam
27. sep 2018

@podkolienka951 Nijako. Žiadne tabletky, vzdy tampóny. Ale to boli roky dozadu. A ani nikto o tom nevedel okrem partnera. Momentálne mam HAK kde nemám MS.

lucin_kaa
27. sep 2018

@podkolienka951 dva balíky tampónov, balíček ibalginu alebo panadolu femina a na večer pohár, dva vina.. nič iné nezaberá a to som skúšala fakt snáď všetko 😃

jatva
27. sep 2018

@simsalabim a co cvicis?

simsalabim
28. sep 2018

@jatva prevazne jogu, vratane asan s priaznivym vplyvom na zenske veci (plus neratam ine rekreacne sporty ako plavanie, bicyklovanie a pod. ktore nerobim denne). Ale teraz rozmyslam, ze mozno to cvicenie ucinkuje - cvicim od puberty (moja mama bola za sociku, v dobe, ked sa to tak nenosilo, cvicitelkou jogy) a teraz sa blizim k 50. A je to podstatne lepsie, v mladosti to bolo neskutocne bolestive, zakazdym, nemohla som byt v skole, vracanie, hnacky...teraz mam vacsinou bez bolesti a ak sa objavi, nevraciam ani nic podobne. ALE - intenzita bolesti ustupila po 1.porode.

agatkamarek
28. sep 2018

no nijako jednoducho ju dostanem 🤭😂😂😂

jatva
28. sep 2018

@simsalabim podla mna bude nieco na tom ked zena to "tam dole" pozna. V zmysle, ze vie ovladat panvove dno, vie ho uvolnit, ma ho pevne. No a fakrt sa vyvarovat tej chemii vo vlozkach a tamponoch. Vela zenskym bolesti presli, ked ich prestali pouzivat.

simsalabim
28. sep 2018

@jatva mozno, kto vie? Mimichodom, ja pouzivam menstruacny poharik uz cca 15 rokov. Vlozky a tampony netusim ake znacky su ani kolko stoja 😈 Starsia dcera tiez pouziva poharik, mladsia este toto nastastie neriesi.

layla
28. sep 2018

Ja som mavala na strednej velke bolesti, casto sa mi stalo, ze som odpadla v skole pocas prvych dni. Brala som kvoli tomu 13rokov HAK a nevedela som ani, ze mam menzes. Teraz pred rokom a pol som HAK vysadila a je to katastrofa zas. Minule som bola sama doma, zacala som varit a uz som citila, ze to ide. Isla som si rychlo zarobit aulin, uz som mala bolesti, isla som ku gaucu a odpadla som, popritom vyliala pohar😕 prave vtedy nastastie dosiel priatel... Bolesti mam take, ze revem. V praci sme maly kolektiv, takze ked je velmi zle, idem ku kolegom a proste si lahnem na gauc. Ono to prejde do dvadsat minut, ked vezmem tabletku, ale je to hrozne... Dva dni pred ma niekedy chyti kvalitna migrena.
Inak cvicim jogu 1xtyzdenne, 2x tyzdenne posilka, sumive magnezko si davam tak 3x do tyzdna a aj tak mam tieto problemy. Lekar mi uz chcel dat nejake hormony, dal mi aj predpis, ale nevybrala som si to. Trochu sa toho obavam 🙄

sandokanka36
28. sep 2018

Akokolvek sa mozem pripravovat aj tak mam neustale velke bolesti v prvy den. Pomaha mi jedine horuca sprcha a ibalgin

maria1678
28. sep 2018

žiadne lieky, normálne vložky a hotovo, možno si dám 1 tabletku za pol roka

Strana
z2