icon

Ako si vypočítavate menštruáciu?

17. nov 2021

Dobrý večer prosím Vás napíšte ako si vypočítávate kedy Vám má prísť menštruácia neviem ako to vypočítať
Žijem len a tatinom nemám mamu čo by mi poradila...
Ďakujem🙂

raja95
Odpoveď bola odstránená
fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
raja95
Odpoveď bola odstránená
bolarazjedna
18. nov 2021

Ao píšu baby, menštruácia sa cyklicky opakuje, cca každých 28 dní, ale medzi 21-35dni je to normálne. Musíš si od sledovať niekoľko cyklov, že koľko dňový máš ty (ale nie sme stroje ani hodinky, vždy tam môže byť posun 1-2dni, čiže napr jeden mesiac ti príde o 28 dní, potom o 26, potom 29...to je bežné). Niekto má nepravidelný cyklus. V prvých 2 rokoch od 1.mebstruacie je úplne normálne, keď máš nepravidelnú menštruáciu, aj keď ti vynechá aj niekoľko mesiacov.

Dobre rady :
- vždy maj pri sebe niekoľko vloziek/tamponov, je to jedno, v ktorej fáze cyklu si, aby ta nič neprekvapilo. V škole najlepšie mat aj náhradné nohavičky aj legíny, keby sa stala nehoda.
- ak budeš mat raz pohlavný styk, nikdy nesmieš zabudnúť na ochranu! To je jedno, či budete opitý, či to bude spontánne, nečakané v stane, proste bez ochrany nemať sex je základ. A spoliehať sa v tom na seba, nie na chlapa (a chlapom by som radila to isté, chrániť sa kvôli sebe, nespoliehať sa na babu). Pamätaj si, že aj ženy s pravidelným menštruačný cyklom môžu mať posunúť ovuláciu raz za čas, čiže môžu otehotnieť aj vtedy, keď to nečakajú, napr. tesne po menzese alebo pred očakávaným menzesom.

marika142
18. nov 2021

napriklad ja som ziadne aplikacie na toto neskusala, kedze presne ako pisete nie sme stroje ani nic. odsledovala som si kolko dnovy mam cyklus a podla toho pocitam od zaciatku menstruacie tolko dni a plus minus na den to vychadza. samozrejme ked citim ze maju prist ako poistku si do kabelky hodim par tamponov 🙂

jaskolka
18. nov 2021

Zapis si do kalendára, keď dostaneš, stačí dáka bodka, ak nechceš, aby otec to videl, a potom keď znovu dostaneš, opäť, pozrieš nazad a keď tak urobíš pár mesiacov, už budeš aj vedieť približný cyklus, či je 28,29,30 dňový a podobne.
Alebo u gynekológa požiadaj o menštruacny kalendár.
Existuju aj mnohé aplikácie do mobilu. Spočiatku nos pri sebe stále vložky, neskôr už budeš presne vedieť, kedy sa to blíži.
Totiž môže sa to menit plus mínus pár dní, približne aby si vedela, že "aha, už môžem čakať menzes"

akinom0077
20. nov 2021

Prvy den menstruacie je zaroven prvym dnom noveho cyklu takze od toho dna si pocitaj dni cize ked dostanes napr 1.11. menstruaciu a mas 28 dnovy cyklus tak 28.11 by si mala dostat. Ak to mas rste nepravidelne neznepokojuj sa s tym prve roky to tak byva a neskor sa to upravi. Ale aby si predosla necakanemu prichodu menstr. nos pri sebe v taske 2 vlozky ak ta bolieva brucho aj nejaku tabletku.