icon

Ako ste fungovali na druhý deň po sekcii?

10. dec 2022

Ahojte baby, idem si k vám po radu, tie, ktoré ste rodili cisárskym rezom, ako ste fungovali na druhý deň? Mne sa brutálne točí hlava a mám pocit, že hneď odpadnem. Mám potrebu stále dookola skúšať postaviť sa ale úplne mi zakaždým príde zle. Vodu pijem úplne pomaličky. Viete mi dať rady, čo pomohlo vám? Ako sa z toho čo najlepšie a najrýchlejšie dostať? 🙏 pôrod som mala včera večer

Strana
z4
ajaxik123
11. dec 2022

Treba veeela pit, aj cocacolu si dajte. Mne pri prvej povedali pit malicko a bolo mi na umretie. Tocenie hlavy, bolest,.. pri druhej vela pit a kludne aj colu. A fakt mi bolo super

ninakajka
11. dec 2022

Ahoj, tak ja som nefungovala vobec, a priznam sa ze som ani prve dva tyzdne od sekcie nefungovala. Pocit na vracanie, tocenie hlavy, bolesti neskutocne. Este teraz dva mesiace po sekcii mam stavy uzkosti a ine veci, ktore vraj suvisia s narkozou.
Cisarsky bol moj treti porod, predosle prirodzene. Po dvoch tyzdnoch sa to zlepsilo.
Vdaka bohu za svokru, ze sa k nam nastahovala a tie prve dva tyzdne sa starala o malu.

betulinka1
11. dec 2022

Rada na to nie je. Kazda to mame inak. Ja som bola na druhy den OK, takze neviem posudit. Ale Skus sa spytat, ci by ti nedali nejake zelezo alebo infúziu.

mimi3008
11. dec 2022

Sekcia 14.15 v spinale, dalsi den rano nas uz staviali na nohy, rano a doobeda to bolo tazke, poobede ma presunuli z pooperacky na nadstandard, tam som sa uz snazilia pochodit, maleho som mala pri sebe od 15.00 do 20.00, takze to bola liecba, ze som vlastne musela okolo neho. Najlepsia rada len chodot a chodit a vstavat a vstavat. Horsie, nez chodenie, bolo posadzovanie a lahanie zo sedu. A ked mi zabehol caj a kaslala som, tak auuuuuu, bacha na to🤭

evelynka86
11. dec 2022

@veronika3110 po cisarskom v piatok na obed som 24hod bola na JISke (preventivne, vsetky sme tam boli), potom ma previezli na izbu v sobotu na obed, isla som do sprchy a potom mi doniesli maleho na kojenie kazde 3-4hod cca. natrvalo som maleho dostala az v nedelu o 6 rano. Nie, nepytajte sa ma ci mi to nevadilo. Na jednej strane som sa dovtedy ledva hybala, ale na druhej som ho uz strasne chcela mat pri sebe..

veronika3110
12. dec 2022

@evelynka86 jasne, ja chapem, veď tiež som mala sekciu… ja len že nám nosili hneď.. o pol 4 som porodila a pred 5 mi ju už sestričky doniesli.. ešte som stále nič necítila po spinalke.. doniesli mi ju, položili ku mne, skúšali či sa prisaje a keď začala ťahať; tak ma nechali tak.. prišli po ňu až o 10 večer a potom ju zas doniesli až ráno.. ale boli ochotne, že keď som zazvonila, tak mi prišli podať pohár, alebo popraviť malú keď padala a tak 😁 a zas do sprchy som nemohla 🤷‍♀️ zrejme to funguje všade inak

giannkak
12. dec 2022

@martinaju v GR, tu sú ešte stále zblbnuty s covidom.

evelynka86
13. dec 2022

@veronika3110 mne povedali, ze ma JISke je nevhodna klima (akoze vzduch) pre novorodencov 🙄 ze nam ich tam nosit nemozu... doteraz nechapem. hlavne nechapem na co sme boli vsetky (5zien) na JISke po sekcii ked sme boli bez komplikacii. Lenze vtedy som si myslrla ze to tak je vsade..ale vyzera to ze nie..ze su zeny na izbach a nosia im babatka..

veronika3110
14. dec 2022

@evelynka86 toto hej šj my sme boli na jiskach ale takých kde boli len ženy po sekcii a nikto iný.. na tom gynekologickom teda

Strana
z4