Ako to funguje po pôrode so sprchou?

30. sep 2024

Prosím vás , ako to funguje po pôrode zo sprchou a wc keď nás bude na izbe 3-4 žien ? Neviem presne koľko nás bude keď to na mna príde ale viem že izba ma kapacitu 4 ženy … proste otázka znie ako a kedy môžem ísť na wc a do sprchy keď mame spoločnú kupelnu ? To musíme mat rozvrh hodín ktorá kedy pôjde ?😂 toto ma trosku desí že pri všetkých starosti ktoré budem mat musím myslieť ešte aj nato že sa musím ponáhľať lebo chcú ísť určite aj ďalšie ženy , proste myslieť na wc nato že rýchlo kakat lebo čakajú aj iné , a v sprche sa tiež ponáhľať sup sup všetko rýchlo lebo mame jednu kupelnu 4 ženy , neviem si to predstaviť prosím vás viete mi vysvetlit ako to funguje ? Koľko môžem byt v kúpeľni keď si aj vlasy umyjem a budem chcieť fenovat atd. proste trosku sa upraviť … a hlavne hovoria že najlepšie po pôrode je cikat do sprchy, ako budeme 4 ženy stále chodiť do sprchy cikat? Budem veľmi vďačná za vysvetlenie lebo tejto situácie sa obávam viac ako pôrodu😂😂😂

mimi3008
2. okt 2024

@doriiis tiez som sa pobavila na tom😅
@autorka vsak to bude tvoj 1. porod? Ale isteze je najkomfortnejsie mat wc a kupelnu len pre seba. Nemas moznost nadstandardu? Ja som tak bola obidva razy a bola to vyhoda. Ale teda na umyvanie vlasov som nemala silu, chut a energiu ani raz. A na velku potrebu som sla az doma...

petraj122456
2. okt 2024

Zaplatí si izbu sama

mimi3008
2. okt 2024

Preco by si si 5 dni neumyla hlavu? Pustia ta po 72 hod.ak bude vsetko v poriadku. Vies, aka zena si neumyje napr.5 dni hlavu? Napriklad taka, ktorej pri porode dieta takmer zomrelo a ona tiez...

mimi3008
2. okt 2024

@sissy27 alebo aj 2 mesiace

tiumen
2. okt 2024

Ja som rodila 4x a až ten posledný pôrod som bola na nadštandarde a odporúčam. Ak chceš mať kľud na WC, sprchu a umytie hlavy tak sa to oplatí zaplatiť. To súkromie je na nezaplatenie 😁 Ten posledný pôrod som si stihla aj 2x v nemocnici hlavu zmyť - mala som so sebou veľké 1l fľaše s pumpičkou keďže sa mi nechcelo prelievať 🤣

Lebo u nás bolo spojené gynekologicko porodnicke oddelenie a pre všetky na "obyčajných" izbách (teda v plnšom stave pár desiatok žien) boli AŽ 2wc na celé oddelenie a 3sprchy bez súkromia keď sa otvorili dvere 🙈🙈

terka1607
2. okt 2024

Ja som asi nejaká divná, ale ja som teda v pôrodnici stíhala vlasy umyť, dokonca niekoľko krát,vyfenovat, aj sa trošku upraviť aj mať cele poobedia navstevy, pri jednom aj pri druhom dieťati. Pri odchode z nemocnice som sa aj namaľovať normálne stihla. Mala som ale teda nadštandardnu izbu, ak je ta možnosť odporúčam

pocahontas63
2. okt 2024

@doriiis presne, bude tam ležať vo vlastnej špine a smrade a bude rada, keď ju sanitárka príde handrou vyumývať (môj pripad, neplánovaná sekcia) 😀

maryetta
2. okt 2024

@pocahontas63 mala som prvu akutnu sekciu kde na pooperacke ma asi raz umyvali zdola. Potom ma dalo na nohy a isla som sa poumyvat k umyvadlu aspon.
Potom vecer asi znov umyli zdola a ako som na dalsi den isla na svoju izbu tak normalne som fungovala. Sprcha. Aj vlasy.
I ked ozaj na malovanie som cas vtedy nemala (vystresovana prvorodicka)
Ale pri dalsich som sa i namalovala-aspon obocie a spirala.

vevesh
2. okt 2024

@terka1607 lezala som s jednym dietatom 3 mesiace v nemocnici- zatial co moja spolubyvajuca sa sprchovala rano a vecer, ja som mala zakazane ist aj na wc, lebo by som potratila. Sprchu som davala tak raz sa tyzden, ak...Cize nie je porod a rizikove tehotenstvo ako porod a rizikove tehotenstvo. Pri jednom som ani sprchu nestihala- prisla, porodila, porobila poporodne vysetrenia, odisla -za 72h na minutu....

patycka
2. okt 2024

@zuzinka888 pri prvom pôrode aj so mnou bola sestrička a pri druhom pôrode nestihla prísť lebo už som bola osprchovana keď mi prišla pomôcť . Chvála Bohu som nedostala zdubane ale pochvalu 😅😅 AUTORKA my sme boli 6 na jednu kúpeľňu . Dva izby prepojené jednou sprchou aj veckom . V pohode ani som sa nejak nad tým nezapodievala . Stále sme počuli keď tam niekto je ak voda netiekla bol čas pre mňa 😅🤷

marth16
2. okt 2024

@miui každé ráno ich brali na kúpanie, tak potom kým ich opäť rozniesli. Ale u nás je aj možnosť že mamička môže v noci odniesť bábo na novorodenecké ak si chce oddýchnuť a ráno ho spolu z ostanými prinesú

marylin84
2. okt 2024

Mam tri pôrody za sebou, spontánny s ťažkou rupturou a dve plánované sekcie v celkovej anesteze a vzdy som stihla mat v pôrodnici umyté vlasy, aj nohy oholene 😁👌 vzdy som mala nadstandard, všetko sa dá, keď chceš, spoločné izby neodporúčam, sukromie nadovšetko

detickyy
2. okt 2024

@sissy27 Cikanie v sprche je po klasickom pôrode oveľa hygienickejšie ako ísť na WC, pretože ranu si tou sprchou žena umyje a tiež ju to tam zo spodu pri močení neštípe. Je menšia pravdepodobnosť, že sa rana zapáli. Na nohách v nemocniciach sa zvyknú mať v sprche šľapky a dlažbu po sebe žena spláchne samozrejme, ako po každom bežnom sprchovaní. Veľká potreba po pôrode musí byť ešte v pôrodnici. Pýtajú sa na to, lebo je to dôležité, aby bolo v poriadku vyprázdňovanie. Sú to bežné a normálne postupy.

ouwecka
2. okt 2024

Normálne ides ked je voľne, chvíľku počkáš ked tak,ja som si rano vstala a umyla vlasy,potom uz netrebalo a vzdy som sla so sprchy ked bolo treba a bola voľná aj wc ked bolo treba

mimik79
2. okt 2024

My sme boli na izbe dve,do sprchy bola rýchlovka keď bábätko spalo, postrážili sme si ich medzi sebou

batola1
3. okt 2024

Bábätko ti postrážia spolubývajúce,a sprchu v pohode prestriedate 😃väčšinou to dáš za 15 minut,pozri koľko žien tu píše,že si optimista keď si chceš hlavu umývať 🤷ale ver mi,dá sa to...ja som rodila v 37 týždni,voda mi odtiekla keď som sa po 3 dňoch doma chystala umyť si vlasy...tak spotená po pôrode by som to nedala s tým hnusom na hlave už...3 hodiny po pôrode som si umývala vlasy a bola v sprche 💪,za manželovej asistencie samozrejme,takže dá sa to,ak budeš ok po pôrode 🙂držím palce

esteris
3. okt 2024

Ahoj, to, že niektoré ženy tu nevedeli vstať z postele 2 dni a podobne, je veľmi individuálne. Môj druhý porod bol taky, ze som hneď sama dokázala fungovať, sprcha aj WC. Závisí to aj od tvojej kondície a mentálneho nastavenia. 4 na izbe je dosť kvôli tým plakajucim bábätkam, ale kúpeľňu zvládneš vpohode. Uvidíš, ci nebudeš unavená a podobne, či sa nakoniec na vlasy nevykašleš, ale ak si ich aj umyješ a dáš zábal, je to tvoja vec, nikoho iného starosť🙂

dididudu
3. okt 2024

Ženy neviem no, ja si zmyvam hlavu každý deň a nebol rozdiel ani v tej pôrodnici a to sme mali 4wc a 4x sprcha na celé oddelenie a chodila som do sprchy 2x denne a raz denne som si umyla aj vlasy. Bolo leto teplo išlo má slaktrafit lebo som sa potila ako divá sviňa

dididudu
3. okt 2024

A to hovorim aj o klasickom pôrode aj o cisárskom oba som mala v júli. Cisársky bol jedna veľká hrôza ale premohla som sa a umyla tu hlavu. Ženy na izbe má obdivovali 🤣

romanadam1626
3. okt 2024

V postieľke,🙂

aceris
3. okt 2024

Tiez ako mnohe ma udivuje ten optimizmus. My sme boli na izbe dve a veru sme obe do kupelne isli len sup sup rychlo. Spolubyvajucej este dieta pospalo par minut ale aj to len na posteli obalene perinou, takze musela ponahlat. Moje dieta spustilo alarm ako som sa len postavila. Ked som sla cikat, vedelo o tom cele poschodie ako vrieskalo...3x dobehla sestricka, ze co sa deje. Ja ze nic, aj cikat musim. Raz som dostala aj vynadane, ze dieta musi byt hladne. Ale chvilu predtym bolo na prse... Prosto som sa nemohla vzdialit. Dieta neplakalo len ked bolo na mne a citilo ma pri sebe. Hlavu som si neumyla aj dva tyzdne ked bolo malinke....mastnotu som mohla zmykat. Ale nemala som cas na fenovanie.

ivik4
3. okt 2024

@aceris to mas klasiku, tie ktorym dieta vela spalo, budu presviedcat nas, ktorym deti vrieskali jak keby ich drali ,ze to vlastne my sme si nevedeli zmenezovat 😃

bodzlomu
3. okt 2024

@ivik4 neboj. Odporúčam sústrediť sa na bábätko. To ťa bude potrebovať najviac a ver, že najbližšie mesiace po pôrode sa aj tak bude všetko krútiť okolo drobčeka 😍♥️ Keď bude bábätko priorita zrazu sa všetko ostatné bude zdať banálne. Jasné, že každá maminka chce po pôrode, ak sa dá samozrejme, vyzerať pekne. Uvidíš ako sa bude dať a podľa toho sa v danej situácii zariadiš 😉 ja som sa tiež stihla v pohode osprchovať. Mám 3 klasické pôrody, každý bol iný, s inou rekonvalescenciou, ale tak, dať sa dokopy dalo vždy. Neboj

ivik4
3. okt 2024

@bodzlomu toto nepatrilo mne, vsak 😃
Moje babätko ma uz 9 rokov

bodzlomu
3. okt 2024

@ivik4 😂😂😂 autorke

beky223
3. okt 2024

Ja som bola dokonca sama na nadštandarde, fyzicky som na tom bola celkom fajn a aj tak som mala problém so sprchou... Proste moje dieťa som nemohla len tak nechať, lebo poriadne nespalo. Zásadne sa rozrevalo hneď, ako som vkročila do kúpeľne. Takže v kľude som si tam umyla vlasy len keď ma prišiel pozrieť muž a ten bol zatiaľ s malým...

cookie29
3. okt 2024

@terka1607 nie si divna, mala si stastie.
Mam 2 deti, prve preplakalo snad 24h denne, neplakalo len ked bolo na mne a aj to nie vzdy. Druhe dieta zalahlo a spinkalo. Niekedy potiahlo aj 4 hodiny. Uzivam si pri nom materstvo. Pri prvom som sa naucila, ze materstvo je boj a vycicia Ti vsetku energiu...

detickyy
3. okt 2024

@cookie29 Máme 4 ročné dvojičky. 14 mesiacov som ich kojila, takže kto má jedno dieťa prisaté na prsníku dobre vie. Nespala som do 2 rokov v noci takmer vôbec, ale nemôžem povedať, že by zo mňa materstvo vysalo energiu. Som vďačná, lebo dieťa je dar. Jedno si treba vo vnútri uvedomiť, že aj keď je to náročné, tak to všetko raz pominie. A hlavne milujme svoje deti. Myslíme a hovorme o nich dobré a pekné 😊

oblecenie99
3. okt 2024

Viaceré tu píšete o nadštandarde, akoby to bol už štandard :D, ale prosím, to sa ako dalo..? Ja keď som rodila, tak ma rovno vysmiali v novej nemocnici v KE, že tak to nemám šancu.. potom sa mi nejakým zázrakom podarilo dostať sa do jednej z tých "polonadštandardných" izieb, ktorá už ako tak vyzerala, a boli sme len dve a mali jednu spoločnú nazvime to sprchu, ale toalety vzdialené na chodbe... ako to teraz funguje? Dá sa to nejak dopredu vybaviť? Máte niekto čerstvú skúsenosť z novej nemocnici v KE, alebo aj v starej, či v Šaci, prosím?

cookie29
3. okt 2024

@detickyy ja starsie milujem. Je to iny rozmer. Ale ked mas narocne dieta, ktore place pomalicky 24h denne, nespi, kocik neznasa, ak v noci zaspi, tak ked sa zobudi len 8krat tak to bola "dobra" noc... a mohla by som pokracovat. Nespala som 3 roky, boli dni, kedy som o 18h vecer bola ESTE v pyzame, pretoze som nevedela ist ani na zachod, proste ked som dieta polozila tak revalo a modravelo a prestavalo dychat.... A to som na to dieta cakala vyse desatrocia, kym sa podarilo. Takze viem, ze je to DAR ale to neznamena, ze Ti nemoze vycicat vsetku energiu. Druhe dieta je take, ze rano sme sli na prechadzku, ono zaspalo v kociku, prisli sme domov, ono spinkalo, ja som si navarila, upratala, poprala, v klude vypila teplu kavu/caj, citala knizku... kym sa ono zobudilo. Proste dva extremy...