icon

Ako funguje kúpeľňa po pôrode viac žien?

30. sep 2024

Prosím vás , ako to funguje po pôrode zo sprchou a wc keď nás bude na izbe 3-4 žien ? Neviem presne koľko nás bude keď to na mna príde ale viem že izba ma kapacitu 4 ženy … proste otázka znie ako a kedy môžem ísť na wc a do sprchy keď mame spoločnú kupelnu ? To musíme mat rozvrh hodín ktorá kedy pôjde ?😂 toto ma trosku desí že pri všetkých starosti ktoré budem mat musím myslieť ešte aj nato že sa musím ponáhľať lebo chcú ísť určite aj ďalšie ženy , proste myslieť na wc nato že rýchlo kakat lebo čakajú aj iné , a v sprche sa tiež ponáhľať sup sup všetko rýchlo lebo mame jednu kupelnu 4 ženy , neviem si to predstaviť prosím vás viete mi vysvetlit ako to funguje ? Koľko môžem byt v kúpeľni keď si aj vlasy umyjem a budem chcieť fenovat atd. proste trosku sa upraviť … a hlavne hovoria že najlepšie po pôrode je cikat do sprchy, ako budeme 4 ženy stále chodiť do sprchy cikat? Budem veľmi vďačná za vysvetlenie lebo tejto situácie sa obávam viac ako pôrodu😂😂😂

11bodka11
1. okt 2024

@sisaka a co maju akoze robit muzi?

tanuuulka
1. okt 2024

Ahoj. Ja som po troch cisarskych a zakazdym som si vlasy umyla kazdy den aj v porodnici... Nic nezvladnutelne. Ale ja si nefenujem a nebola som v sprche hodiny. A ides v case, ked babo kludne spi 😊

elli333
1. okt 2024

@tanuuulka ak mas babo ktore kludne spi 🙂 moje nespalo

tanuuulka
1. okt 2024

@elli333 na sprchu a vlasy hadam staci par minut. Teda mne urcite 😁

zuzuliennka1
1. okt 2024

@terezia323 12 hodin. Zo slov autorky si to ale ona cele predstavuje ze to bude sup sup a full servis.

hanka_se
1. okt 2024

@zuzinka888 ja som sice rodila davno (dcera uz ma 10,5 roka) Narodila sa rano 3:21 hod. Sestricka mi vtedy vravela, ze ked budem chciet ist na wc alebo sprcha, mam zvonit. Okolo 9 som zvonila, ze musim na wc (nebola som ani sita, ani nic, akokeby som ani nerodila :D ) Pockala pred wc kym sa vycikam, potom mi povedala, ze ak si trufam, mozem do sprchy, pekne cakala otocena, potom podala uterak, zupan a pomaly do postele. Ked videla, ze vsetko ok, dalsie razy som isla sama
@autorka - my sme mali 1 sprchu a 1wc pre 3 zeny na nasej izbe a vedlajsia izba tiez 3 zeny. WC a sprcha boli medzi izbami. Ja kedze som si hlavu doma uz nestihla umyt, mala sa vypytala skor, tak som si ju normalne v porodnici na druhy den po porode. Vsetko zavisi od toho, aky budes mat porod. Ja som za par hodin ani nevedela, ze som rodila. Ale bola so mnou mamicka, ktora bola dotrhana a zasivana riadne a ta cely jeden den prelezala, druhy den jedlo do postele, ani nohy nevladala pohnut. Druha mala cisarak, ale take bolesti, ze az... Takze v takych pripadoch myslim, ide umyvanie hlavy bokom

sono2
1. okt 2024

My sme boli tri potom som bola sama.
Pri dvoch. Ale ani raz som to nevnímala ako rušivý element.

saxana000
1. okt 2024

Normalne rano sprcha zuby cikat do sprchy som nechodila kto by sa vyzliekal obliekal stale.zober si pollitrovu flasku so sebou a pekne sa pri cikani na zochode rovno oplachni budes hned cista a ani stipat to nebude.mozes si tam zarobit rovno repik alebo kvapnut teatree olej a budes mat aj hojive oplachy ak ta nastrihnu.

kristinka92
1. okt 2024

@hanka_se ja som mala dve sekcie, veru že som bola ešte rada keď pri mne bola sestricka pri prvom sprchovaní. hoci pred porodom, keď mi to vraveli mi to prišlo otrasne aby mi tam niekto cudzí stal keď som v sprche- v realite po akútnej sekcii som bola rada že tam je 😅

snowflakenel
1. okt 2024

Prva sprcha so sesrrickou,,aj wecko. Vedu som z.toho nerobila, su,zvyknute a radsej tam mat sesteicku ako mahodou odpadnut, aj to sa stava.
V nasej porodnici su izby 3 postelove, no snazia sa davat max po 2 baby na izbu. Izby su riesene tak, ze na 2 izby je jedno prepojene socialne zariadenie. Ked tam bola.nejaka.baba, vedeli sme, lebo cast steny bola.z tych sklenenych tehliciek ( neviem ako to opisat) a svietilo sa. Zretelne bolo pocut aj sprchu, tecucu vodu. Nikdy sme.nemali s.tym problem.....
Cikat do sprchy som necikala, mala.som kupenu tu sprsku ktora.sa pouziva po pouziti toalety. Par dni vydrzis,,nic strasne, hlavne, ze sa to udrziavalo v cistote.

luteam
1. okt 2024

Myslim ze 4 na kupelku je uuuplne v pohode to sa prestriedate ako pride a co sa tyka vlasov ja som si napr zmyvala ked prisiel manzel na navstevu on bol zatial s malym lebo ja mam dlhe a huste vlasy a dlhsie mi to trva a netrufla by son si babo nechat same alebo s neznamimi zenami ktore mali starosti ze svojim babom

maryetta
1. okt 2024

@hanka_se ano takto som to mala aj ja (4porody) a za kazdym. Proste jasne nepojde sestricka s tebou do sprchy ale je tam keby nieco. Hlavne ten prvykrat. Ono sa niekedy citime ze super ok. A zrazu slabota…

cookie29
1. okt 2024

Kazdy porod je iny, kazde tehu je ine a kazda zena je ina. Nikdy nevies, co ta caka. Uprimne, ja som mala tiez zbaleny make up, ani nie tak z presvedcenia, ale preto, ze som v ramci tehunespavosti citala rozne fora a samozrejme casto sa nasla rada, ako linka alebo ruz mozu urobit dobre...
dnes sa nad tym pousmejem. Prve dieta som rodila 96 hodin a skoncila na sekcii, vypluta, vystavena, nevedela som si ani spomenut, ake meno sme vybrali, tlak som mala 50 ci 60... dalsie pochutinky radsej nespominam. Sestricka ma umyla hubkou. A ja som drzka, ja sa moc nenecham a chcela som vstat relativne rychle a aj som vstala. Napriek tomu prva sprcha mi sestricka doniesla taku tu speci stolicku a sprchoval ma manzel a bola som rada, ze sedim, inak by som sa zosypala. A dieta revalo pomalicky 24h vkuse. a tak to bolo najblisie skoro 3 roky....
Druhe dieta, hnusny porod, ked zlyhalo vytahovanie, sla som na akutnu sekciu...Ty brdo taky frmol som este nezazila. Prva noc bola hnusna a bolava. Ale "rano" som normalne vstala a fungovala - dieta narodene okolo 3h v noci o 9h som bola na nohach. Zvladla sprchu sama, aj drobca... male pospalo a keby som mala zaujem, mozem si kludne urobit komplet make up aj nechty 🙂

Takze nie ze neplanuj, ale skor si nechaj niekde priestor aj pre to, ze to moze dopadnut inak ako si predstavujes. A ze je to normalne. Niekto si tie vlasy umyje, niekto nie. Kakat sa vacsinou nechodi... kolkokrat az doma. A co sa tyka sukromia, nuz ja viem, ze mi decko viselo na prsniku a furt tam ktosi behal...sestricka, pediater, ortoped, rehabilitacna atd... no ksoda reci, proste den otvorenych dveri

janka_mamka
1. okt 2024

Ahoj ja len že včera som prišla s pôrodnice. A veru ze vlasy som si raz za tie 4 dní umyla aj vyfenovala. A bola by som si aj dva krát ale manžel mi nepriniesol kondicioner, vraj ho nenasiel 😇😇 no ale k veci , boli dve sprchy na celé oddelenie, ale v tom čase nás bolo asi 7 cca. Kedy som išla so sprchy alebo na wecko,vtedy tam nikto nebol. Takže pohoda, naozaj. A to som chodila aj 5 krát denne ,umývať ránu a ano aj po wecku som sa chodila oplachnut.

sisaka
1. okt 2024

@11bodka11 čo majú robiť? No tak zväčša sú muži pri žene pred, počas a po pôrode, lebo žena privádza na svet aj jeho dieťa. Je tam pre ženu ako opora, je tam preto, lebo chce byť pri tom, keď príde na svet jeho dieťa. Chce so ženou zažívať prvé spoločné chvíle s bábätkom, chce si s ním vytvárať vzťah od narodenia. Skratka chce tam byť. A keď je už tam, tak pomôže žene s čím je treba, či už pred, počas alebo po pôrode. Napríklad je so svojim dieťaťom, keď sa žena preberá s narkózy, je s dieťaťom, keď žena vkľude je, ide vkľude bez zhonu na WC, sprchuje sa, zbehne žene kúpiť obľúbenú kávu, objedná obľúbené jedlo, je s bábätkom, keď si žena potrebuje zdriemnuť … čo ja viem, čo ešte… je tam skratka pre ženu, bábätko, je tam preto, lebo prišlo na svet ich spoločné dieťa.
Pôrod nie je cirkus, kde manžel je divák. Zavolajú ho na predstavenie a keď sa skončí, tak ide domov. Teda ako cirkus to bolo chápané pred 20. rokmi, som myslela, že doba pokročila….

evcagabi
1. okt 2024

ja ked som sa napr. Dostala na nadstandard izbu, chlap bol pri mne a plnohodnotne sa staral o nasu malu ked ja som potrebovala jest, spat, sprchu.. tolko k tym chlapom. Malo by byt samozrejmost mat tu moznost ho pri sebe. Sice nie kazdy to vyuzije ale moj si zobral dovolenku v praci aby mi tie prve dni s malou ulahcil. To iste aj po prichode domov. Hned otcovska a teraz je schopny starat sa o svoje dieta tak, aby mu nic nechybalo

11bodka11
1. okt 2024

@evcagabi a co take robil? Ved to dieta treba len nakojit a prebalit.

11bodka11
1. okt 2024

@sisaka moj muz bol pri porode ale nechapem naco by tam bol somnou aj potom. Ved take babatko vkuse spi cez den. A jedlo sme tam mali, aj kavu.

sisaka
1. okt 2024

@11bodka11 chápať nemusíš, každý má prežívanie iné. Niektoré ženy nechcú mať mužov ani pri pôrode. Ja môžem porovnávať a nemenila by som, ani môj manžel.

A k tomu jedlu, keď to si si vybrala ako to podstatné. Samozrejme, že jedlo tam je, to bol príklad, že napríklad dostane žena chuť na niečo, čo práve nie je na menu, že nemá chuť na nemocničnú kávu, ale dala by si trebárs Starbucks a možno chce len stráviť 10 minút v sprche s vedomím, že sa nemusí nikde hnať , lebo je pri bábätku manžel, možno chcú spolu tráviť prvé chvile so svojim dieťatkom spoločne.

Ale môžeme aj s núdze cnosť spraviť, všakže. Však kedysi to bolo - načo je muž pri po pôrode, tak teraz, keď tam už je, tak sa bude hundrať, na čo je tam po pôrode, však ja som ho nepotrebovala ani pri pôrode, ani po pôrode, aj doma mi v podstate zavadzia, však ja to sama viem všetko najlepšie a muž nič nevie a ešte by bolo ideálne aj deti odoberať matkám a nosiť len na kojenie, však ešte si to dieťa užijú doma až-až…

Osobne môžem porovnávať a pôrod bez manžela a 5 dňový nezmyslený pobyt po pôrode v nemocnici by som už nikdy nechcela zažiť a aj keď som “prežila” nespomínam naň rada, ale s radosťou by som druhým dopriala tú druhú verziu - s milujúcim manželom pred/počas/po pôrode, je to úplne iný zážitok a úplne iné spomienky, či už moje, či už manželove.
Keď mne zdochla koza, nemusí aj susedovi, či?

dagas
1. okt 2024

@11bodka11 no by som mohla rozprávať o tom ako bábätko vkuse spí..😏 malá mi prerevala 3 dni v pôrodnici...keď som bola zo synom tak zase spolubývajúcej dieťa plakalo nonstop...

sisaka
1. okt 2024

@dagas ja som mala prvé také. Vkuse rev, nevedeli si ani sestričky dať rady, normálne ju v noci kúpali, aby sa ukludnila. Na izbe sme boli 4 alebo 5 a k tomu rovnaký počet bábätiek. Tam sa nedalo spať, vkuse nejaké bábo plakalo a ešte chodili sestry provokačne rozprávať, však to je to, čo ste chceli, rooming in, moderné matky, tak si to teraz užívajte, ešte pred nedávnom rodičky mohli oddychovať a deti sme vozili na kojenie každé 3 hodiny.

evcagabi
1. okt 2024

@11bodka11 to, ze ty si mala idealne dieta, ktore cele dni prespi tak gratulujem. Moja taka v porodnici nebola

11bodka11
2. okt 2024

@sisaka tak ja som mala nadstandardnu izbu. Cize vlastnu kupelnu. Tak mi nikto dceru strazit nemusel. A teda muz mi tam ozaj nechybal. A mame aj syna cize s nim niekto musel byt doma.

30katrusa40
2. okt 2024

V pôrodnici v považskej boli dve sprchy na niekoľko izieb . Na wc bolo 5 kabiniek. Takže myslím že 4 na jednu je luxus.

taktotedanie
2. okt 2024

Paneboze….
Normalne bude volne ides nebude volne nejdes
Ked budes chcieg umyvat vlasy povies idem umyvat vlasy
Nikdy som nepocula curat do sprchy

dzejsik
2. okt 2024

u nas bol pri poslednom nadstandart volny az po dvoch nociach na oddeleni a tam teda dve sprchy a dva zachody na vsetky izby … ja som chodila radsej z rana do sprchy, skor bola volna a proste len trafit situaciu ze dieta spi, sprcha volna a ideal sa prestriedat so spolubyvajucou, ktora ked je normalna tak si proste pomozete a ty raz utisis babo jej, inokedy ona tebe … u nas nastastie izby boli max dvojlozkove … ale i tak na nadstandarde bola ta vlastna kupelka na nezaplatenie 😁

a vlasy som si umyla hned ako som sa pozviechala na nohy, lebo by som sa s takymi poporodnymi spotenymi nedokazala zmierit, ked uz sily boli na to … fenovali sme si na izbe - paradoxne fen nam uspal deti 😃

a prve sprchovanie po porode bolo vzdy so sestrickou, ze keby sa zatocila hlava alebo si omdlela po porode, aby hned pomohla

ksebejka
2. okt 2024

Ja som po prvom pôrode chcela odist po vlastných nohách, nič ma nebolelo a nemala som ani žiadne zranenie. Normálne som si dala sprchu kým babo spalo. Vždy keď spalo som išla na WC. Na tretí deň som si umyla aj vlasy. Nie každý pôrod je zlý. Držím palce🙂

tim23
2. okt 2024

🤦 My sme mali 2 sprchy na celé oddelenie a fungovali sme normálne. Však idem do sprchy vidím že obsadené vrátim sa pozdejšie, nie? A teda ja som sa zo sprchy kvôli nikomu neponáhľala. To isté platí pre wc..

miui
2. okt 2024

@marth16 ako nosili deti? So mnou boli moje nonstop

tetaandulkova
2. okt 2024

Neboj sa, kakať tak skoro nepôjdeš keď ti spravia klistír 😀 ale tie ostatné veci áno, odporúča sa ísť rovno do sprchy, ja odporúčam hneď po umytí aj sprej Cicatridina na rýchle hojenie. My sme boli len 2 na izbe celý čas, čiže sme si bábätká postrážili keď jedna z nás musela odbehnúť. Sprchy sa akurát prerábali tak sme chodili do kúpeľne na nadštandardné izby, ktoré boli prázdne, čiže sme ešte vyhrali. Neboj sa, stihneš si aj vlasy umyť...ja keď som odchádzala domov ešte ma sestrička pristihla ako som sa maľovala, vraj to tam už dlho nevidela 😅