icon

Ako účinne odstrániť výrastky z HPV vírusu?

19. jan 2024

Ahojte dievčatá ak by tu bola niektorá čo riesila problém ako ja a to sú výrastky v okoli intímneho miesta z dôvodu HPV vírusu, viete mi odporučiť čo je lepšie na ich odstránenie? Žiaľ už som mala od svojho gynekológa asi 3 rozne maste, niekde zmizli a niektoré ani za nič. Horšie je to že sa to začalo dosť šíriť a o mesiac chceme ísť na dovolenku, Takze sa toho potrebujem zbaviť čím skôr. Gynekolog mi spominal na poslednej návšteve že mám navštíviť kliniku kde to odstraňujú, keďže on to v ordinácii nerobi. No mám dilemu, niekde ponúkajú laser a niekde ponúkajú iba to zmrazovanie. Neviem čo je účinnejšie a menej bolestivé. Viem iba že na zmrazovanie sa musí ísť viac krát, s laserom neviem ako to funguje. Ak máte skúsenosť dajte vedieť prosím a ešte aj cenovo ako sa to pohybuje napr. v nejakej klinike ak som z okolia BA.

tanyan
•
19. jan 2024

Ak sú to stopkovité kožné výrastky, tak odporúčam odstránenie u kožného lekára pomocou elektrickej ihly (kauter). Je to bezbolestná sekundová záležitosť bez potreby ďalšieho ošetrovania.

zdenka11081983
•
19. jan 2024

Daj sa zaočkovať na HPV, daj si predpísať Isoprinosine a vypáliť laserom. Čím najskôr. Mastami sa ich nezbavis. Tiež ti gynekologovia to majú na háku a mastia pritom to nepomáha a šíri sa to ďalej.

falbala132
•
19. jan 2024

ahoj, aj som to tu nedavno radila jednej babe co zabralo mne a nasledne mi dakovala, ze jej to vyborne pomohlo. na dusik som nenasla nikoho v mojom meste, laser chceli za bradavicu 400 €.
takze som si dala predpisat Isoprinosine, aby sa mi zastavil rast nových a v lekarni si kupila vypalovak na normalne bradavice, Kolodium forte a tym si to potierala. trochu to pali, ale sa to prezit, do 3 dni mi odpadli. predtym som potierela Aladarou 3 mesiace vkuse a odpadli len tie velke, s malymi to ani nehlo.

autor
•
19. jan 2024

@tanyan neviem či takéto niečo robia tým kauterom. To som pozerala že iba vyrastky na tvari a na krku. Na intímnych miestach neviem..

autor
•
19. jan 2024

@falbala132 to fakt za bradavicu 400€? To sú čo za ceny. Ja ich mám zopár, ale zas nie jednu. To je strašná suma.

tanyan
•
19. jan 2024

Mne robili na vnútornej strane vonkajších pyskov. 😉

autor
•
19. jan 2024

@falbala132 ja som už skúšala všetko, všelijaké masticky tinktury, od lekára maste, nič nepomohlo. Pár zmizlo a znova sa objavilo inde a viac. To je otrasne…mám chut si ich doma vyrezať nozikom už….

tanyan
•
19. jan 2024

A asi 2 týždne pred termínom pôrodu som bola tiež na kožnom na ošetrenie kauterom, lebo som mala na dvorci bradavky stopkovitý výrastok. Radšej som si to dala za nejakých 10€ odpáliť touto elektrickou ihlou akoby som mala mať problémy pri dojčení. Lekárka s tým nemala žiadny problém a vzhľadom na okolnosti mi to dokonca urobila bez objednania na počkanie.

autor
•
19. jan 2024

@tanyan no ja to nemám vo vnútri, dokonca ani na pošve, ja to mám v okoli skôr na tej vnutornej strane stehien smerom k slabinám. Doktor mi povedal narovinu že to je prípad už pre kožného lekára nakoľko sa to nenachádza priamo na genitalnych miestach, ale v okoli a že on nevykonáva tieto odstránenia

falbala132
•
19. jan 2024

a skusala si ten Kolodium forte? to je silny vypalovak, nie je mozne zeby ti to s nim nepoodpadavalo.
a potrebujes zastavit rast novych = podporit imunitu - takze okamzite nasadit Isoprinosine alebo aspon vysoke davky hlivy ustricovej. lebo vypalovat mozes donekonecna ked sa ti neprestanu robit nove.

tanyan
•
19. jan 2024

Mnoho kožných lekárov má túto elektrickú ihlu a majú to uvedené v cenníku. Ale treba obvolať ambulancie a opýtať sa či majú kauter. Podľa mojich skúseností je to už pomerne bežná súčasť kožných ambulancií. Určite sa niekto v okolí nájde.

autor
•
19. jan 2024

@falbala132 skúšala som duofilm dokonca to by malo byt podobne sa mi zdá to mi poradila kamarátka čo pracuje v lekárni že nech skusim keď si neviem dať rady už a nezabralo to vôbec iba to sprepacenim ku*evsky bolelo

autor
•
19. jan 2024

@tanyan a už sa ti to potom neobjavilo áno? Robili ti to na viackrát alebo naraz všetko? Ešte sa opýtam či si toho mala viac alebo iba malinko lebo ja mám viac a asi zo 2 take väčšie a všetky su take stopkovite

autor
•
19. jan 2024

@falbala132 čo sa týka imunity tak to beriem rozne vitamíny už som podľa mna aj previtaminovana. Vieš mi odporučiť tu hlivu ktorú konkrétne čo má silný účinok?

falbala132
•
19. jan 2024

vitaminy nestacia, potrebujes nejaky imunitny stimulant.
ja som uzivala toto, naozaj mi to zastavilo rast novych:
https://www.drmax.sk/terezia-hliva-ustricovita-...

autor
•
19. jan 2024

@falbala132 Dakujem pekne, objednala som si to a objednala som sa aj na laser už