Ako účinne riešiť opakované vaginálne zápaly?
Ahojte viem že týchto tém ti je neúrekom prešla som asi každú jednu lebo som z mojej situácie " na prášky" a chcela by som zistiť či sú tu nejaké ženy, ktoré si prežívajú niečo podobné...alebo prežili a zvládli to.
Od puberty trpím s menšími prestávkami rôznymi zápalmi a mykózami teraz mám 27. Zjedla som neúrekom antibiotík skúšala rôzne prírodné liečby, xy voľnopredajných liekov na vkladanie, probiotík, upravila si stravu pri ktorej som schudla 10kg za domienkou že sa mi polepší som začala mať PPP, lebo som sa bála že určitá strava ešte zhorší môj stav.
Neviem si predstaviť koľko peňazí som nechala v lekárňach. Endokrinologia, imunológia, - výsledky v poriadku. V partneroch chýba nebola mala som medzitým dva dlhé vzťahy a obaja boli na vyšetreniach, pretože som si všimla že vždy príde problém po pohlavnom styku. S tým prišlo aj to že si nedokážem užiť sex a prestávam mať chuť na sex, pretože viem že môže prísť po tom problém pokiaľ si hneď po sexe nedám nejake probiotikum tam dole. Samozrejme som začala mať problém s extrémnou suchosťou, neviem naozaj či to bolo tým že som toto všetko mala v hlave alebo zas nejaký ďalší problém. Samozrejme lubrikačný neviem aký špeciálny pomohol pri sexe ale zas na druhý deň prišla suchosť a pálenie, tak zas mi nič iné neostávalo len si dať nejakú čipku. A takýto kolotoč stále dookola. Zmenila som už troch gynekológov lebo už ani oni nevedeli čo a ako. Začala som strácať aj menštruáciu. Miesto nej mi prišiel už len nejaký hnedý výtok ktorý trval tak dva dni. ( Tehotná nie som ) Moja nová gynekologička mi predpísala progesterón tabletky. Čo mi prišlo trochu zvláštne keďže mi nebrala ani krv a nezsistovala či to bude progesterónom alebo estrogénov. Ten užívam asi týždeň momentálne a stratila som už dokonca aj výtok ktorý som už aj pred tým mala v malom množstve. Chcem mať deti ale v takéto situácii mám pocit že to asi ani nikdy nebude možne. Nehovoriac o Tom že pre vzťah celkovo psychiku je to extrémne náročné lebo to trvá strašne dlho. A po ničom inom netužim len stretnúť niekoho kto mi povie že to bude všetko ok po toľkých rokoch trápenia.