Ako zastaviť priberanie do menopauzálneho brucha?
Mám 45 rokov, 4 roky po menopauze, a intenzívne priberám do brucha. Máte skúsenosť s nejakým prípravkom, ktorý by to pomohol zastaviť? Pls vynechajme rady o pohybe a strave. Ďakujem.
Tiež ma to zaujíma
@eee30 Mne nepomohlo nič, aj keď som schudla, brucho ostávalo stále väčšie a neprimerané postave. Presne viem o čom hovoríš.
Ja som sa po rokoch trápenia s chudnutim a diétami nakoniec rozhodla pre liposukciu+abdominoplastiku.
4 r po menopauze je čo? Si teda v postmenopauze?
Nic nezastavi ukladanie tuku v tele len kaloricky deficit. A to, ze sa ti uklada na bruchu je genetika, niekomu sa uklada tuk na zadku, niekomu na bruchu, niekomu do prs a zadku, niekomu vsade rovnomerne po celom tele. Ty nemas postmopauzalne brucho, ty si jednoducho pribrala.
@eee30 mne pomohol najviac rotoped a pružina na brušáky a večer namiesto vínka čaj na chudnutie... Popradský, žiadny drahý zázrak z netu... Teraz som lenivá, objednala som si belasin tabletky, beriem asi 4 dní, takže ešte neviem či sú účinné ale večer nemám žravku, ako predtým. 😁
@viestta nesúhlasím. Chudnem - priberám cca 30rokov. Teraz po 50+ je to ukladanie na bruchu niečo úplne iné ako pred 50-tkou. Takže nie genetika v tomto prípade, ale hormonálne zmeny, môže byť aj tzv. korizolové brucho.
@viestta *kortizolové brucho
@janettdamian keby telo nemalo nadbytok kalorii nema co ukladat. Kdekolvek. A druha vec je, ze koza je mlandravejsia aj svaly, takze aj kazde kilo navyse viditelnejsie
Kalorický deficit, zdravá strava, cvičenie.
Prípadne ešte liposukcia :D
@eee30 toto mi algoritmus googl vyhadzuje,kedze som na zenskom fore🤣💪,tak pozrite.
https://fit-coach.io/start-age-conf-full-a?bran...
@viestta Je na to aj výraz menopauzalne brucho, jednoducho bez ženských hormónov sa začína aj ženám ukladať tuk tam, kde aj mužom, čiže prevažne okolo pásu a do brucha, okolo vnútorných orgánov. Aj tým, čo nikdy predtým nepreberali do brucha ale skôr do zadku, stehien...Ďalej je to spôsobené zhoršeným trávením, čo spôsobuje, že k tomu sa môže pridružiť nafukovanie a teda väčšie brucho... Stačí si pozrieť ženy po 50 -60ke ako vyzerajú. Mnohé ruky, nohy paličky a brucho ako pivný mozol.
A je naozaj ťažké sa toho menopauzalneho brucha zbaviť, ale toto ťažko vysvetliť niekomu, kto ešte menstruuje a nemá vlastnú skúsenosť.
Ja poradím jedine prípravky na zlepšenie trávenia, ktoré je po menopauze zhoršené, napríklad probiotiká.
@april171 poznam zieny po menopauze, ktore si drzia postavu, aj take, ktore nad nou stratili kontrolu a obhajuju to menopauzou. Ano, aj travenie, aj menej pohybu, aj absencia estrogenov moze byt dovodom kde sa tuk uklada, ale pravda je taka, ze "zo vzduchu" ten tuk nevznikne. Vsak?
Ja môžem za seba povedať,že to brucho je fakt masaker udržať pekné,môžem znížiť príjem jedla koľko chcem a ani sa nepohne
@viestta Žienky pred tebou majú vo svojich príspevkoch pravdu. Chápem, že máš pocit, že vieš všetko, ale občas sa môžeš aj mýliť.
za mna hlavne pravidelny post a detox-vtedy brucho splasne...este nie som v menopauze ale uz sa to asi blizi a veruze mavam hlavne pred menstruaciou brucho ako tehotna-zrejme to suvisi s hormonmi a ze tam vnutri sa vselico nove deje...a potom mam zas normalne brucho...este je dobre asi skusat nejake pripravky na zmiernie menopauzy-tym by sa mohlo zrejme aj to zvacsovanie brucha obmedziit... https://tatianabencekova.sk/priberanie-na-bruch......
@zuzanockamt stale sme pri tom, ze tuk z nicoho nevznikne. Ked uz vznikne, tak sa niekde ulozi... (moj sa tiez, svina jedna ulozil na bruchu a drzi sa tam, ale uz som ho celkom dost vydurila do stratena). Nafuknute brucho a zadrzana voda su ine ako tuk.
Tak ja zas napíšem za seba,mám typ postavy,keď preberiem tak všade a rovnomerne vďaka Bohu,ale ako som začala ísť do menopauzy,je to s tým bruchom otrasné a to nemám fakt žiadne iné problémy.Hybem sa celý deň von,mám ťažkú fyzickú prácu,sladkosti úplne ,že ani skoro nič,neobzieram sa a schudnem,iba ak som na dvoch banánoch denne(mám odskúšané)ale to sa zas nedá dlhodobo
Jednoducho tie hormóny nepustia a to som bola celý život skôr úplne chudá
Tiež sa k tomu pridávam,ono človek neuverí kým sám nezažije!kedysi som mohla v pohode sladkosti a dokázala som si postavu udržať,stačilo trošku ubrať jedla a kilá išli dolu, no teraz sa napijem aj vody a priberám,ide ma poraziť
Moja mamina je 2 roky po menopauze a práveže konečne schudla. Lenže ona sa naozaj hýbe a drží si stravu... nespolieha sa na "prípravky"
@viestta ale nevidíš ich holé, oblečenie veľa schová, kľudne môžu mať menšie bruško, ktoré predtým nemali. Samozrejme, sú aj šťastné výnimky, ale väčšinu žien to stojí strašne veľa úsilia udržať si postavu. To, čo stačilo kedysi, nestačí. A keď znížia príjem potravy, zníži sa im bazalny metabolizmus a sú zas na začiatku. Ja tu nehovorím o ženách, čo sa zanedbaju, jednoducho nárast brucha v a po menopauze nie je výmysel a výhovorka, ale fakt.
@eee30 prisli ste na nieco? Ja mam 43 , menstruaciu este mam ale uz inu a nepravidelnu. Vzdy som bola stihla az priam na hrane. Pri 175cm vyske 60 kil. Mohla som jest co som chcela a kedy chcela. Za posledne 2-3 roky som pribrala 9 kil na bruchu. Najprv som to brala pozitivne, lebo som mala vzdy problem pribrat a bola som vychudnuta. Nohy ruky ostali stihle. Som stale hladna a to nebyvalo. Skusala som brat 2 mesiace forfemina menopauza, znizila sa mi chut na jedlo, nejaku zmenu na bruchu som nepostrehla. Cely zivot sa hybem rovnako, v tom to nebude.

@eee30 tak toto by som aj ja rada vedieť, ani pohnúť s bruchom