Ako zmierniť bolesť z fistúl na intímnych miestach?
V poslednom čase sa mi veľmi často robia také bolestivé vredy,či fistule, medzí nohami takmer na intímnych miestach.
Som plnoštíhla tak zrejme to bude trením stehien ako sa potím a stehná sa trú o seba. Lebo väčšinou to mám medzi stehnami z vnútornej strany.
Už som to mala aj predtým pár krát aj úplne na intímnych miestach.
K lekárovi jasné, že s tým nechodím. A ani nehodlám.
Pár krát som to aj prepichávala a bolesť neskutočná a najhoršie v práci a v tej horúčave. Kdd máme aj 35 st. vo vnútri.
Sama si to tlačím dezinfikujem,keď nejde vytlačiť tak ichtylovú masť davam . Len si nato nevidím len v zrkadle a bolí to nenorálne .
Mávala som to v lete v práci na dvanástkach, keď som sa potila a šúchali ma nohavice.
Potom v zime na jar pokoj a už ako je teplo furt. Teraz mám aj tri. Co nato pomôže?
Máte skúsenosti?
Najlepsie by na to pomohol lekar. Viem ze sa hanbis, ale uvedom si ze on je presne na riesenie takychto problemov a kedze ludia za nim chodia iba s problemami, je zvyknuty absolutne na cokolvek. Ale bez lekara mi ako prve napada ze schudnut na vahe by ti na zaciatok pomoct mohlo
@vanilkovazmrzka Áno s tým schudnutím máš úplnú pravdu. Veď ja to viem..To ako prvé som si povedala, len sa mi nedarí vôbec.
Veď od vtedy to mám ako som viac pribrala v prechode.
No áno aj to viem, ale práveže sa hanbím zato, že som pribrala aj ísť..tak sama to operujem,čistím..len kým sa jeden vylieči už mám druhý..
Najlepsie by na to pomohol lekar. Viem ze sa hanbis, ale uvedom si ze on je presne na riesenie takychto problemov a kedze ludia za nim chodia iba s problemami, je zvyknuty absolutne na cokolvek. Ale bez lekara mi ako prve napada ze schudnut na vahe by ti na zaciatok pomoct mohlo
@vanilkovazmrzka Ďakujem máš úplnú pravdu.
Ale to je najhorsie co mozes urobit, lebo si tam tymi operaciami roznasas zapal…
"k lekarovi jasne ze s tym nechodim" ?? ja fakt nerozumiem ako dospely clovek moze takto rozmyslat Kto iny ti ma pomoct, ak nie lekar? Urob dnes pre seba konecne nieco dobre a objednaj sa na vysetrenie!
Sú to fistuly, nie fistule
Na tie stehna skus pouzivat krem proti oderu alebo mozno puder by pomohol, ak sa tam moc potis. Ale lekar by mal byt tvojou prvou volbou! A schudnut...
"k lekarovi jasne ze s tym nechodim" ?? ja fakt nerozumiem ako dospely clovek moze takto rozmyslat Kto iny ti ma pomoct, ak nie lekar? Urob dnes pre seba konecne nieco dobre a objednaj sa na vysetrenie!
@terezka2911 Ďakujem za upozornenie, každý to zrejme pochopil a nabudúce budem vedieť.
@bluea Viac krát sa mi zahojilo bez problémov a naozaj nemám chuť ani čas behať s takými vecami po lekároch.
Nie je také vážne, aby som s každou blbostou utekala.
Na tie stehna skus pouzivat krem proti oderu alebo mozno puder by pomohol, ak sa tam moc potis. Ale lekar by mal byt tvojou prvou volbou! A schudnut...
@simsalabim Neviem či s potu a ano schudnúť by som mala. K lekárovi to fakt niee
Nechapem, preco k lekarovi nie. To je take detinske. No tak sa trap a zanes si tam infekciu.
Na taketo veci pomozu sedacie kupele tohto druhu. Do lavora mierne teplej nie vrelej vody dat 2 kv tea tril oiil + 2 lyzicky olivoveho oleja a mocit sa asi 10 minut, malo by sa to vysusit,.mozno aj na prvykrat,Ak nie zopakovat nie na druhy ale az treti alebo az stvrty den.Ak nepreslo tak zase ale len na 4 den ,3x a dost, ak nepreslo, pokracovat za 2 tyzdne, skor nie.
Možno pomôže Zinková masť od soaphoria
Skús Dubová kôra gél.
No toto sa neoplatí zanedbať, môj otec na to neskutočne trpel a pritom je štíhly. Je to hlavne príznak zápalu v krvi. Skončilo to tak, že musel ísť do nemocnice a štyri razy mu to rezali a čistili, z toho až trikrát pod narkózou. Zanedbal ho chirurg u nás v meste. A musel brať silné antibiotiká. Dievča, hanba nehanba, choď s tým doktorovi, tí už videli všeličo, nemáš sa čoho báť. Zanedbané sa to bude ťažko liečiť.
Tento problém mám už roky a to som ešte mávala 50 kilogramov, robila som si presne takúto istú samooyšetrovaciu techniku a zvrtlo sa to tak, že teraz, pred 50-kou mi to dermatologička diagnostikovala ako Hidradenitis suppurativa hurley II a čaká ma biologická liečba . Požiadaj svoju obvodnú lekárku, nech ťa pošle na kožné, alebo sa rovno pýtaj na dermatovenerológiu, netreba to zanedbať, lebo žiaľ, sú zaznamenané prípady, kedy toto môže prejsť do rakoviny kože.
Ja tiež mávam na intímnych miestach, bolesť neskutočna. Cez veľkú noc som mala tri vedľa seba. Od bolesti flektor každé 4 hodiny. Dávala som si na to Višňovského balzam a gafrovu masť. Ale dlho, dlho kým sa mi to zahojí.