icon

Ako riešiť jazvy na nohách a nosenie šiat?

30. apr 2026

Ahojte, pred mnohými rokmi som mala vážne zranenie oboch nôh, na jednej mi chýba časť lýtka a je tam veľká jazva cez nohu, na druhej nohe mám jazvy. Nenosím sukne, nenosím šaty, nenosím krátke nohavice, nechodím do plaviek na verejné priestranstvá. Kúpem sa iba ak v súkromnom bazéne. Už som pár krát aj bola niekde medzi ľuďmi, ale tie pohľady a dokonca otázky, čo sa mi stalo boli nepríjemné (neboli to cudzí ľudia, ale moji známi). Pracujem na pomerne exponovanej pozícii, prichádzam do kontaktu s klientmi - firmami a top managementom. Nepríde mi v poriadku nosiť na meeting sukne alebo šaty a aby to videli - aj keď by sa nepýtali, ale určite by si to všimli. Čo by ste robili na mojom mieste vy? Ak to naozaj ani v práci, ani na ulici nie je jedno. V zime je mi to jedno, ale riešim každý rok leto a ttie horúčavy.

Strana
z2
biba_18
30. apr 2026

veď môžeš nosiť aj dlhé sukne, po členky
alebo letné nohavice total voľné palazzo ...

autor
30. apr 2026
@biba_18

veď môžeš nosiť aj dlhé sukne, po členky
alebo letné nohavice total voľné palazzo ...

@biba_18 ja som nízka veľmi a to na mne vôbec nevyzerá dobre, vyzerám ako taká mátoha. Letné nohavice mám samozrejme 🙂

anonym_25116c
30. apr 2026

Ja ani nemam zranene nohy a v lete najradsej nosim dlhe sukne a saty, s tymi mas aky problem? V lete je to navyse velmi prakticke.

anonym_82d768
30. apr 2026

Na leto lanove volne gate - teraz ich predavaju plno. Pripadne dlhe saty, bez razporkov, az po clenky. Lebo ak je ti velmi neprijemne, ze netaktni ludia sa ta pytaju a zizaju na tvoje nohy, tak nic ine ti nezostava.

anonym_25116c
30. apr 2026
@anonym_autor

@biba_18 ja som nízka veľmi a to na mne vôbec nevyzerá dobre, vyzerám ako taká mátoha. Letné nohavice mám samozrejme 🙂

@anonym_autor ja som tiez nizka ale aj stihla a vyzera to super, treba si len dobre vybrat. Alebo zniest pohlady, moc na vyber nemas,,,,

zuzanaete
30. apr 2026

Bud ako spomina @biba_18 alebo popracovat na spracovani traumy. Su ludia s mnohymi koznymi problemami (napr. vitiligo). Niektori pokozku schvovavaju, niektori nemaju problem ukazat. Ak zacnes svoje nohy ukazovat, tak to bude chvilu "senzacia" a niektori sa budu pytat, co sa stalo. Ludia, s ktorymi si casto v kontakte, si zvyknu. Dufam, ze top management vie, co sa patri a co nie. Moze ti byt jedno, co si myslia cudzi ludia na ulici.

autor
30. apr 2026
@anonym_25116c

Ja ani nemam zranene nohy a v lete najradsej nosim dlhe sukne a saty, s tymi mas aky problem? V lete je to navyse velmi prakticke.

@anonym_25116c hej, lebo pri moje výške v dlhých sukniach a šatách vyzerám ako máoha. Čiže toto nie je cesta :/

autor
30. apr 2026
@anonym_25116c

@anonym_autor ja som tiez nizka ale aj stihla a vyzera to super, treba si len dobre vybrat. Alebo zniest pohlady, moc na vyber nemas,,,,

@anonym_25116c no ja nie som štíhla, čiže keď malú guľu dáš do šiat alebo do sukne po zem, vyzerá to všelijako, len nie dobre. Nie som tučná ale som gulička - veľké prsia, žiadny pás, široké boky a väčší zadok.

anonym_25116c
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_25116c no ja nie som štíhla, čiže keď malú guľu dáš do šiat alebo do sukne po zem, vyzerá to všelijako, len nie dobre. Nie som tučná ale som gulička - veľké prsia, žiadny pás, široké boky a väčší zadok.

@anonym_autor nuz tak si teda vyber ci chces dobre vyzerat alebo neriesit pohlady na nohy 🤷‍♀️ obidve asi podla toho co pises nejde

autor
30. apr 2026
@anonym_25116c

@anonym_autor nuz tak si teda vyber ci chces dobre vyzerat alebo neriesit pohlady na nohy 🤷‍♀️ obidve asi podla toho co pises nejde

@anonym_25116c asi mi stačí dobre vyzerať, lebo všetko sa nedá.

anonym_bf347c
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_25116c asi mi stačí dobre vyzerať, lebo všetko sa nedá.

@anonym_autor možno by to spravili vysoké opätky k tej dlhej sukni.

autor
30. apr 2026
@anonym_bf347c

@anonym_autor možno by to spravili vysoké opätky k tej dlhej sukni.

@anonym_bf347c lenže ja kvôli tej zranenej nohe nemôžem opatky, skúšala som aj na platforme, ale žiaľ nejde to. Pred zranením som nosila opätky rada, aj platformy.

anonym_bf347c
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_bf347c lenže ja kvôli tej zranenej nohe nemôžem opatky, skúšala som aj na platforme, ale žiaľ nejde to. Pred zranením som nosila opätky rada, aj platformy.

@anonym_autor tak to je škoda. Tak asi ti ostávajú len tie nohavice. Alebo schudnúť.

julish
30. apr 2026

@anonym_autor dohoela by som si konzultaciu u nejakej taterky a nechala ju spravit z jazvy pychu. A zacala terapie - zasluzis si na stare kolena oslobodit sa od mindrakov, nie? Pocitit slobodu. Drzim prsty.

autor
30. apr 2026
@julish

@anonym_autor dohoela by som si konzultaciu u nejakej taterky a nechala ju spravit z jazvy pychu. A zacala terapie - zasluzis si na stare kolena oslobodit sa od mindrakov, nie? Pocitit slobodu. Drzim prsty.

@julish bola som na konzultáciu, ani neurológ, ani tatérka mi to neodporúčali...

anonym_a4ed4d
30. apr 2026

Kedy sa ti to stalo a koľko máš rokov? Nemáš spracovanú traumu.Neskusala si psychológa?
Možno tam by som začala aby som sa nad pohľadmi povzniesla a neriešila ich a chodila oblečená v com chcela.Ludia budu vždy cumiet, vždy si niečo nájdu

3petka
30. apr 2026

@anonym_autor práve by som povedala že krátka sukňa ťa ešte skracuje a dlhá sukňa ťa viac predĺži. Treba len nájsť správny model čo ti urobí aj nejaké krivky i keď si možno myslíš že ich nemáš

vivuska666
30. apr 2026

Ak si das dlhu suknu alebo siroke volne nohavice, tak k tomu daj uzsi top. A urcite nebudes ako matoha.

zmrzlinka2021
30. apr 2026

@anonym_autor

Evidentne si sa neprijala.

zuzubb007
30. apr 2026

Podľa mňa dlhá sukňa, a úzky vrch bude vyzerať na každom dobre, možno sa skús poradiť s niekým alebo odfoť ako vyzeráš, a poradíme, v lete určite palazzo nohavice a dlhé šaty, sukne podľa mňa budeš vyzerať super, a kašli na jazvy čo pozrú sa ľudia a neriešia ďalej tomu ver ♥️, prípadne, keď je chladnejšie dáš čierne hrubšie pančuchy a môžeš nosiť čo chceš aj mimi nebude cez to vidno nič 😉

anonym_e454ed
30. apr 2026

Mám asi ten najhorší možný stupeň psoriázy, ktorý ale úspešne potláča biologická liečba. Aj tam mám ale komplet vyhádzané nohy, jedine v lete je to ako tak ok lebo slnko pomáha. Tiež som chodila dlho v rifliach, potom som si ale povedala že mám slobodnú vôľu a môžem nosiť čo chcem. Síce si staré tetky párkrát na mňa ukázali prstom ale môžem každého takého s prepáčením osrať, je to ich vizitka. V práci to neriešili, možno si aj niečo mysleli, ale nie som zodpovedná za to čo si ostatní myslia 🤷
Takže ak sa na to cítiš, skús si obliecť čo sa ti páči a uvidíš ale budú reakcie. Ak by to mal byť problém v práci, možno by bolo lepšie sa vopred poradiť s nadriadeným aby nebol prekvapený.

procrastique
30. apr 2026

Ak sa aj niekto spýta na jazvy alebo niečo divne vyzerajúce, nemyslí to pravdepodobne útočne ani nijak zle. Najmä keď sa jedná o známych. Nebuď vzťahovačná a je čas riešiť v prvom rade terapiu až potom sukne.

akrobrab
30. apr 2026

Skus si pogooglit dlhe saty pre petite postavy. Ja mam 160cm (mozno uz skor 159cm) a dlhe saty nosim - aj s flat sandalmi, balerinkami. Su strihy ktore nam pristanu a podla toho, co pises by podla mna pristali aj Tvojej postave. Hadaj nieco ako na obrazku, ale na nete najdes ovela viac inspiracii.
Kedysi som mala jedny saty z Orsay, tak som teraz rychlo pozrela a tieto by mozno stalo za skusku:
https://www.orsay.sk/zlte-damske-maxisaty-orsay...
https://www.orsay.sk/saty-na-denne-nosenie-pre-...
Pripadne Chantall mava vyborne, ale teraz ich na stranke akurat nevidim.

sissy27
30. apr 2026

@anonym_autor tiez mam jazvy na viditelnom mieste a este stale ma niekto spyta, co sa mi stalo. A vies co spravim? Normalne odpoviem. Nevidim v tom problem. Tie jazvy su mojou sucastou, tak ako kazda vraska, strie, cokolvek ine. Druhi ludia take nemaju, tak je prirodzene, ze sa spytaju. Lenze ja neriesim ani vrasky, ani vysku, ani ci nemam velku rit v nejakych satach. Samozrejme tiez chcem vyzerat dobre, ale nie na ukor vlastneho pohodlia. Aj tak sa nikdy nebudem pacit vsetkym. Takze ak si niekto vyberie, ze sa so mnou nebude bavit, lebo mi to podla neho v tych nohaviciach nesvedci alebo ze sa neunuvam skryt jazvu po uraze, tak je to jeho problem, nie moj. Ale zatial sa mi to este nestalo 😃

kiki68
30. apr 2026

A co tak makeup? Ja mam skarede popraskane zilky a neslo to zatial dobre spravit, nastal opacny efekt, v tehu som mala hlboke rany na nohach a zostali tiez nejake viditelne jazvy. Keby treba, tak existuje makeup v spreji na tieto ucely. Proste nasprejujes vrstvu a hotovo. Tiez existuju take tie liquid stockings. Ako s tymto sa da vydrbat celkom slusne

bomba36
30. apr 2026
@kiki68

A co tak makeup? Ja mam skarede popraskane zilky a neslo to zatial dobre spravit, nastal opacny efekt, v tehu som mala hlboke rany na nohach a zostali tiez nejake viditelne jazvy. Keby treba, tak existuje makeup v spreji na tieto ucely. Proste nasprejujes vrstvu a hotovo. Tiez existuju take tie liquid stockings. Ako s tymto sa da vydrbat celkom slusne

@kiki68 chýbajúci sval na nohe nedokreslíš sprejom

slavomira236
30. apr 2026

Ja mam skarede hrube lytka mame to v rodine a dam si ktatke gate aj suknu..som nizka 158 a nosim aj dlhe sukne a saty..ja sa v nich citim dobre s ci ma skracuju neriesim.. a urcite nebudem sa parir v lete v rifliach ale dam si riflove kratke gate. Ked som chodla na zs chlapci si robili posmesky na moje lytka vtedy som sa hanbila ale teraz ked budem mat 50 take blbosti neriesim

januska12323
30. apr 2026

Tvoje telo zvládlo veľkú skúšku a jazvy sú toho dôkazom. Keď spracuješ traumu a hanbu za nedokonalé telo (kto má dokonalé?) oblečieš sa podľa počasia a nálady a nie pohľadov ľudí. Nemusíš ani vysvetľovať čo sa stalo, povieš, že o tom nechceš hovoriť a múdry človek to pochopí.

lubina
30. apr 2026

@anonym_autor ja som mala tiez zranenie clenka, operacia a nechutna jazva, ale ja to neriesim. Jazva je vyblednuta a co koho do toho. Ja normalne nosim sukne. A ta noha je trosku chudsia aj ako ta druha, lebo sval atrofoval a nikdy sa uz nevratil tak, aby boli nohy rovnake...neboj sa, treba to len prekonat. Nikto to nebude riesit.

anonym_447dae
30. apr 2026

Povedala by som si, že som vďačná za to, že po vážnom zranení mám nohy a že môžem chodiť a normálne by som nosila sukne. A nech sa pozerajú (na to majú ľudia oči) a nech sa pýtajú (na to majú ľudia ústa), normálne by som im odpovedala čo sa mi stalo a na ďalší krát keď ťa uvidia už to nebude pre nich "zaujímavé". Niekedy, teda väčšinou viac my riešime čo si o nás druhí myslia ako tí samotní druhí. Takže šup šup, choď sa poobzerať po nejakej peknej sukničke na leto. Prípadne začni teraz na jar nejakými peknými vzorovanými pančuškami.

Strana
z2