icon

Ako zmierniť silnú bolesť pri zápale močových ciest?

aerisaa
16. júl 2025

Ahojte, cely den ma pali pri moceni, hlavne akoby iba na "jednej strane", pijem urologicke caje, vela vody, kapucinky, ale dost sa to zhorsuje...Raz uz som zapal mocovych ciest mala ale ta bolest bola ovela znesitelnejsia ako je teraz, k doktorke budem moct ist az v piatok...Nejake rady co robit?:(

malebiele
16. júl 2025

Zavolat doktorke sa dalo aj dnes, aby ti na to nieco predpisala, nepotrebuje ta kvoli tomu vidiet 🤷🏼‍♀️ to co pises ze beries ti v tomto stave uz nepomoze, rano hned volaj dr alebo ak by bolo najhorsie, tak pohotovost 🫣

aerisaa
autor
16. júl 2025
@malebiele

Zavolat doktorke sa dalo aj dnes, aby ti na to nieco predpisala, nepotrebuje ta kvoli tomu vidiet 🤷🏼‍♀️ to co pises ze beries ti v tomto stave uz nepomoze, rano hned volaj dr alebo ak by bolo najhorsie, tak pohotovost 🫣

@malebiele tak minimalne moja doktorka by chcela otestovat moc predtym ako mi predpise antibiotika alebo podobne... Mna skor zaujima nieco na bolest teraz kedze je to dost neprijemne

anonym_0600ad
16. júl 2025
@aerisaa

@malebiele tak minimalne moja doktorka by chcela otestovat moc predtym ako mi predpise antibiotika alebo podobne... Mna skor zaujima nieco na bolest teraz kedze je to dost neprijemne

@aerisaa moja urologicka vravi,ze ked je clovek v takom stave ako ty,predpise lieky aj bez kultivacie, na jeden dva dni, zatial nech clovek neumiera v bolestiach.

malebiele
16. júl 2025
@aerisaa

@aerisaa nehovorim o antibiotikach, su take sacky ktore sa rozrobia vo vode a vypiju pred spanim na zmiernenie zapalu, problemu a nasledne by si sla na kultivaciu ak by nepomohlo.. Co uz, teraz len vydrz do rana a volaj doktorke alebo smer pohotovost

lenkav9
16. júl 2025

@aerisaa mala som pred mesiacom, dokonca 2x po sebe bolo to strasne. Prve sa nepreliecilo poriadne lebo som mala alergiu na atb a vratilo sa to druhykrat a bolo to priserne. V piatok poobede klasika ked uz ani obvodacka nieje. Urcite ist na pohotovost, tam otestujú moc - aj ja som tak bola. Povies ze uz si nemohla vydržať, daju atb. S tymto niesu srandy, aby to neslo az vyssie k oblickam. O bolesti ani nevravim

mamina7070
16. júl 2025

kup si prizky v lekarni a posli foto lekarke prip za 5€ ti zmeraju aj crp

s1s4
17. júl 2025

d-manoza pomoze na 100% minimalne na tie bolesti
v dmke ju maju za 7-8e
+ ja zvyknem pit sulinku, ta tiez zmiernuje bolesti
keby ides na pohotovost tak ti urcite nieco predpisu

ronie338
17. júl 2025

Monurql sa vola ten sáčok q to je lokálne antibiotikum. Na tak rozbehnutý zápal ako máš ty jedine antibiotiká a to jej ani kultiváciu netreba robiť. To chce ďalšie 3 dní čakať na výsledok co tam máš kým ti dá antibiotiká? Lebo toto už vie až na obličky ísť a skončis v nemocnici. Viem čo hovorím. Na bolesť len klasické lieky od bolesti. Nič iné a čajiky sú tí na dve veci. Blokurima 3x denne týždeň potom každý večer pred spaním, veľa vody, vyhýbať sa termálnym kupaliskam, žiaden sex týždeň, a boloet to bude ešte aspoň 3 dní aj na antibiotikach. To ešte môžeš kľudne dostať teploty a podobne. To naozaj nie je sranda. Bolesť oblečiek je skoro taka zla ako kontrakcie. Čiže rozhodne hneď volat doktorke.

ronie338
17. júl 2025

Ešte by si samozrejme mala ostať doma a lezat a nič nerobiť lebo toto je normálne choroba ako napríklad chrípka len ta to viac zloží hlavne keď máš také ako ja ze ideš VA záchod každých 10 minút kvôli 3 kvapkam a skrabes steny od bolesti. Ka dokonca ani nepoužívam avivaz na spodné prádlo, prášok minimum a len detský, pred a po sexe sprcha, wecko, blokurimu beriem dlhodobo a keď nie minimálne po sexe alebo keď sme na kúpalisku alebo aj na jazere sa kúpeme. Pijem 3 litre vody denne, keď vyjdem z vody hneď si plavky prezliekam. Urinal nie je až tak účinný ako blokurima podľa mojich skúseností.

17laurinka17
17. júl 2025

Daju sa kupit v lekarni testy na zapal mocovych ciest. Ja rano otestujem a ak mi vyjde niektora hodnota pozitivne, volam doktorovi a rovno idem do lekarne pre antibiotika.

julinka131993
21. júl 2025
@aerisaa

@aerisaa určite nurofen rapid

mondolina
21. júl 2025

@aerisaa
algifen a ATB,