icon

Ako zmierniť tvrdé prsia po sekcii?

17. dec 2023

Som 4 dni po sekcii a dojčiť nebudem, v pôrodnici to vzali v pohode a malemu robím nutrilon. Ale prsia mi vcera zacali tvrdnut, bolia a su vacsie a trosku ocerveneli. Je to tretie dieťa a ani jedno som nedojcila, ale som odsávala a pili kombinovane moje a umelé. Teraz neodsavam, staci rozmasirovat? Vzdy do tydna prsia zmakli a mlieko zmizlo. Bojim sa zápalu, ďakujem

rebrambora
•
17. dec 2023

Pockat pockat. To je este aj take, ze by to v porodnici zobrali zle? Je to predsa tvoje rozhodnutie a je to rovnako v poriadku ako dojcit.
Tabletku na zastavenie laktacie a rady co robit ak nedojcis nedavaju automaticky?

rivini
•
17. dec 2023

Odsaj vzdy trosilinku mlieka, len tak do odlahcenia. Prsia by mali zmaknut a prestat sa nalievat rychlo. Blokator prolaktinu ti v nemocke davali?

autor
•
17. dec 2023

@rebrambora ano, bezne to vezmú akoby si bola vrah, ajbtu pozerajú vselijak, ale rešpektujú
Pytali sa ma na druhý deň, ci sa nieco deje s prsiami a vtedy nic, odvtedy sa nezaujimali

autor
•
17. dec 2023

@rivini ďakujem, nevzala som odsávačku a zajtra uz ideme domov asi, bude to stačiť zatial masírovať? Blokator sa dava pri dôvode, napr. diagnóza, zapaly prsnika, ale ja ked len nechcem, vraj nevedia dat

rivini
•
17. dec 2023

Urcite pomoze aj len povytlacat trochu mlieka/kolostra pocas horucej sprchy. Nejako velmi by som nemasirovala, lebo to stimuluje tiez tvorbu mlieka. Aj ked bolia, velmi ich nechytaj, nemasiruj, len fakt vytlac do ulavy mlieko/kolostrum, podla toho, co sa tvori. Fakt len horuca sprcha, odstriekat do uvolnenia a potom schladit. Skvele su kapustne listy do podprsenky, chladia lepsie ako ladove vrecuska. A ked su prsia tvrde, fakt z nich nahromadene mlieko trochu vytlacit. Blokator prolaktinu je aj agnus castus, kup si v lekarni na volny predaj vysoko davkovane balenie, do tyzdna mas mlieko prec. Velmi dobry je aj salviovy caj ako blokator tvorby mlieka, agnus castus je ale ucinnejsi…

autor
•
18. dec 2023

@rivini ďakujem za rady, nemám ale co vytlačiť, nic nejde, ani kvapka len bolia, hoci sa mi zda, ze je to dnes uz lepšie